loading...
بانک اطلاعات سردرد
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
مقاله دانشگاهی علمی درمورد دستگاه های دیجیتال 3 1429 avideh
تاثیر بسته یندی مواد غذایی بر سر درد 2 383 avideh
سردرد در طب سنتی ایران 6 2631 bamdadlly22
بهترین فروشگاه های اینترنتی خرید موبایل 0 299 meysam
تازه های خدمات جوش لیزر در شرق تهران 0 312 nik952148
بهترین نرم افزار های شماره مجازی برای دور زدن تحریم ها 0 366 virtualnumber
درمان جدید وبدون عارضه سردردهای میگرنی 1 1453 bitamarzi
داروي گياهي تاناستوم كاهش موثر سردردهاي ميگرني 6 27369 bitamarzi
گفتار درمانی کودکان چیست؟ 0 389 avaseo
چگونه از دچار شدن به سردردهای روزانه جلوگیری کنیم؟ 5 3168 web22
تومور 11 6938 ratin
درمان گیاهی برای سردرد 2 1771 rhinosh96
درمان میگرن با استفاده از داروهای میگرن کات و میگری هیل 0 541 sziaee
درمان میگرن با متافیزیک 2 1311 sziaee
تومور مغزی 4 3722 rhinosh96
چگونه از ابزار disavow tools استفاده کنیم؟ 0 655 skaller
نشانه های مهم سرطان که هر ایرانی باید آن ها را جدی بگیرد. 6 4926 pedram
سردرد عصبی یا میگرنی 1 1458 moein1
تیر کشیدن عجیب 0 726 hasty20
همه انواع اصلی سردرد (2) - سردردهای ثانویه - علایم، علل، و درمان 0 972 rezadehghan

میگرن شبکیه چشم

با مقاله میگرن شبکیه در وبسایت بزرگ و تخصصی بانک اطلاعات سردرد در خدمت شما هستیم.

میگرن نوع مهمی از سردرد است که در افراد متعددی بروز میکند برخی از آمارها در سال 1396 نشان میدهد که بیش از ده میلیون نفر از مردم ایران دچار میگرن هستند.

کیفیت ابتلا به میگرن در افراد مختلف متفاوت است، یکی از شایع ترین عوارض های موقتی عوارض چشمی و اختلالات بینایی است که در زمان حمله میگرنی در فرد مبتلا به این نوع سردرد بروز میکند.

اما نوع خاصی از میگرن بنام میگرن شبکیه وجود دارد که با مسئله اختلالات شایع بینایی در افراد میگرنی متفاوت است!

عوارض اورا در افراد مبتلا به میگرن گرچه بیمارا را بسیار اذیت میکنند اما بی خطر یا به نوعی کم خطر هستند،

اما در میگرن شبکه موضوع فرق میکند !

میگرن شبکیه علتی جدایی از سردرد دارد، و نوعی بیماری یا عارضی در شبکیه چشم موجب بروز اخلالات شدید در بینایی میگردد بطور مثال برای ساعاتی فرد دچار نابینایی در یک چشم میگردد.

افراد دچار میگرن شبکیه لازم است سریعا توسط متخصصین چشم پزشکی مورد تشخیص و درمان قرار بگیرند وگرنه در معرض خطر کوری و از دست دادن بینایی قرار دارند.

ارتباط صدا و سردرد

در این مقاله کوتاه از وبسایت بانک اطلاعات سردرد به بررسی اثر صدا روی سردرد میپردازیم.
 
صدا یکی از عوامل قطعی استلا به سردرد می باشد.
صدا و سردرد
در شهر های شلوغ انواع صداهای خشن و نامناسب محیطی موجب تخریب روحیه و خلق و خوی افراد میگردد. صدا های بلند علاوه بر آسیب به سیستم و توان شنوایی فرد و حتی آسیب به پرده گوش عوارض دیگری هم دارند.
آلودگی صوتی یک از عوامل مهم و دومین عامل آلودگی محیطی میباشد، سر و صدای بالا موجب تحریک سیستم عصبی میگردد و فشار زیادی را روی اعصاب مرکزی وارد میکند.
افرادی که دچار سردرد هست در برای صدا های محیطی آسیب پذیر تر میباشند، حضور در محیطهایی که آلودگی صوتی بالا دارند قطعا سردرد این افراد را تحریک و تشدید میکند.
صداهای ناگهانی موجب ایجاد حملات میگرنی در افراد مبتلا به میگرن میگردد. 
صحبت کردن زیاد با تلفن و موبایل نیز قطعا موجب ابتلا به سردرد میگردد.
 

گياه تاناستوم تعداد و شدت سردردهاي ميگرن شما را كاهش ميدهد

گياه تاناستوم تعداد و شدت سردردهاي ميگرن شما را كاهش ميدهد

در سال 1386 در دانشگاه علوم ژزشكي مشهد پژوهشي با هدف بررسي اثر گياه تاناستوم بر سردرد هاي ميگرني انجام گرفت كه نتايج بسيار جاب توجه داشت، گرچه در ساير كشورها نيز تحقيقات علمي ديگري در زمينه اثرات ضد درد گياه تاناستوم انجام شده بود اما اين اولين بار بود كه اثر تاناستوم بر ميگرن در ايران مورد پژوهش و بررسي قرار ميگرفت در ادامه در وبسايت بانك اطلاعات سردرد شما همه اطلاعات لازم در خصوص گياه دارويي تاناستوم را مطالعه خواهيد كرد.

ابتدا بخش هایی از متن مقاله را بررسی میکنیم:

تاناستوم

خلاصه

مقدمه: ميگرن دومين علت شايع سردرد مي باشد . روش هاي مختلفي براي درمان ميگرن ذكر شده است، كه از آن جمله داروهاي گياهي مي باشد . تاناستوم پارتنيوم، نوعي گل داودي از تيره كاسني مي باشد كه ب ه طور سنتي در درمان ميگرن استفاده شده است . هدف اين تحقيق بررسي اثر پودر گياه تاناستوم در درمان ميگرن بوده است.
1384 در بيماران مراجعه كننده به درمانگاه اعصاب بيمارستان امام رضا (ع) – 
روش كار: اين مطالعه كارآزمائي باليني دوسوكور در سالهاي 83 علوم پزشكي مشهد انج ام شده است . 90 بيمار كه سردرد ميگ رن آنها بر اساس معيارهاي موسسه بين المللي سردرد ش ديد تشخيص بيماري آنها قطعي بود، مورد مطالعه قرار گرفتند . اين بيماران به صورت تصادفي به دو گروه 45 نفري تقسيم شدند در گروه مورد داروي تاناستوم به صورت كپسول هاي 125 ميلي گرمي كه توسط داروسازي زهراوي تهيه شده بود روزانه 125 ميلي گرمي تجويز شد . به گروه شاهد دا رونما داده شد . مشخصات فردي، نتايج درمان در پرسشنامه جمع آوري و با استفاده از آمار توصيفي و آزمونهاي من ويتيني و مجذور كاي دو پردازش شد.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد كه گياه تاناستوم به طور معني داري مؤثرتر از دارونما مي باشد و با توجه به عوارض جانبي محدود آن، استفاده از آن در درمان ميگرن توصيه مي شود.
كلمات كليدي: سردرد، ميگرن، تاناستوم، دارونما
 
مقدمه
درد يكي از علايمي است كه در اكثريت قريب به اتفاق بيماريها ديده مي شود و در سندرم هاي مختلفي وجود دارد. سردرد شايعترين سندرم باليني درد است و تخمين زده مي شود كه سردرد شكايت بيش از نيمي از بيماراني است كه توسط پزشكان ويزيت مي شوند . در تقسيم بندي علل سردرد، ميگرن پس از سردرد هاي عصبي در رتبه دوم شيوع قرار دارد. ميگرن 20 تا 25 درصد انواع سردرد ها را شامل مي شود، ليكن با توجه به ميزان از كار افتادگي كه براي افراد مبتلا ايجاد مي كند، درمان آن و كاهش فركانس و شدت سردردهاي ميگرني حائز اهميت فراوان است و روش هاي مختلفي بدين منظور ذكر شده است كه از آن جمله دارو درماني و روان درماني مي باشد. داروهايي كه در درمان اين بيماري بيشتر رايج هستند شامل مهار كننده هاي 5- هيدروكسي تريپتامين، از دسته انتخابي سوماتريپتان و از دستة غير انتخابي ارگوتامين و دي هيدروارگوتامين، داروهاي كاهش دهندة درد مثل آسپيرين، ايبوپروفن و استامينوفن، داروهاي ضد تهوع مثل متوكلوپراميد، بتا بلوكرها مثل پروپرانولول، مهار كننده هاي كانال كلسيم مثل وراپاميل و ضد افسردگي هاي سه حلقه اي مثل  آمي تريپتيلين مي باشند . درمانهاي دارويي درد با داروهاي شيميايي شامل عوارض خاص خود مي باشد و در افراد داراي پرفشاري خون، بيماريهاي قلبي عروقي و در خانمهاي باردار با محدوديت هايي روبرو است. محققان در مطالعات معدودي به اثرات ضد ميگرني و كاهش شدت درد گياه تاناميگرن در بيماران تحت نظر در مقايسه با گروه دارونما اشاره نموده اند. پالويچ 1 و همكاران در مطالعه اي بر روي 57 بيمار ميگرني نشان دادند كه فيورفيو 2 باعث كاهش معني دار در ميزان درد در مقايسه با گروه دارونما مي شود . با استناد بر شواهد بدست آمده از مطالعات گذشته و از طرفي گرايش روز افزون مردم به مصرف داروهاي گياهي و اهميتي كه امروزه اين داروها در درمان اين بيماريها پيدا كرده اند محققان بر آن شدند تا تاثير پودر گياه تاناستوم پارتنيوم را در درمان ميگرن مورد ارزيابي قرار دهند . قابل ذكر است از آنجايي كه اين مطالعه تا به حال در كشور ايران براي نخستين بار انجام شده است و با توجه به تفاوت شرايط جغرافيايي و آب و هوايي كه در پرورش گياهان و خواص آنها بي تأثير نمي باشد و در نهايت تفاوت نژادي و رژيم غذايي مردم كشورمان، لزوم بررسي بيشتر علي رغم مطالعات گذشته در مورد اين دارو از دلايل اصلي انجام اين مطالعه بوده است. از طرفي با توجه به اينكه اين فراوردة دارويي در كشور به طور انبوه و تجاري به نام كپسول تاناميگرن به بازار دارويي ايران عرضه شده است، لازم به نظر. مي رسد كه از نظر كيفيت و اثر گذاري بررسي شود  اين مطالعه با هدف بررسي اثر گياه تاناستوم پارتنيوم در درمان ميگرن انجام شده است.
 
