loading...
بانک اطلاعات سردرد
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
مقاله دانشگاهی علمی درمورد دستگاه های دیجیتال 3 1468 avideh
تاثیر بسته یندی مواد غذایی بر سر درد 2 418 avideh
سردرد در طب سنتی ایران 6 2658 bamdadlly22
بهترین فروشگاه های اینترنتی خرید موبایل 0 322 meysam
تازه های خدمات جوش لیزر در شرق تهران 0 331 nik952148
بهترین نرم افزار های شماره مجازی برای دور زدن تحریم ها 0 388 virtualnumber
درمان جدید وبدون عارضه سردردهای میگرنی 1 1479 bitamarzi
داروي گياهي تاناستوم كاهش موثر سردردهاي ميگرني 6 27868 bitamarzi
گفتار درمانی کودکان چیست؟ 0 410 avaseo
چگونه از دچار شدن به سردردهای روزانه جلوگیری کنیم؟ 5 3199 web22
تومور 11 6978 ratin
درمان گیاهی برای سردرد 2 1800 rhinosh96
درمان میگرن با استفاده از داروهای میگرن کات و میگری هیل 0 565 sziaee
درمان میگرن با متافیزیک 2 1351 sziaee
تومور مغزی 4 3778 rhinosh96
چگونه از ابزار disavow tools استفاده کنیم؟ 0 680 skaller
نشانه های مهم سرطان که هر ایرانی باید آن ها را جدی بگیرد. 6 4955 pedram
سردرد عصبی یا میگرنی 1 1481 moein1
تیر کشیدن عجیب 0 746 hasty20
همه انواع اصلی سردرد (2) - سردردهای ثانویه - علایم، علل، و درمان 0 994 rezadehghan

مصاحبه با یک متخصص مغز و اعصاب درباره سردرد

مصاحبه با یک متخصص مغز و اعصاب درباره سردرد

در این بخش از وبسایت بانک اطلاعات سردرد ؛ متن مصاحبه ایسنا با رئیس بیمارستان شهید صدوقی یزد را می خوانیم که طی آن این متخصص معتبر مغز و اعصاب در خصوص انواع سردرد ، علائم و نشانه ها ، علل ایجاد ، عوارض ، روش های درمان و ارتباط تغذیه با سردرد توضیحاتی را ارائه میکنند که قطعا مفید می باشد.

 

سردرد

دكتر محمد اسلامي با بيان اين كه سردرد يكي از شايع‌ترين شكايتي است كه بيماران مراجعه كننده به پزشكان دارند، اظهار كرد:‌ سردرد يك بيماري نيست بلكه علامتي از يك بيماري است.

وي با اشاره به اينكه سردردها به سه صورت تظاهر مي‌كنند، افزود: نوع اول؛ سر درد حاد است که بدون سابقه قبلي و به طور ناگهاني ايجاد شده و اگر در گذشته سابقه سردرد در بيمار وجود داشته باشد اين سردرد از نظرشدت و كيفيت و محل درد با سردردهاي قبلي تفاوت دارد.

وي شايع‌ترين علت سردرد حاد را خونريزي مغزي، بيماري‌هاي عروقي مغز، التهاب بافت مغزي (انسفاليت) بيماري چشمي مثل آب سياه (گلوكوم)، تشنج،‌ كشيدن مايع مغزي نخاعي،‌ فشار خون بسيار بالا، تب،‌ مسموميت با CO و مصرف بعضي از داروها عنوان کرد.

اين متخصص مغز و اعصاب دومين دسته را سردردهاي تحت حاد ذكر كرد و گفت: سردردهاي تحت حاد معمولا سير نسبتا تدريجي دارند و در مدت چند هفته يا چند ماه بروز مي‌كند. اين نوع سر درد اگر در افراد مسن ديده شود و سير طولاني داشته باشد بايد جدي گرفته و بررسي كامل از آن صورت گيرد.

رئيس بيمارستان شهيد صدوقي يزد، شايع ترين عللي كه مي تواند باعث اين نوع سر درد شود را التهاب شريان گيجگاهي، ‌تومور مغز، ‌آبسه مغزي، ‌خونريزي لب، ‌افزايش فشار داخل جمجمه (پود و تومور) گرفتاري عصب سه قلو و عصب نهم، ‌فشار خون،‌ دردهاي غيرمعمول صورت، بيماريهاي مزمن ريه،‌ كم كاري تيروئيد برشمرد.