بحث
گياه تاناستوم پارتنيوم از تيره كاسني است. اين تيره حدود 9000 جنس دارد و يكي از جنسهاي آن جنس تاناستوم مي باشد. در اين جنس گونه هاي مختلف داروئي وجود دارد كه يكي از آنها گونه پارتانيوم مي باشد كه به يك نوع گل داوودي معروف مي باشد. اين گياه در نقاط مختلف ايران از جمله گرگان، همدان و اراك مي رويد و در طب سنتي در سردردهاي يكطرفه به صورت ضماد روي پيشاني استفاده شده است( 5و 6). اين گياه در آمريكاي جنوبي و شمالي، اروپا و كوه هاي بالكان، چين، ژاپن و آفريفاي جنوبي و استراليا به طور طبيعي رشد مي كند. اين گياه تحت عنوان نامهاي تجاري، متعددي در بازار موجود است، از جمله: ميگرابان 1، ميگراكار 2 ميگراليو 3، نوميگران 4، ميگرافيو 5، ميگرافري 6 ، ميگراپلكس 7 كه تمامي نامهاي اين گياه به موارد استفاده آن در درمان ميگرن بر مي گردد. نام انگليسي مورد استفاده و رايج اين گياه فيورفيو 8 مي باشد كه مربوط به اسم لاتين آن و برگرفته از آن به نام تب بر مي باشد . از اين گياه به منظور تخفيف حملات كوليكي، درمان اوتيت ، سوء هاضمه، در جريان التهابات مفصلي و تخفيف درد آنها و همينطور پيشگيري از ايجاد ميگرن، كاهش درد دندان و دردهاي شروع قاعدگي و دردهاي كليوي و كسالت هاي صبحگاهي استفاده شده است  به نظر مي رسد قدمت استفاده ازاين گياه بر اساس گزارشات مكتوب مربوط به 78 سال قبل از ميلاد بر گردد كه از اين گياه در درمان سردرد، ناراحتي هاي گوارشي، اختلالات قاعدگي و همينطور تب بر استفاده شده است . چنانچه نيكلاس كلاپر (يكي از مشهورترين. گياه شناسان انگليسي) در كتاب خود در قرن 17 به .( استفاده اين گياه در درمان سردرد اشاره كرده است ( 8 تركيبات اوليه اين گياه و مواد شيميايي آنها را مي توان در .( گروه عمده خلاصه كرد ( 10،9
گروه اول: سيسكوترپن، لاكتون، پارتنوليد، كانين، آرتكانين، سانتامارين 9
گروه دوم: گليكوزيد فلانويد، لوتئولين، تانتين، آپيگنين، 6– هيدوركسي فلاون 
گروه سوم: كامپور، بورنئول، گرماكرين، پينس 
گروه چهارم: پلي استيلن، پارترين، ملاتونين، تانيس 12 به نظر مي رسد كه اين گياه از طريق 4 مكانيسم اصلي در درمان ميگرن به كار مي رود:
-1 اثر ضد التهابي آن وكاهش التهاب استريل در جريان ميگرن: اين گياه حاوي مقداري از تركيبات تحت عنوان لاكتون مي باشد كه بيش از 85 درصد آن پارتنوليد 13 ناميده مي شود پاراتنوليد در گياه تاناستوم، نقش مهمي در اثر ضد التهابي گياه بر عهده دارد و از آزاد شدن گرانولها از پلاكتها و نوتروفيلها در محيط هاي آزمايشگاهي جلوگيري مي كند. لاكتون و پروتئين ايك بتا 14 (كه نقش مهمي در پروسه التهابي.( بازي مي كند) را مهار مي كند 
-2 كاهش فعاليت پلاكتي: يك تئوري در رابطه با نحوه اثر تاناستوم اين است كه تجمع پلاكتي را كاهش مي دهد و توليد پروستاگلندين و ترومبوكسان را مهار مي كند. يكي از اين تركيبات شيميايي هم از آزاد سازي سروتونين از پلاكتها جلوگيري مي كند. (اين آزادسازي سروتونين از پلاكتها به عنوان يك تئوري در تحريك سردرد ميگرني مي باشد) و به همين دليل است كه از مصرف اين گياه در افرادي كه داروهاي آنتي كواگالانت مصرف مي كنند اجتناب مي شود. هر چند كه اين اثر در رابطه با بيماراني كه تاناستوم پارتنيوم دريافت مي كرده اند به اثبات نرسيده است . همچنين تحقيقات نشان داده است كه مصرف روزانه يا پيشگيرانه تاناستوم منجر به افزايش نقايص كروموزومي يا تغييرات در كروماتيدهاي خواهري در لنفوسيت هاي محيطي نمي شود.
-3 به حداقل رساندن آسيب به آندوتليوم عروق
-4 كاهش انقباض عروقي: اين گياه محتوي پارتنوليد است كه منجر به كاهش اسپاسم عضلات صاف ديواره عروق مغز مي گردد و بر اين عقيده هستند كه اثرات آنتي ميگرن اين تركيبات مشابه متي سرژيد (آنتاگونيست سروتونين) مي باشد و از آزاد شدن گرانولها از پلاكتها و نوتروفيلها جلوگيري (اين گرانولها شامل مواد پيش التهابي از جمله آراشيدونيك وسروتونين مي باشد كه از جذب و ترشح اسيدآراشيدونيك از ديواره سلولي عضلات صاف جلوگيري مي كند). ساير تركيبات اين گياه مانند فلاونوئيد گليكوزايد نيز اثر ضد التهابي و وازوديلاتوري دارد و در دسته سكوترپن و منوترپنس حاوي مواد به نام پيننس مي باشد كه اثر خواب آلودگي خفيفي دارد.
در مطالعه انجام شده مشابه در سال 1988 كه بر 60 نفر انجام شده است، چنين نشان داده شده است كه درمان با فيورفيو منجر به كاهش در متوسط تعداد حملات و شدت سردرد در 2 ماه پس از درمان شده است وعوارض جانبي مهمي نيز ديده نشده ليكن در يك مطالعة مروري كه با استفاده از ، است ، آرشيو تحقيقات منابع زير شامل، مدلاين 1، امباس ، بايوسيس  سيسكام  و كتابخانة كوكران  انجام گرفت پس از انتخاب مطالعات تصادفي، دوسوكور و مورد – شاهدي بيان شد كه اثرات باليني فورفيو در پيشگيري از ميگرن بر طبق يك گمان . ، منطقي محقق نشده است در پژوهشي ديگر كه توسط فيليپس  و همكاران انجام شد، فيورفيو به عنواني گزينه اي براي پيشگيري از ميگرن توصيه شد اما در اين مقاله اشاره اي در مورد مدت درمان نشده بود. در مورد استفادة طولاني مدت از اين ماده مي بايست مطالعات گسترده تري انجام گيرد زيرا همانطور كه نويسندگان اين مقاله اشاره كرده بودند"هيچ مطالعه اي در مورد استفادة طولاني مدت مطمئن و كاراي اين ماده انجام نشده است". همچنين بيان شده است كه به علت خواص فارماكولوژيك اين دارو، فيورفيو نبايستي با ديگر داروهاي ميگرني يا با آسپرين مصرف شود. در اين مطالعه مشخص شد كه تاناستوم به طور معني داري در درمان پروفيلاكتيك ميگرن از دارونما مؤثرتر مي باشد و با توجه به عوارض جانبي محدود آن استفاده از (p<0/05) آن در بيماران ميگرني بلامانع بوده و توصيه مي شود زير نظر پزشك مصرف شود. همچنين در اين مطالعه سعي شد تا با درمان در يك دوره چهار و نيم ماهه، مسئلة زمان مورد توجه قرار گيرد و در مورد مصرف ديگر داروهاي درمان ميگرن توسط بيماران دقت لازم به عمل آيد.
 