وي خاطرنشان كرد :‌ نوع سوم سردرد، ‌سردردهاي مزمن است كه ساليان سال وجود داشته و گاهي نيز حملات سر درد آن باعث ناراحتي و ناتواني بيمار شده ولي سير خوش خيم دارد.

دكتر اسلامي تصريح كرد: ‌سردردهاي عصبي،‌ ميگرن، سردردهاي خوشه اي، ‌بيماري‌هاي ستون فقرات گردني، سينوزيت و بيماري هاي دندان از جمله شايع ترين علل سر دردهاي مزمن مي‌باشد.

اين متخصص مغز و اعصاب در خصوص درمان سردرد اظهار داشت: درمان سردرد بستگي به علت آن دارد به عنوان مثال

سردرد نشانه ای از مننژِیت

سردرد نشانه ای از مننژِیت

Headache is a symptom of meningitis

سردرد می تواند نشانه ای از بیماری خطرناک مننژیت باشد، لذا در ادامه مقاله ای مناسب در خصوص مننژیت در وبسایت بانک اطلاعات سردرد ارائه می گردد.

مننژیت Meningitis  عبارت از عفونت پرده مغز و ساقه نخاع و یا مایع مغزی-نخایی می باشد. و اسم معادل ایرانی آن "شامه‌آماس" ذکر می شود. عامل بوجود آورنده مننژیت معمولاً یک عفونت ویروسی یا باکتریال و یا حتی قارچی می باشد. شناسایی عامل ایجاد مننژیت ، در انتخاب شیوه درمان بسیار مهم است.
مننژیت های ویروسی ، معمولا ضعیف تر هستند و بدون نیاز درمان خاصی بهبودی پیدا می کنند . اما مننژیت باکتریایی ، می تواند شدت پیدا کرده و عوارض بدی بر روی مغز ایجاد نماید  از جمله کاهش توانایی یادگیری و هوش راز جمله آن عوارض می توانند باشند . همچنین شناختن نوع باکتری عامل عفونت در مننژیت ، بسیار مهم است . این امر در انتخاب نوع آنتی بیوتیک تاثیر کلیدی دارد .

شامه یا مننژ (meninge)‏ واحدی تشکیل شده از چند لایه (غشاء) می باشد که سیستم عصبی مرکزی (CNS) را در بر می‌گیرد. این غشاها کار محافظت، تغذیه، و کاهش ضربه مغزی را به عهده دارند. مننژ اطراف مغز و نخاع دارای سه لایه و پوشش است که از خارج به داخل با نام‌ سخت شامه (دوراماتر)، عنکبوتیه (آراکنوئید)، نرم شامه (پیاماتر) شناخته می‌شوند. این پرده‌ها به طور کلی مننژ یا شامه نامیده می‌شوند که میان استخوان جمجمه و بافت مغز (و در طناب نخاعی بین ستون مهره‌ها و بافت نخاع) قرار دارند. این پرده‌ها شدت ضربه‌‌هایی که به استخوان سر و ستون مهره‌ها وارد می‌ شوند را کاهش داده و همچنین به عنوان یک سد شیمیایی در برابر بسیاری از مواد آسیب ‌رسان ایفای نقش می کنند.

وظیفه حفاظت فیزیکی مغز پس از مننژ به عهده جمجمه است. مغز توسط استخوان‌های سخت جمجمه محصور شده است که از آن در برابر آسیب دیدگی محافظت می نماید. استخوان های اصلی جمجمه عبارتند از: استخوان های پیشانی، گیجگاهی، آهیانه ای و پس سری. این استخوان‌ها در ناحیه درزها (سوچور) به هم متصل می شوند و قاعده جمجمه را تشکیل می دهند.

مننژِیت و سردرد



تا پیش از 1990 ، آنفلوآنزای هموفیلی نوع b ، باعث مننژیت باکتریال می شد. اکنون واکسن Hib موجب کاهش این خطر گردیده است . واکسن یاد شده جزو برنامه واکسیناسیون عمومی کودکان قرار گرفته است . اما در این روزگار دو باکتری پنومونیای استرپتوکوکوس ( Pneumoniae Streptpcoccus) و نایسریا (Neisseria meningitides) بیش از سایرین از از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری مننژیت محسوب می شوند.