نتيجه گيري
استفاده از پودر گياه تاناستوم در درمان پروفيلاكتيك ميگرن در مطالعه حاضر نشان داد كه مصرف فيورفيو به طور مشخصي منجر به كاهش در تعداد حمله و كيفيت درد در افراد مبتلا به ميگرن مي شود. از آنجايي كه در اين مطالعه از شكل كپسول دارو استفاده گرديد، مي توان اين مطالعه را با ساير اشكال دارو نيز انجام داده و اثر بخشي آن را ارزيابي نمود. همچنين از آنجايي كه در اين مطالعه نوع خاصي از ميگرن مورد نظر نبوده مي توان اثر بخشي دارو را در درمان انواع مختلف ميگرن مورد بررسي قرار داد.
 

کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در بحث درباره اثر این دارو  (لینک)

معرفی کامل داروی نوافن و اثر آن بر سردرد و میگرن

 معرفی کامل داروی نوافن و اثر آن بر سردرد و میگرن

 
نوافن - Novafen از جمله مسکن های جدید بازار دارو ها میباشد، و اتفاقا مورد استقبال متخصصین و بیماران قرار گرفته است، ما در این مقاله تالیفی که اولین بار توسط وبسایت تخصصی بانک اطلاعات سردرد منتشر میگردد ضمن معرفی و شرح اطلاعات داروی نوافن به بیان مکانیسم اثر و فواید و عوارض نوافن می پردازیم. پس برای شناخت کامل و علمی داروی مهم نوافن با بانک اطلاعات سردرد همراه باشید.
محتویات هر کپسول نوافن شامل 325 میلی گرم استامینوفن,40 میلی گرم کافیین و 200 میلی گرم ایپوبروفن می باشد. بنابراین واضح است که نوافن از تریکیبی از داروی های ضددرد خصوصا سردرد تشکیل شده است. هر یک از این سه ماده یعنی استامینوفن - کافئین و ایپوبوفن فواید و مضراتی دارند و حتما شما هم موافق هستید که مختصری درباره این سه ماده دارویی ضد سردرد و مسکن توضیح دهیم.
 
استامینوفن - Acetaminophen 
معروفترین و عمومی ترین داروی ضد سردرد می باشد، استامینوفن یک داروی ضد درد و ضد تب است که برای بر طرف کردن دردهای خفیف مانند سردرد، دندان درد، کمر درد و به عنوان تب بر به کار میرود. استامینوفن در مقایسه با سایر داروهای مشابه خود خطر کمتری دارد اما ایجاد ضایعات پوستی و مخاطی حساسیتی، اگزما ممکن است با مصرف استامینوفن ایجاد شود. اما در بین عوارض جانبی استامینوفن  یک مورد خطرناک هم وجود دارد که به خصوص با مصرف بی رویه دوزهای بالای این دارو اتفاق میافتد، نکروز کبدی، نکروز توبولار کلیوی و اغما در اثر پایین افتادن قند خون است و شایعترین علت نارسایی کبد در سراسر جهان مصرف بی رویه استامینوفن محسوب میشود. در برخی از کتب مرجع پزشکی از استامینوفن به عنوان سم کبد یاد میشود. بزرگسالان میتوانند بین 325 تا 500 میلی گرم از داروی استامینوفن را هر 4 یا 6 ساعت یک بار مصرف کنند و میزان مصرف در کودکان، 10 تا 15 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر 4 یا 6 ساعت یک بار است. تاکنون استامینوفن با ترکیب داروی های دیگری عرضه شده است از معروف ترین آنها  به قرض سرماخوردگی و نوافن میتوان اشاره کرد.
خب توضیحات ضروری استامینوفن را گفتیم ان شاءالله در یک مقاله جامعه هر چیزی که دوست دارید درباره استامینوفن بدانید ارائه میکنیم.
 
کافئین - Caffeine
نوعی ماده ضد خستگی و انرژی زا و البته اعتیاد آور است که بیشتر از هرجایی در دانه های قهوه وجود دارد، در باب فواید و مضرات این ماده مهم بین علما و متخصصین اختلاف است، برخی کاملا به آن اعتقاد دارند و برخی دیگر از آن بیزار هستند، اما این را محرمانه بدانید که اغلب پزشکان و متخصین حوزه سلامت روزی دو الی سه لیوان قهوه می نوشند !  ، تحقیقات اثبات کرده قهوه برای سلامت مغز مفید است، کافئین در قهوه، کاکائو، چای و نوشابه های سیاه موجود است، میزان کافئین در مواد فوق بسیار متفاوت است، کافئین سردرد و میگرن را تسکین میدهد، تپش قلب ایجاد میکند، فشار خون را بالا میبرد، اسید معده را افزایش میدهد و موجب اضطراب و افسردگی میگردد.  مصرف روزانه حدود 200mg – 30mg  کافئین در روز اعتیاد نمی آورد.
خب بنظر توضیحات فوق فعلا کافی است در وب سایت بانک اطلاعات سردرد مقالات بسیار مهمی درباره قهوه و کافیین وجود دارد.
 
ایبوپروفن - Ibuprofen
ایبوپروفن یا بروفن داروی ضد درد و ضدالتهاب غیراستروئیدی نسبتا معروفی می باشد که برای تسکین علائم التهاب مفصل، قاعدگی دردناک، حملات نقرس و آسیب‌های حین ورزش و نیز به عنوان تب‌بر و ضد درد به ویژه در دردهای ناشی از التهاب استفاده می‌شود.این دارو جهت کاهش سردرد های خفیف تا متوسط که به دلیل فشار زیاد روحی بوجود می آیند هم استفاده می شوند. بروفن در دوز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی ‌گرم کم خطر است، داروی ایبوپروفن بطور جدی برای معده مضر میباشد و اصلا نباید با شکم خالی خورده شود.
توضیحات ایبوپروفن هم کافی است و مقالات جمع آن را در سایت بانک اطلاعات سردرد بخوانید.
 
اکنون با خواندن توضیحات فوق خودتان بهترین نگرش و بینش را نسبت به داروی ضد سردرد نوافن و مکانیسم اثر این داروی مسکن پیدا کرده اید، نوافن به عبارت بهتر از حداقل دوز و مقدار مصرف سه داروی استامینوفن، کافیین و ایبوپروفن تشکیل شده است و اصطلاحا این سه داروی ضد درد و سردرد را پکیج کرده است. 
 
تحقیقاتی اثبات کرده است که کپسول نوافن برترین انتخاب برای دندان درد است و همچنین مصرف کم آن اثر بهبود دهنده ای بر روی میگرن دارد که البته در افراد مختلف متفاوت است، در برخی افراد میگرن بطور کامل فروکش میکند،
 
در پایان دو نکته را تذکر میدهیم،
1- گرچه داروی نوافن خیلی خطرناک نمیباشد اما بهتر است در صورت تجویز پزشک متخصص مصرف گردد.
2- در هر صورت این را بدانید که نوافن صرفا یک مسکن و داروی ضد درد است و هرگز سردرد یا میگرن شما را درمان نمیکند شما بهتر است در اولین قدم به دنبال علت سردرد خود باشید و سپس در صورت لزوم جهت بهبود کیفیت زندگی خود از مسکن ها استفاده کنید.
 
سالم و موفق باشید...
 

بررسی علمی تاثیر کیفیت و میزان خواب بر میگرن

بررسی علمی تاثیر کیفیت، میزان و مقدار خواب بر سردرد های میگرنی

نام اصلی مقاله: مقايسه کيفيت خواب و سردردهای ميگرنی در افراد با خواب مناسب و نامناسب
مجله پزشکی ارومیه، دوره بیست و سوم، شماره هفتم، ویژنامه اسفند 1391
سعید اسد نیا، دکتر فیروزه سپهریان آذر، دکتر آرش موسی الرضایی اقدم، سعید سعادتمند

خواب و میگرن


چکیده:
پيش زمينه و هدف: مشکلات خواب در بيماران مبتلا به سردردهای ميگرنی بسيار شايع است. هدف پژوهش حاضر مقايسه کيفيت خواب و سردردهای ميگرنی در افراد با خواب مناسب و نامناسب می‌باشد.
روش : پژوهش حاضر توصيفی و از نوع علی مقايسه‌ای می‌باشد. جامعه آماری در برگيرنده کليه دانشجويان دختر و پسر مقطع کارشناسی دانشگاه اروميه در سال تحصيلی 91-90 بودند که به شيوه نمونه گيری تصادفی خوشه‌ای ساده انتخاب شدند. بدين منظوردر مرحله اول، تعداد 280 نفر آزمون کيفيت خواب پيتسبورگ و پرسش‌نامه سنجش علائم سردرد ميگرن نجاريان را تکميل نمودند. در مرحله بعد، 115 نفر از دانشجويانی که نمره آنان در آزمون کيفيت خواب پايين تر، و 115 نفر از دانشجويانی که نمره آنان بالاتر از نقطه برش بود، انتخاب و به عنوان افراد با خواب مناسب و نامناسب گروه بندی شدند. داده‌های به دست آمده با استفاده ازآزمون آماری تحليل واريانس چندمتغيره مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
يافته‌ها : نتايج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری (001/0 = P ) بين دو گروه از لحاظ متغيرهای مورد بررسی وجود دارد و گروه با خواب نامناسب ميانگين بالاتری را در متغير سردردهای ميگرنی، کيفيت خواب و زير مقياس‌های آن يعنی کيفيت ذهنی خواب، تاخير در به خواب رفتن، طول مدت خواب، خواب مفيد، اختلالات خواب، مصرف داروهای خواب آور و اختلال عملکرد روزانه کسب نمودند.   نتيجه گيری : افرادی که از کيفيت خواب مناسبی برخوردار نيستند، سردردهای ميگرنی و مشکلات خواب بيشتری را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند.

مقدمه:
سردرد یکی از معظلات بشر است، هرچند بسیاری از مبتلایان به سردرد هیچگاه به دنبال درمان نمیروند اما نیمی از مبتلایان به سردرد بروز اختلال در کارکرد روزانه را گزارش می نمایند، میزان نا توانی که سردرد در طی سال ایجاد مینماید معادل و یا حتی بیش از بیماری های عمده بشر مانند فشار خون، آرتریت روماتید، سرطان پستان است. بیش از یک میلیون بیمار سرپایی که در سال 2007 در آمریکا مشاوره دریافت کرده اند گرفتار اختلالات سردرد بودند، این اختلال (سردرد) در میزان افزایش غیبت از کار، بازدهی در کار، افزایش پریشانی های روانشناختی و همچنین در پایین آمدن کیفیت زندگی سهیم است.
میگرن یکی از متداول ترین انواع سردرد در همه جوامع بشری، از جمله ایران می باشد که میتواند تمام ابعاد زندگی شخصی، اجتماعی و کاری بیمار را تحت تاثیر قرار دهد و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، رتبه نوزدهم را در بین همه اختلالات ایجاد کننده ناتوانی در انسان به خود اختصاص داده است. این نوع سردرد با طول مدت  4 الی 72 ساعت و فواصل بدون درد و گاهی با علامت های قبل از حمله سردرد مثل خطوط زیگزاگ یا ستاره در میدان بینایی و در طول حمله با علائمی از قبیل استفراغ، تهوع، ترس از نور و ترس از صدا تشخیص داده می شود.

اثر خواب روی سردرد های میگرنی
کلید پیشگیری از سردرد مشخص کردن عوامل محرک و انگیزاننده آن میباشد و این عوامل عمومیت نداشته و حتی یک عامل همیشه برانگیزاننده حمله، در همان شخص نمیباشد.
بیکوآل و لیپتون اشاره کردند که مداخلات دارویی و رفتاری، هوشیار بودن بر وضعیت بدن و تشویق بیمار برای حفظ وزن بهنجار، اجتناب از مصرف مفرط دارو، اجتناب از مصرف زیاد کافئین، بررسی مشکلات خواب و خروپف و تلاش در جهت درمان آن  و غربالگری و درمان افسردگی و سایر اختلالات روانپزشکی همبود از پیشرفت سردرد میگرنی جلوگیری میکند.
رابطه بین سردرد های اولیه و خواب (میگرن، تنشی و خوشه ای) در ادبیات پژوهشی تاریخچه ای طولانی دارد، راسموسن به نقل از مایزلس و بورچت گزارش می کند که اختلال خواب در بیماران مبتلا به سردرد شیوع بیشتری دارد.
توماسو، سارادو، ویکچیو، سرپینو، استاسی گزارش کردند که اختلالات خواب نشانگان رایج در افارد مبتلا به سردرد می باشد و در اشکال مزمن سردرد و بیماران دارای اختلالات روانپزشکی همبود شیوع بیشتری دارد، همچنین درد مزمن ممکن است علت کیفیت ضعیف خواب باشد. در واقع میتوان گفت وجود اختلالات روانپزشکی همبود و اختلالات خواب در افراد مبتلا به سردرد های اولیه که شامل میگرن، نوع تنشی و خوشه ای میباشد، به طور مسلم مشخص شده است. نتایج مطالعات نشان میدهد که بی خوابی، نشانه رایجی در بیماران مبتلا به سردرد مزمن روزانه میباشد و برخی دیگر به مختل شدن الگوی خواب در افرادی که از سردرد های میگرنی رنج می برند، اشاره می کنند. عده ای از محققان مانند ایسیک و همکاران نتیجه گرفته اند که خروپف کردن، نابهنجاری های خواب، عرق کردن در زی خواب، و خواب آلودگی در طی روز در بین کودکان بدون میگرن و سردرد بسیار رایج است.
بر اساس مطالعه ای در آمریکا دلگادو و همکاران گزارش کردند، افراد مبتلا به سردرد های مزمن روزانه نیمرخ روانشناختی و کیفیت خواب مشابه را نشان دادند.
خواب فرآیندی فعال است که بواسطه سیستم عصبی مرکزی - غدد درون ریز و رفتاری تنظیم می شود. خواب و استراحت نقش ترمیمی و حفاظتی داشته و در بازسازی قوای جسمی و هیجانی سهیم هستند. اغلب افراد تا زمانی که به مشکلات ناشی از خواب دچار نشوند به فواید خواب توجه ندارند. تحقیقات بهروزی فر و زنوسی، نظافتی و اسماعیلی نشان داده است که در افراد مبتلا به بیخوابی، میانگین تعداد موارد بستری در ماه تقریبا دو برابر افراد بدون سابقه اختلال خواب بوده است.
عوامل زیادی تعادل حیاتی و تنظیم شبانه روزی خواب و به نوبه خود کیفیت و کمیت خواب را تحت تاثیر قرار میدهند برنامه خواب و بیداری نامنظم، شیفت کاری، بهداشت ضعیف خب، اختلالات فیزیکی، تجویز دارو، الکل، نیکوتین، داروها، صدای بلند، روشنایی در زمان خواب، از جمله این عوامل میباشند.
نتایج مطالعات متعدد حاکی از آن است که سردرد و کیفیت خواب نامطلوب همبودی زیادی با هم دارند. با این که سازه کیفیت خواب به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، بازنگری مربوط به ادبیات پژوهشی نشان می دهد که هنوز کیفیت خواب به طور کامل فهمیده نشده است.
کسکین و کلیسوگلو اشاره میکنند که اصطلاح کیفیت خواب هنوز به طور ضعیفی تعریف شده اما با این حال به طور وسیعی توسط محققان، درمانگران و حتی بیماران به کار برده میشود، در حالی که کیفیت خواب ضعیف یکی از خصیصه های کلیدی بی خوبی می باشد، اما مطالعات اندکی در مورد اینکه چگونه افراد موفق میشوند احساس ذهنی خود را درباره کیفیت خواب خوب یا بد تفکیک کنند انجام شده است. بیخوابی یکی از زیر مقیاس های اختلالات خواب محسوب میشود، که در آن شخص هنگام بخواب رفتن با دشواری مواجه میشود. شب بیدار میماند یا صبح زود بیدار میشود. این اختلال به طور کلی ممکن است گویای کیفیت نامطلوب خواب باشد. مفهوم کیفیت خواب به طور گسترده اطلاعاتی درباره مدت خواب، عوامل فیزیولوژیکی و همچنین ادراک روانشناختی درباره خواب مناسب ارائه می دهد.
هاروی، ستینسون، ویتاکر، موسکویتز و ویرک نیز معتقدند کیفیت خواب پدیده ای پیچیده بوده که تعریف و همچنین اندازه گیری آن دشوار می باشد، کیفیت خواب وابسته به حدس و گمان ذهنی درباره شروع آسان خواب، حفظ خواب، مجموع زمان خواب و بیدار شدن زود هنگام از خواب می باشد به علاوه فقدان بیقراری در هنگام شب، نبود حرکات در طی خواب، نبود اضطراب، استرس یا داشتن آرامش هنگام خوابیدن است.
ارتباط بین خواب و میگرن در پژوهش کلمن و راینس تایید شده است،

علت سردرد در تعطیلات چیست ؟

علت سردرد در تعطیلات چیست ؟

بسیار از مردم در ایام تعطیلات دچار سردرد می شوند، این سردرد ها به طور ویژه در روزهای جمعه و ایام نوروز بیشتر خود را نشان میدهند.

بروز اینگونه سردرد ها اغلب بسیار کسل کننده میباشد خصوصا که اغلب کارمندان و کارگران را درگیر میکند.

علت اصلی این سردرد ها برمیگردد به تغییر در برنامه عادی روزانه فرد، از جمله این تغییرات میتوان به موارد زیر اشاره کرد،

1- تغییر ساعت خواب: در ایام تعطیل فرد گاها ظهر ها ممکن است بخوابد یا نخوابد ، معمولا شب ها دیر تر میخوابد و در صبح هم دیر تر از خواب برمیخیزد، به هم ریختن ناگرانی برنامه خواب یکی از عوامل شایع بروز سردرد در عموم مردم میباشد.

2- تغییر در تغذیه: در ایام و روزهای تعطیل و آخر هفته، هم ساعات وعده های غدایی فرد تغییر میکند و هو نوع غذایی که میخورد.

3- مشاهده بیش از حد تلوزیون: خیره شدن بیش از حد و نشستن ممتد در برابر تلوزیون خود یکی از عواملی است که میتواند منجر به سردرد گردد.