علائم و نشانه های بیماری مننژیت ؟

سردرد و تب شدید ، خشک و سفت شدن عضلات گردن نشانه های عمومی مننژیت در همه افراد بالای 2 سال می باشد . این علائم در عرض چند ساعت می توانند شدید گردیده و یا امکان دارد طی یک تا دو روز خود را نشان بدهند .

مننژیت_عکس



علایم دیگر مننژیت عبارتند از اسهال ، استفراغ ، حساسیت به روشنایی ، ناراحتی و خواب آلودگی . در نوزادان و کودکان خردسال ، علائم اصلی مننژیت مانند تب ، سردرد ، خشک و سفت شدن گردن را شاید به سختی بتوان تشخیص داد . اما کودکان خردسال ممکن است دچار بی حالی و کم تحرکی ، استفراغ و اسهال ، بی قراری و کم اشتهایی بشوند . تشنج در هر سنی نشانه پیشرفت بیماری منژیت میباشد.

مننژیت باکتریال

این که این نوع از مننژیت سریعتر تشخیص داده شود بسیار مهم می باشد. اگر علایم ظاهر شدند ، بیمار  می بایست هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند . معمولاً با کشت دادن نمونه مایع نخاع ، نوع باکتری را می توان تشخیص داد . تعیین نوع باکتری در انتخاب نوع آنتی بیوتیک بسیار مهم است .

درمان مننژیت باکتریال

اما امروزه به کمک آنتی بیوتیک های خاص این نوع از مننژیت قابل درمان می باشد . با این حال زمان تشخیص و شروع درمان بسیار مهم است . هرچه زودتر ، بهتر . درمان مناسب باعث کاهش مرگ و میر بیماران به کمتر از پانزده درصد می گردد . البته در افراد مسن میزان مرگ و میر ، زیادتر است .

آیا مننژیت باکتریال مسری است ؟

متأسفانه جواب این پرسش مثبت است . برخی از باکتریها می توانند از فردی به فرد دیگر سرایت کنند . این بیماری از طریق سرفه ، بوسیدن و یا عطسه کردن می تواند انتقال پیدا کند . خوشبختانه باکتری های عامل مننژیت ، این ویژگی را ندارند که به راحتی ویروس های سرماخوردگی منتقل شوند . همچنین این باکتریها از طریق تماس معمولی با بیمار و یا تنفس انتقال نمی یابند .

عوامل   Neisseria Meningitidis و Hib می توانند در اثر تماس طولانی مدت به فرد دیگر منتقل گردند . این افراد (meningococcul meningitis)  عموماً پرستاران بیمار ،  چه در خانه و چه در بیمارستان را شامل می شوند . کلیه افرادی که به گونه ای در تماس نزدیک با این بیماران هستند ، بهتر است که همان آنتی بیوتیک ها را دریافت کنند که بیمار دریافت می کند . به این کار پیشگیری Prophylaxis می گویند . خوشبختانه بر علیه بیشتر عوامل ویروسی و باکتریال مننژیت ، واکسن ساخته شده است . توصیه می گردد که تمام افراد 11 تا 18 ساله ، یک دوز از واکسن MCV4 را دریافت کنند . البته تزریق این واکسن به افراد 2 تا 55 سال ، عموماً توصیه می گردد .



مننژیت ویروسی

آلودگی و عفونت های ویروسی ، مهمترین عامل ایجاد مننژیت هستند . به این گونه مننژیت ها ، گاهی مننژیت  aseptic (غیر عفونی) می گویند . مننژیت ویروسی ، بیماری خطرناکی است ولی اشخاص با سیستم ایمنی طبیعی ، عموماً کمتر به آن مبتلا می شوند . معمولاً علائم بیماری در هفت روز خود را کاملاً نشان می دهند . این علائم مشابه مننژیت باکتریال هستند .

 از عوامل مننژیت ویروسی ، به عفونت های ویروسی بسیاری می توان اشاره کرد . در آمریکا ، مردم به ویژه در فصول تابستان و پاییز بیشتر مبتلا می شوند . در این رابطه به عفونت های ویروسی enteroviruses، Coxsaclcieviruses، echoviruses می توان اشاره کرد . بیشتر مردم به  enteroviruses مبتلا می شوند و علائم این عفونت شامل ، سرماخوردگی، جوش و یا عوارض دهانی با تب پایین هستند که تعداد بسیار کمی منجر به مننژیت می شوند . عفونت های ویروسی دیگر شامل herpesviruse , mumps   ( مانند Epstein-Barr viruse, Herpes simlex viruse , varicella-zoster viruse ، measles ) و آنفلوآنزا می توانند به مننژیت منجر شوند.