4- روابط جنسی: روابط جنسی خود میتواند در برخی از افراد موجب سردرد گردد، که البته در مقاله ای دیگر مفصل تر به آن باید بپردازیم.

درباره سردرد های کودکان

سردرد در کودکان

سردرد نتیجه تعامل ناصحیح بین سیگنال های مغز، رگ های خونی، و اعصاب اطراف آن است . در طی سردرد ، اعصاب خاص از رگ های خونی و عضلات سر فعال شده و ارسال سیگنال های درد به مغز را موجب می شوند.

سردرد هایی که به صورت ناگهانی رخ می دهد ( شروع حاد ) معمولا به علت یک بیماری ، عفونت، سرما، یا تب هستند. شرایط دیگری هم است که می تواند باعث سردرد حاد شود و شامل سینوزیت (التهاب سینوسها) ، فارنژیت ( التهاب یا عفونت گلو ) ، یا اوتیت ( عفونت یا التهاب گوش ).

در برخی موارد، سردرد ممکن است ناشی از ضربه به سر ( تروما ) و یا به ندرت ، نشانه ای از یک بیماری جدی پزشکی باشد.

از علل شایع سردرد، نوع تنشی یا سردرد استرس عاطفی مربوط به خانواده و دوستان ، کار، یا مدرسه ، استفاده از الکل ، وعده های غذایی ، تغییر در الگوهای خواب ، استفاده بیش از حد از دارو ، افسردگی است . علل دیگر سردرد تنشی عبارتند از : خستگی چشم و گردن و یا فشار.

سردرد همچنین می تواند توسط عوامل محیطی خاص که در محیط داخلی یک خانواده به اشتراک گذاشته شده است ، مانند قرار گرفتن در معرض دود سیگار یا  قلیان، بوی قوی برخی مواد شیمیایی خانگی و یا عطر ، قرار گرفتن در معرض آلرژن خاص (مواد حساسیت زا) ، و یا خوردن غذاهای خاص ایجاد شود. استرس، آلودگی هوا، سر و صدا، نور شدید ، و تغییرات آب و هوایی از دیگر عوامل محیطی است که می تواند موجب ایجاد سردرد در برخی از مردم شود.

فعالیت بدنی بیش از حد نیز می تواند موجب ایجاد میگرن در کودکان و بزرگسالان شود.

با پزشک خود برای پیدا کردن عاملی که باعث سردرد شما میشود مشورت کنید.

آیا کودکان پس از بزرگ شدن از شدت سردردشان کاسته میشود ؟

سردردهایی که عامل خاصی ندارند معمولا با بالا رفتن سن کودک بهبود می یابد. سردرد ممکن است ناپدید شود و سپس در مراحل بعدی زندگی بازگردد .در بسیاری از پسران مشاهده میشود که میگرن آنها با بزرگ تر شدن کاهش می یابد ، اما در دختران ، فرکانس میگرن به دلیل تغییرات هورمونی تمایل به افزایش دارد . میگرن در دختران نوجوان به نسبت پسران سه برابر بیشتر احتمال دارد که رخ دهد.

پژوهشگران به والدینی که کودک خردسال آن‌ها دچار سردرد است، توصیه اکید می‌کنند که سردرد کودک را تنها حمل بر خستگی ندانند و چنانچه سردرد کودک ادامه داشت، حتما با پزشک متخصص تماس بگیرند.

گفتنی است؛ سردرد طولانی مدت و یا مکرر در کودک می‌تواند نشانه از دست دادن آب بدن به دلیل آنفلوآنزا و یا حتی در بد‌ترین حالت ابتلا به سرطان مغز باشد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند؛ تنها سردرد مداوم در کودک نشان دهنده ابتلای او به سرطان مغز نیست و مشکلات دیگری مانند تغییرات خلق و خو و پرخاشگری به همراه تغییر زاویه دید و دوبینی به همراه برهم خوردن تعادل و سرگیجه همگی از علائم مشکوک به سرطان مغز در افراد است.

درمان سردرد به علت سینوزیت حاد یا مزمن با داروی گیاهی

درمان سردرد های سینوزیت حاد یا مزمن با داروی گیاهی نعناع

اگر به علت ابتلا به سینوزیت دچار سردرد میشوید و در ایام زمستان هم اینگونه سردردها توسعه می بایند به شما درمان با نعناع را پیشنهاد میکنیم.

گیاه نعناع با نام علمی mentha piperatal گیاهی است علفی که دارای دو نوع ساقه خزنده و زیرزمینی می باشد.
برگ های نعناع متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار، کمی پوشیده از کرک و به درازی چهار تا هفت سانتیمتر و به عرض دو تا سه سانتیمتر است.
از کلیه قسمت های هوایی این گیاه بوی معطر و مطبوع استشمام می شود ولی اگر جویده شود علاوه بر بوی اسانس، سبب احساس خنکی در مخاط دهان نیز می گردد.
 با توجه به اینکه برای مصارف دارویی منحصرا برگ یا سرشاخه گلدار گیاه مورد استفاده قرار می گیرد از این جهت بعد از قطع کامل قسمت های هوایی گیاه، برگ و سرشاخه گلدار را از بقیه جدا ساخته برای مصارف درمانی مورد استفاده قرار می دهند.
اسانس مانت از تقطیر برگ و سرشاخه گلدار گیاهان مذکور، تحت تاثیر بخار آب تهیه می گردد و برای این کار نیز معمولا گیاه دو ساله را که واجد مقادیر بیشتری اسانس است، انتخاب می کنند.
مانتول (menthol) که از اسانس مانت بدست می آید و طعم و بوی نعناع دارد، در تهیه انواع شیرینی، عطر سازی و خصوصا معطر کردن سیگار استفاده می شود و در تهیه بعضی فراورده های گیاهی مانند محلول رفع سرفه، بخور و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر مانتول به مقدار کم بر روی پوست سالم مالیده شود، اثر ضدخارشی ایجاد می کند و از این نظر پماد های ضد خارش از آن تولید می شود.

سینوزیت چیست و چگونه موجب سردرد می شود؟

دشمن سردرد بازدید : 10497 نظرات (8)

سینوزیت چیست ؟

و چگونه موجب سردرد می شود؟

سردرد سینوزیتسردرد-سینوزیت
 


سینوس

سینوس ها، حفره هایی توخالی در استخوان های سر و صورت هستند. این حفره ها که همگی در اطراف بینی قرار گرفته اند؛ ۴ گروه هستند:

۱- سینوس های استخوان پیشانی، بالای ابروها در قسمت نزدیک به وسط صورت.

۲- سینوس های استخوان گونه، در زیر کاسه چشم ها.

۳- سینوس های واقع در استخوانی که  بین چشم ها و بینی قرار گرفته است.

۴- سینوس های واقع در قسمت پشتی بینی.

 

سینوس های انسان


آنچه که در بین عموم مردم به عنوان سینوزیت شناخته می شود؛ عمدتاً ناشی از التهاب در ۳ دسته اول است.


عملکرد

در طبّ جدید دو عملکرد اساسی برای سینوس ها مطرح است:

۱- (RESONANCE SOUND) رزونانس صوت: مثل محفظه هوایی که در بسیاری از آلات موسیقی وجود دارد؛ سینوس ها هم باعث می شوند که صدای ما رساتر به نظر بیاید؛ همچنین سینوس ها از انتقال صدای شخص از راه استخوانی جلوگیری می کنند؛ یعنی وقتی که کسی حرف می زند؛ صدای خودش را فقط از راه هوا می شنود؛ در حالی که اگر قرار بود این انتقال از راه استخوان ها هم انجام شود؛ شخص به هنگام تکلم، صدای خود را از دو منبع متفاوت دریافت میکرد.

۲- کاهش وزن جمجمه: سینوس ها با کم کردن جرم حجمی استخوان های جمجمه، تحمّل وزن آنها را برای انسان، آسان می سازند. در واقع اگر سینوس ها نبودند، سر آدمیزاد روی تنش سنگینی می کرد!

سایر عملکردهای ذکر شده برای سینوس ها عبارت است از:

- کمک به کنترل تغییرات رطوبت هوای تنفّسی.

- مبارزه موضعی با عوامل عفونی.

- تأمین موکوس(مایع لزج کننده) دستگاه تنفّس فوقانی.

- کاهش اثر ضربه های وارده به سر.

- اثر به عنوان عایق حرارتی.
 

وظیفه سینوس ها در بدن


وظایف سینوس ها بر اساس نظر طبّ سنّتی ایران

براساس آموزه های طبّ سنّتی ایران، عمل اصلی سینوس ها، تخلیه رطوبت اضافه و موادّ دفعی ناحیه سر و گردن( مغز، بینی، گوش ها، چشم ها، دهان و دندان ها و …) است.

بنابراین درک این نکته که چرا التهاب سینوس ها و نقص در عملکرد آنها حتی می تواند باعث کاهش تمرکز و حافظه، خستگی چشم ها و … شود کار چندان سختی نخواهد بود. در این تعریف، عملکرد سینوس ها نسبت به ناحیه سر و گردن مانند عملکرد روده هاست به کل بدن و همانگونه که یبوست، اسهال و یا هرگونه اختلال عملکرد دیگری در روده ها کل بدن را تحت تأثیر قرار می دهد؛ اختلال عملکرد سینوس ها هم می تواند باعث مشکلات عملکردی در مغز، گوش ها، چشم ها، بینی، دندان ها و … شود. این دیدگاه که نسبت به دیدگاه طبّ جدید بسیار کامل تر است؛ از سویی ما را در درک بهتر عملکرد سینوس ها یاری می کند و از جهتی اهمیت پیشگیری و درمان صحیح سینوزیت را یادآوری می کند.

سینوزیت

به التهاب سینوس ها و افزایش یا احتباس ترشّحات در آنها، سینوزیت اطلاق می شود.

سینوزیت به دوگونه است. یکی سینوزیت حاد که به دنبال بیماری های عفونی مثل سرماخوردگی عارض می شود و بسیار پر سر و صداست و با تب و درد شدید و … همراه است و دیگری سینوزیت مزمن که متأسفانه به نظر می رسد درصد زیادی از مردم کشور ما – بسیار فراتر از آمارهای رسمی – از آن رنج می برند.


علایم و نشانه های سینوزیت

سردرد یا سنگینی سر به خصوص در ناحیه پیشانی و گونه ها: البته در سینوزیت های مزمن، درد، غلبه و بروز کمتری دارد و بیشتر سنگینی سر احساس می شود. درد را بیشتر در سینوزیت های حاد یا سینوزیت های مزمن که به طور ناگهانی دچار عفونت می شوند می توان دید. این درد خیلی از مواقع با خم شدن بیمار به جلو(و به طور معمول با سجده رفتن در نماز) تشدید می شود که علّت آن، اثر فیزیکی این کار در جابجایی چرک موجود در سینوس هاست.

آبریزش از بینی: بیشتر در موارد حاد یا در سینوزیت های آلرژیک دیده می شود.

ترشّحات پشت حلقی به ویژه صبح ها: این ترشحات، به طور عادی میزان کمتری دارند و از راه بینی دفع می شوند؛ اما با افزایش میزان آنها و ایجاد مشکل دفع از راه عادّی، این ترشحات در پشت حلق جمع می شوند.

بوی بد دهان: به علت تجمع ترشحات غلیظ یا عفونی در خود سینوس ها یا پشت حلق به وجود می آید. شایع ترین علت بوی بد دهان، سینوزیت است. بنابراین اگر بیمار هیچ شکایتی جز بوی بد دهان ندارد باید سینوزیت را به عنوان متّهم اصلی، درمان نمود.

بی اشتهایی به خصوص برای صبحانه: این مسأله از سویی به دلیل غلبه حالت عفونی در بدن است و از سویی به علت احساس ناخوشایند ناشی از بلع ترشحات و ورود آنها به معده.

تنگی نفس و بد خوابی شبانه: در شب و با کاهش حرارت سینوس ها و کاهش حرکات مژکهای سلول های موجود در سینوس ها، ترشحات غلیظ تر می شوندکه باعث تنگی نفس، کاهش میزان اکسیژن خون و به دنبال آن کاهش کیفیت خواب خواهد شد.

کندی جریان فکر و کاهش حافظه و تمرکز: به دلیل کاهش تخلیه مواد دفعی از مغز.

خستگی طول روز: به دلیل کاهش سطح اکسیژن خون و اختلال خواب شبانه، غلبه حالت عفونی بر بدن و ….

حالت تهوّع و استفراغ به ویژه پس از برخاستن از خواب: عمدتاً به دلیل بلع ترشحات و تجمّع آنها در معده.

حسّاسیت به گرما و سرما به ویژه باد گرم و سرد: سینوس ملتهب اغلب به سرما واکنش منفی نشان می دهد؛ اما در بسیاری از موارد و با ایجاد حالت آزردگی در سلول های سینوس ها، فرد با قرار گرفتن در معرض باد گرم هم احساس درد و ناخوشی می کند.

سرفه یا عطسه: که ناشی از واکنش دفاعی بدن برای دفع ترشحات است.

تنگی نفس، گرفتگی و اسپاسم عضلات گلو یا آسم: عمدتاً در طولانی مدت و با تحریک مداوم ریه ها به دلیل ریزش مکرّر ترشحات سینوس ها به آنها به وجود می آید. متأسفانه با اخذ شرح حال دقیق روشن می شود که بسیاری از بیماران آسمی کسانی هستند که سال ها مبتلا به سینوزیت درمان نشده بوده اند.

سرماخوردگی مکرّر و مزمن شدن سرماخوردگی ها: در واقع، بیمار سینوزیتی با کوچکترین تلنگری مبتلا به سرماخوردگی می شود و به دلیل وجود زمینه مساعد که همانا وجود یک انبار چرک در سینوس هاست؛ درمان وی نیز طولانی می شود.

سنگینی گوش یا خستگی و کاهش دید چشم: به دلیل کاهش تخلیه مواد دفعی چشم و گوش.

گرفتگی بینی: به صورت یک طرفه یا دو طرفه، از شایع ترین علایم سینوزیت است.

تب و لرز در موارد حادّ

 

سینوزیت
سینوزیت



عوامل ایجاد یا تشدید کننده سینوزیت

عوامل به وجود آورنده سینوزیت، به سه دسته کلّی تقسیم می شوند.

۱- عواملی که باعث کاهش شستشو و تخلیه بینی می شوند

وظیفه سینوس ها چنانکه گفتیم تخلیه مواد دفعی ناحیه سر و گردن است؛ بنابراین به طور دائم نیاز دارند که تخلیه و پاکیزه شوند؛ به زبان دیگر همان طور که دندان ها نیاز به مسواک زدن دائم دارند؛ سینوس ها نیز باید به طور مرتب شستشو شوند. بسیاری از سنّت ها(مثل استحباب استنشاق آب به هنگام وضو گرفتن یا عادت مردم قدیم به استفاده از انفیه یا چکاندن روغن در بینی) هم بر این اساس شکل گرفته اند. حال اگر به هر دلیل میزان تخلیه و تمیز شدن سینوس ها از میزان ترشحات آنها عقب بیفتد؛ احتمال پیدایش سینوزیت بیشتر خواهد شد.

* کم شدن گریه: گریه یکی از بهترین شستشودهنده های بینی و سینوس هاست. می دانید که در گوشه داخلی پلک ها یک منفذ کوچک وجود دارد که اشک را به بینی منتقل می کنند. در موقع گریه، این روند تشدید می شود – به همین جهت هم هست که کسی که گریه می کند آب دماغش آویزان می شود! –  این اشک اضافی، ورودی مجرای سینوس ها در داخل بینی را شستشو می دهد. به این ترتیب بعد از هر بار گریه، مجاری سینوس ها باز شده و ترشحات آنها تخلیه می شود. بنابراین به همان نسبت که تبلیغات رسانه ها در مورد اهمیت دادن به شادی و خنده و پرهیز از گریه شدت می گیرد؛ آمار سینوزیت هم بالا می رود.

* استفاده از دستمال به جای شستشوی بینی و فین نکردن!: متأسفانه شستشوی بینی و فین کردن، در زندگی امروزی به یک عمل بی ادبانه تعبیر می شود؛ در حالی که این کار، یک اقدام بهداشتی مناسب در جهت تخلیه بینی است؛ لذا از انجام مرتّب آن غافل نشوید. فراموش نکنید که فین کردن باید به صورت یک طرفه انجام شود و هرگز نباید همزمان هر دو طرف بینی را گرفت؛ چرا که این کار می تواند باعث پس زدن ترشحات به داخل سینوس ها و حتی مغز شود. استفاده از دستمال به شکل فانتزی و امروزی آن، تقریباً هیچ کمک مؤثری به تمیز کردن سینوس ها نمی کند.

* عدم رعایت عمل مستحبّ استنشاق آب به هنگام وضو: مستحب است که قبل از وضو گرفتن، مقداری آب به داخل بینی استنشاق شود. این عمل تأثیر فوق العاده ای در شستشوی سینوس ها دارد. گفته می شود که بهتر است  به جای این که آب را به داخل بینی خود بکشیم؛ آن را کف دست خود ریخته با خم کردن سر به عقب، آب را به داخل بینی بریزیم.

* از بین رفتن سنّت های بهداشتی مانند استفاده از انفیه یا چکاندن روغن در بینی و … : چنانکه گفتیم در گذشته، انجام اقدامات بهداشتی برای پاکیزه ساختن سینوس ها بین مردم ما متداول بود که استفاده از انفیه(برای تحریک عطسه که از بهترین پاک کننده های سینوس هاست) و چکاندن روغن های مختلف در بینی از رایج ترین آنها بود که متأسفانه این اقدامات هم اکنون چندان رایج نیستند.

 

۲- عوامل مسدود کننده سینوس ها یا تخریب کننده مخاط آنها

* کشیدن سیگار: کشیدن سیگار با تحریک سلول های مخاط سینوس ها و به خصوص با کاهش عملکرد مژکهای این سلول ها(که مانند جارو ترشحات را به بیرون هدایت می کنند) زمینه را برای سینوزیت فراهم می کند.