Arboviruses نیز از طریق حشرات ، می توانند انتقال یافته و باعث مننژیت شوند . و ویروس Lymphocytic choriomeningitis که از طریق جوندگان انتشار می یابند ، نیز عامل مننژیت می توانند باشند .

علائم و نشانه های مننژیت ویروسی خیلی زود یا در خلال چند روز خود را نشان می دهند . این علائم شامل :سرماخوردگی، آبریزش بینی ، اسهال ، استفراغ و یا دیگر علائم بیماری عفونی می شوند .

مننژیت قارچی: یکی از قارچ‌هایی که عامل مننژیت در افراد دارای نقص ایمنی (همانند بیماران دچار به ایدز) می‌شود، کریپتوکوکوس است که در صورت نبود درمان و تشخیص به موقع می‌تواند موجب مرگ بیمار شود. دیگر قارچ‌ها نیز گاهی مایهٔ مننژیت می‌شوند که از دید نشانه‌ها، همانند دیگر گونه‌های مننژیت بوده ولی یک روند بسیار کند و موذی داشته و بخاطر نشانه‌های خفیفِ آن گاهی تشخیص درست بیماری مننژیت دیر داده می‌شود.

علامت های عمومی ابتلا به مننژیت در خردسالان:
    - تب                                                          
    - بی اشتهایی
    - بی قراری   
    - سخت بیدار شدن از خواب

 

مشکلات عمومی در کودکان و بزرگسالان مبتلا به مننژیت
    - تب بالا
    - حساسیت به نور
    - سردرد شدید
    - خواب آلودگی یا سخت بیدارشدن از خواب
    - سفت شدن گردن
    - اسهال ، استفراغ

 

20 روش پیشگیری از سردرد

دشمن سردرد بازدید : 13081 نظرات (5)

20 روش پیشگیری از سردرد

20 ways to prevent headaches

از قدیم گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است در این پست مقاله ای جالب را قرار داده ایم که راهکار های زیاد و متنوعی را برای جلوگیری و پیشگیری از ایجاد و بروز سردرد ارائه می کند خواهشمند است اگر شما هم تجربیاتی برای پیشگیری از سردرد دارید در بخش نظرات درج بفرمایید تا ان شاءالله روزی سردرد های بدون علت مشخص که اکنون گریبانگیر بیشتر مردم می باشد ریشه کن گردد.

در زمانه ی ما سردرد  از بیشترین بیماری هایی که مردم به خاطر آن به پزشک مراجعه می کنند. هر روز به تعداد مبتلایان به سردرد افزوده می شود که علت آن روش های نا صحیح سبک زندگی مردم در این قرن می باشد با توجه به اینکه سردرد می تواند علل مختلفی داشته باشد بهتر است فرد مبتلا حتما به پزشک مراجعه نماید اما روش هایی هم هست که در ابتدا می توان از آنها بهره جست.