* بودن در معرض دود سیگار یا آلودگی هوا: ثابت شده است کسی که در معرض دود سیگار است به مانند فرد سیگاری از اثرات زیانبار آن بهره وافی را خواهد برد! آلودگی هوا هم در افزایش ترشحات و تخریب مخاط سینوس ها اثری مشابه سیگار دارد.

* وجود توالت یا آشپزخانه در محیط زندگی: مواد شیمیایی خطرناکی که از مدفوع و ادرار یا از فعالیت های انجام شده در آشپزخانه در محیط زندگی پخش می شوند؛ زمینه را برای تخریب مخاط سینوس ها فراهم می کنند. در خانه های قدیمی، هم آشپزخانه و هم توالت در محیطی خارج از محیط اصلی زندگی قرار داشتند.

* استفاده از انواع خوشبو کننده ها، ضدّ عفونی کننده ها، سم ها و آفت کش ها، موادّ شوینده شیمیایی و موارد مشابه در محیط زندگی.

* استفاده از بعضی داروها ازجمله:

- انواع چرک خشک کن ها: آنتی بیوتیک ها یا همان چرک خشک کن ها که متأسفانه به طور وسیع و غیر علمی در درمان انواع بیماری ها به خصوص سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرند؛ همان گونه که از اسمشان پیداست باعث خشک شدن کلّی بدن و به ویژه خشک شدن ترشحات موجود در سینوس ها می شوند. در این حال، عفونت به طور ظاهری کنترل می شود؛ اما در واقع، سینوس ها مانند چشمه یخ زده ای می شوند که به محض فراهم آمدن شرایط مساعد، دوباره روان و جاری می شوند. این عملکرد آنتی بیوتیک ها علاوه بر فراهم آوردن زمینه ابتلا به سینوزیت، باعث می شود که به تدریج، فاصله بین سرماخوردگی ها کمتر، شدّت آنها بیشتر و مدّت آنها طولانی تر شود.

- آنتی هیستامین ها: مانند قرص یا شربت سرماخوردگی، آنتی هیستامین دکونژستانت، پرومتازین، دیفن هیدرامین، لوراتادین، هیدروکسی زین و … اثری مشابه آنتی بیوتیک ها دارند؛ یعنی باعث خشک شدن درجای ترشحات سینوس ها و انسداد مجاری خروجی آنها می شوند.

بنابراین می بینید که دو دسته عمده دارویی که در درمان سرماخوردگی به کار می روند؛ عملاً حاصلی جز افزایش میزان بروز سینوزیت و سرماخوردگی ندارند.

- استفاده طولانی از قطره های ضد احتقان بینی: این داروها که باعث بازشدن بینی می شوند؛ در استفاده طولانی مدت، به زبان ساده باعث تنبلی سلول های مخاط سینوس ها و کاهش عملکرد آنها و ایجاد سینوزیت می شوند.

* ناهنجاری های ساختاری بینی(انحراف یا شکستگی بینی): چنانکه واضح است این عوامل به طور فیزیکی باعث انسداد نسبی سینوس ها می شوند امّا متأسّفانه به نظر می رسد که بسیاری از عمل های جرّاحی که به نام اصلاح انحراف بینی انجام می شوند؛ غیر ضروری باشند چنان که به تجربه دیده ام که بسیاری از بیمارانی که کاندید این عمل شده بودند؛ با استفاده از روش هایی که در ادامه می آید؛ کاملا درمان شده اند و بسیاری از آنها هم که اقدام به عمل جرّاحی نموده اند؛ بعد از عمل هم شاهد استمرار علایم و عوارض سینوزیت بوده اند.

* ناهنجاری های مادرزادی ناحیه گوش و حلق و بینی: که شایعترین آنها، بدون تردید، بزرگی لوزه هاست که یکی از عوارض آن، سینوزیت است. امّا نکته جالب این است که این مشکل که اغلب منجر به تحمیل یک عمل جرّاحی به کودک می شود؛ با داروهای گیاهی به سادگی درمان می شود که ان شاءالله، شرح آن را به زودی در بخش بیماری های کودکان و نوزادان خواهیم آورد.

* پولیپ بینی: مشابه موارد فوق، ایجاد انسداد فیزیکی می کند.

* مصرف مشروبات الکلی: مشروبات الکلی باعث تخریب سلول های مخاط سینوس ها و نقص در عملکرد مژکهای آنها می شوند.

* عفونت های دندانی: ریشه دندان های آسیای کوچک و سومین دندان آسیای بزرگ و بعضی مواقع ریشه دندان نیش به داخل سینوس های گونه برآمدگی دارند و عفونت های آنها می تواند به این سینوس منتشر شود. ریشه این دندان ها در داخل لایه نازکی از استخوان قرار گرفته است؛ اما به ندرت پیش می آید که این لایه نازک وجود ندارد و ریشه دندان به طور مستقیم با لایه مخاط سینوس در ارتباط است. توجه به این ارتباط، درک این نکته را راحت می کند که چگونه کشیدن این دندان ها می تواند منجر به ایجاد فیستول در سینوس شود یا آن که عفونت دندان باعث سینوزیت شود.

 

۳- عوامل افزایش دهنده ترشّحات مخاطی

* سرماخوردگی مکرّر: سرماخوردگی مکرّر اغلب یا به علت سینوزیت مزمن است یا باعث آن. به هر حال، اگر به هر دلیل، سرماخوردگی زیاد اتفاق بیفتد باعث ایجاد سینوزیت می شود. به نظر می رسد که تقریباً تمامی موارد سرماخوردگی، همراه با درجاتی از سینوزیت حادّ خفیف هستند که اگر درست درمان شود؛ مشکلی پیش نخواهد آمد؛ امّا با توجه به درمان نادرست سرماخوردگی با داروهای شیمیایی؛ حتی یک سرماخوردگی ساده می تواند منجر به ایجاد یک سینوزیت مزمن شود.

* خوردنی های بسیار سرد و تگری: نوشیدنی های بسیار سرد باعث افزایش بلغم ناحیه سر و صورت می شوند که در صورت تکرار می تواند باعث بروز سینوزیت شود؛ به همین جهت توصیه ما این است که علاوه بر پرهیز از خوردن خوراکی هایی مثل بستنی و … ، برای سرد کردن آب، هرگز در آن یخ نیاندازید؛ چرا که آبی که با یخ سرد می شود فوق العاده بلغم زاست و علاوه بر ایجاد سینوزیت، می تواند باعث التهاب تارهای صوتی، سستی بدن و … شود.

* پرخوابی، خواب بین الطّلوعین و خواب درطول روز: هر عاملی که رطوبت بدن را افزایش دهد بالقوّه می تواند ترشحات سینوس ها را نیز زیاد کند. این موارد نیز از این جمله اند. در واقع یکی از علل مهم شیوع سینوزیت در بین مردم، عادت ناپسند دیر خوابیدن و دیر برخاستن از خواب است.

* رطوبت مزاج( دموی ها و به ویژه بلغمی ها): کسانی که به طور ذاتی رطوبت زیادی در بدن خود دارند؛ از استعداد بیشتری برای ابتلا به سینوزیت برخوردارند. در این میان، بلغمی ها که طبعی سرد و رطوبتی دارند به طور ویژه در معرض خطر هستند؛ چرا که اصولاً جنس ترشحات سینوس ها اغلب از جنس بلغم است.

* پرخوری: پرخوری هم یکی از عوامل افزایش رطوبت بدن به خصوص افزایش ترشحات سینوس هاست. بسیاری از کسانی که به هر دلیل اقدام به کم کردن قابل توجه غذای خود می کنند؛ می توانند شاهد تخفیف علایم سینوزیت خود باشند.

* مصرف غذاهای سرد و مرطوب: گفتیم که جنس ترشحات سینوس ها معمولاً بلغمی است و در نتیجه غذاهایی مثل ماست و … که طبیعتی سرد و رطوبتی دارند می توانند التهاب سینوس ها را زیاد کنند.

* بودن در معرض وزش شدید باد(موتور سواری و …): وزش باد مستقیم به صورت – حتی اگر باد گرم باشد – در طولانی مدت باعث التهاب و افزایش ترشحات سینوس ها می شود.

* برهنه بودن سر: یکی از خصوصیات مشترک البسه مردان و زنان در تمامی فرهنگ ها و سرزمین ها(حتی در کشورهای اروپایی) پیش بینی پوششی برای سر بوده است که متأسفانه با غلبه فرهنگ سخیف غرب جدید در جهان، این مسأله هم کمرنگ شده است. پوشاندن سر که در احادیث شریف حضرات معصومین(علیهم السلام) هم مورد تأکید فراوان قرار گرفته است آثار بهداشتی مهمی دارد که یکی از آنها حفظ حرارت سر و کاهش خطر ابتلا به سینوزیت است. این مسأله به ویژه پس از خروج از حمام بسیار بسیار اهمیت پیدا می کند.

* بودن در معرض باد پنکه و به ویژه باد کولر: گفتیم که وزش باد، باعث التهاب سینوس ها می شود؛ در این میان باد کولر که طبعی سرد و رطوبتی دارد دقیقاً در خدمت سینوزیت عمل می کند. کولر یکی از بدترین پدیده های زندگی مدرن است که با افزایش رطوبت و سرمای بدن باعث خستگی، کوفتگی، خواب آلودگی، تنبلی، دردهای عضلانی و استخوانی، پیدایش یا تشدید بیماری های روماتیسمی، افسردگی، سینوزیت و … می شود.