 چگونه از بروز سردرد پیشگیری‌ كنیم؟

  1. هیچ وعده غذایی را حذف نکنید ، از مواد غذایی مقوی و سالم استفاده کنید. ‌در خصوص تاثیرات مواد غذایی مختلف بر سردرد در وبسایت بانک اطلاعات سردرد مطالب مفید و موثری را می توانید مطالعه بفرمایید.
  2. به هم ریختگی در زمان خواب و بیداری یکی از عوامل شایع ایجاد سردرد می باشد، ‌سعی کنید که در زمانی مشخص خوابیده و در زمانی مشخص از خواب بیدار شوید و حتی در تعطیلات به آن پایبند باشید. حتما بسیاری از مردم را دیده اید که می گویند در روزهای تعطیل دچار سردرد می شوند و همچنین اذعان دارند در روز پس از تعطیلی نیز باز هم سردرد دارند علت اصلی آن این است که در روزهای تعطیل دیر تر از معمول از خواب بیدار میشوند و در نتیجه شب هم دیرتر می خوابند که این موجب بروز سردرد می شود. لذا سعی کنید در روزهای تعطیل نیز مثل سایر روزها بخوابید و بیدار شوید تا دچار سر درد و کسلی نشوید.
  3. عامل بسیاری از سردرد ها ضعف عضلات گردن می باشد سعی کنید تا در هنگام کار یا مطالعه گردن خود را به صورت منظم ورزش دهید تا عضلات آن ضعیف نشده و دچار آرتروز یا سردرد های مربوطه نشوید.
  4. سعی کنید که هر طور میتوانید از استرس دوری کنید، انجام برخی از کارها،رابطه با بعضی از افراد،موزیک های تند،ترافیک فعالیت های بیش از حد کاری و اقتصادی فرد را دچار استرس می کند و موجبات بروز سردرد را فراهم می کند.
  5. ورزش و نرمش عمومی را فراموش نکنید ‌تنیس ، پیاده‌روی‌، ‌دوچرخه‌سواری‌، ‌دویدن آرام، ایروبیک، ‌شنا، بخصوص نرمش های کششی به علل مختلف از جمله افزایش گردش خود دفع سموم و ... موجب جلوگیری از بروز سردرد و یا کاهش آن میشود.
  6. از تمرنات آرامش بخش (ریلکسیشن) استفاده کنید. در بان اطلاعات سردرد بهترین این تمرینات به شما آموزش داده میشود.
  7. سعی کنید گردن و اطراف گردن خود را آرام ماساژ دهید ، بهتر است از کسی بخواهید تا اینکار را برای شما انجام دهد.
  8. دمای محیط اطراف خود را زیاد گرم نکنید بهترین دما برای بدن انسان و بهبود فعالیت مغزی 25 درجه سانتیگراد میباشد.
  9. در هوای سرد حتما از کلاه یا پیشانی بند استفاده نمایید.
  10. در صورتی که آلودگی هوا زیاد است حتما از ماسک های فیلتر دار مخصوص استفاده نمایید.
  11. روزانه حداقل 8 لیوان معمولی آب میل بفرمایید، کم آبی بدن از عوامل قطعی بروز سردرد می باشد.
  12. از نشستن مداوم خودداری کنید و همچنین سعی کنید که به شکلی مناسب بر روی صندلی قرار بگیرید.
  13. از خیره شدن ممتد به صفحه مانیتور خودداری کنید. در سایت بانک اطلاعات سردرد در زمینه انواع مانیتورها و تاثیر آنها روی سردرد مطالبی بسیار آموزنده ارائه می شود.
  14. صحبت کردن مداوم با گوشی تلفن و موبایل موجی سردرد می شود.
  15. گاهی اوقات عامل اصلی سردرد مشکلات و اختلالات بینایی می باشد که باید آن ها را برطرف کرد.
  16. از مصرف و استعمال دخانیات جددا خودداری نمایید که به علل مختلف که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته خواهد شد دود این مواد موجب سردرد می شوند.
  17. از شنیدن صداهای بلند خودداری کنید تلوزیون،رادیو و موسیقی را با صدایی آرام گوش کنید.
  18. اگر از هدست و هدفون استفاده می کنید در انتخاب آن دقت کنید این وسایل اگر غیر استاندارد باشند حتما موجب سردرد و بیماری های مغزی می شوند در این وبسایت ما شما

 

درباره ما
بانک اطلاعات سردرد ایران با هدف آموزش ، اطلاع رسانی و کمک به ریشه کنی درد مزاحم و رنج آور سردرد شروع به کار کرده است، و سعی دارد با پرداختن تخصصی و کاملا علمی و مستند به موضوعات مرتبط مانند تغدیه، داروها و مسکن ها، رفتارها، بیماری های التهابی مغزی، آسیب ها و خونریزی های مغزی، تومورها (سرطان مغز)، جراحات مغزی، مشکلات عروقی، عفونت های باکتریایی، ویروسی یا قارچی، سردرد های ناشی از عیوب فیزیولوژیک، و خلاصه هر آنچه که به سردرد ارتباط دارد به اهداف والای خود دست یابد.
***********

 رتبه جهانی و ملی ما را ببینید ! 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    اثر قهوه بر روی سردرد شما چگونه است؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 582
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 1410
  • آی پی امروز : 22
  • آی پی دیروز : 122
  • بازدید امروز : 39
  • باردید دیروز : 201
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 505
  • بازدید ماه : 4,527
  • بازدید سال : 42,406
  • بازدید کلی : 1,746,611