* آلرژی ها: آلرژی هایی که با علایم سینوزیت خودنمایی می کنند از نظر بنده اصولاً نوعی سینوزیت هستند که در مقاله ای جداگانه اصول درمانی آنها را شرح خواهیم داد.

* استرس: هر استرسی باعث التهاب سینوس ها می شود. بسیاری از کسانی که از سینوزیت مزمن رنج می برند؛ این تجربه ناخوشایند را داشته اند که با وقوع ناراحتی های روحی، سینوزیت آنها نیز تشدید می شود.

* شنا کردن در استخر یا شیرجه رفتن: آب استخرها به دلیل وجود موادی مانند کلر باعث التهاب سینوس ها می شود. شیرجه رفتن هم چون آب را با فشار زیاد وارد بینی و سینوس ها می کند؛ علاوه بر زمینه سازی سینوزیت، خطر بروز التهاب های مغزی را هم به دنبال دارد.

* نگهداری از حیوانات خانگی: این مسأله باعث بروز آلرژی و آن هم زمینه ساز ایجاد سینوزیت است.

* یبوست: یبوست هم یکی از دلایل مهم افزایش رطوبت بدن و به دنبال آن تشدید علایم و عوارض سینوزیت است.

 

درمان

سینوزیتی را درمان میکند" title="درمان سینوزیت" target="_blank">درمان سینوزیت بر دو پایه اصلی استوار است:

۱- باز کردن مجاری سینوس ها: تا ترشحات آنها خود به خود تخلیه شود. این رویکرد مورد پذیرش طبّ جدید نیز هست.

۲- کاهش ساخت ترشحات: این رویکرد عملاً در طبّ جدید دنبال نمی شود. دقت کنید که در طبّ جدید با استفاده از آنتی بیوتیک ها و آنتی هیستامین ها ترشحات به طور درجا خشک می شوند و از حرکت و خروج باز می ایستند؛ اما در طبّ قدیم، خشک کردن ترشحات به معنای جلوگیری از تولید بیشتر ماده سینوزیت یعنی بلغم است.

 

نکته: مسأله بعدی یعنی تخریب مخاط سینوس ها، با برطرف کردن این دو عامل، به تدریج رو به بهبود می رود.

 

تذکر بسیار مهم۱: توصیه اینجانب به همکاران گرامی و عطاران محترم آن است که توجه داشته باشند شیوع سینوزیت بسیار بیشتر از آن است که به نظر می آید. شاید پذیرش این حرف در ابتدای کار خیلی آسان نباشد؛ ولی کم نبوده اند بیمارانی که فقط با شکایاتی مثل خستگی چشم موقع مطالعه، کاهش تمرکز و مانند آن مراجعه کرده و هیچ علامت دیگری هم نداشته اند؛ اما بنده با تشخیص، سینوزیت ایشان را درمان کرده ام و به نتیجه مطلوب رسیده ام.

تذکر بسیار مهم۲: اشتباهات تشخیصی در مورد سینوزیت حتی از سوی پزشکان با تجربه بسیار مشاهده می شود. تعداد بیمارانی که با تشخیص آسم، آلرژی، میگرن و … درمان های بی نتیجه ای را دریافت می کنند؛ ولی در واقع مبتلا به سینوزیت هستند؛ کم نیستند.

تذکر بسیار مهم۳: سینوزیت خشک، تقریباً از سوی هیچ کس جدّی گرفته نمی شود. بینی به طور طبیعی باید دارای ترشحاتی باشد. اگر بیماری از این شکایت داشت که بینی خشک و فاقد ترشحی دارد یا آنکه به ندرت عطسه می کند؛ حتماً او را به عنوان یک بیمار سینوزیتی درمان کنید و نتیجه درمان را در بهبود بسیاری از بیماری های دیگر وی به تماشا بنشینید.

تذکر بسیار مهم۴: افزایش ترشحات سینوس ها هم مثل زکام، یک واکنش دفاعی بدن است که از این طریق می کوشد مواد زاید و دفعی را از خود دور کند. جلوگیری غیر منطقی از خروج این مواد می تواند باعث بروز بیماری های گوناگونی شود؛ لذا چنانکه گفتیم نه در سرماخوردگی و نه در سینوزیت به دنبال خشک کردن ظاهری ترشحات نباشید؛ حتی در سرماخوردگی مطلوب این است که اگر بیمار ترشّحی از بینی ندارد؛ با اقداماتی مانند بخور دادن باعث خروج ترشحات سینوس ها شوید. این اقدام ساده بهبودی فوق العاده سریع و واضح بیمار را در پی دارد.

 

نکته: در طبّ سنّتی، معادل واژه سینوس، خیشوم است؛ اما معادل واژه سینوزیت، «نزله» است. در واقع در طبّ قدیم ایران، اگر ترشحات غیر معمول از راه بینی خارج شوند به آن «زکام» اطلاق می شود و اگر به پشت حلق بریزند؛«نزله» نام می گیرند.


نسخه ها و راهکارهای عملی درمانی

 
۱- مهم ترین عامل در درمان سینوزیت و هر بیماری دیگری، برطرف کردن عوامل سبب سازاست.

۲- بخورها: بخور همان طور که از نامش پیداست، رساندن بخار محلول دارو در آب به ناحیه مورد نظر است.

میگرن به مغر آسیب می زند

میگرن به مغر آسیب می زند

توجه: البته این مقاله به طور قطعی ثابت نمی کند که میگرن به مغز آسیب می زند ؛
تحقیقات وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" در این خصوص ادامه دارد
و یافته های جدید در صورت لزوم منتشر خواهند گردید
با ما همراه باشید....

به گزارش جهان، دکتر مسعود آشنا از استادان دانشگاه کپنهاگ که هدایت تحقیقات صورت گرفته درباره میگرن را بر عهده داشته است، می گوید پیش از این تصور می شد میگرن یک اختلال بی خطر است که آثار زیانبار پایدار بر ساختار مغز نمی گذارد. اما تحقیقات گسترده ای که ما انجام داده ایم، نشان می دهد که میگرن می تواند به طور دایم و برای همیشه آثار زیانباری بر ساختار مغز بر جا گذارد

آسیب میگرن به مغز



پزشکانی که این تحقیقات را انجام داده اند در بررسی های خود به این نتیجه رسیدند که در افرادی که از میگرن رنج می برند نسبت به افرادی که دچار این گونه سردردها نمی شوند، خطر صدمات مغزی، ناهنجاری ماده سفید و تغییر حجم مغز افزایش می یابد. علاوه بر این، خطر چنین صدمات و اختلالاتی در افرادی که علایم و نشانه های پیشین میگرن در آنها قابل مشاهده است، بیشتر می شود.

دستگاه عصبی مرکزی قسمتی از دستگاه عصبی است که در درون محفظه‌ای استخوانی به نام استخوان جمجمه و ستون فقرات قرار گرفته است و شامل مغز و نخاع می‌باشد. از نظر ساختمانی در سیستم اعصاب مرکزی دو قسمت به نامهای ماده سفید و ماده خاکستری قابل تشخیص می‌باشد.

در چارچوب تحقیقات گسترده درباره آثار میگرن، محققان و پژوهشگران نتایج نوزده تحقیق از جمله سیزده تحقیق بالینی را که در آن از بیماران ام آر آی مغزی گرفته شده بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این مطالعات نشان داد خطر صدمه دیدن ماده سفید مغز در افرادی که از میگرن با نشانه های پیشین بیماری رنج می برند، نسبت به افرادی که دچار سردرد نمی شوند شصت و هشت درصد افزایش می یابد اما افرادی که میگرن در آنها با نشانه های پیشین همراه نیست این میزان سی و چهار درصد است.

خطر اختلالات مغزی در بیمارانی که میگرن در آنها با نشانه های پیشین همراه است نسبت به افرادی که میگرن آنها چنین نشانه هایی ندارد، چهل و چهار درصد افزایش می یابد.

داروی گیاهی درمان میگرن

دشمن سردرد بازدید : 15385 نظرات (7)

داروی درمان گیاهی ضد میگرن

(جهت استفاده ضمن مشورت با متخصص ، از مراکز معتبر و رسمی تهیه گردد)

پژوهشگران آلمانی کشف کردند ترکیبی از عصاره گیاهان گل مینا به نام MIG99 تأثیر قابل توجهی در پیشگیری و درمان سردرد میگرن دارد.

داروی درمان میگرن


بر اساس خبر دانشگاه Essen آلمان محققان اعلام داشتند: گیاه گل مینا به طور سنتی برای درمان میگرن به عنوان دارویی مطمئن و پیشگیرنده مورد استفاده قرار گرفته است، اگر چه خود گیاه گل مینا به طور قطعی و 100 درصد موفقت نداشته اما اکنون ماده MIG99 می تواند به عنوان ماده ای موثر در درمان میگرن محسوب شود.
آزمایش بر روی 107 بیمار مبتلا به میگرن نشان داد بیمارانی که به طور متناوب 5 بار در یک ماه مبتلا به سردردهای شدید میگرنی می‌شوند پس از درمان توسط MIG99 با کاهش محسوس تعداد سردرد ها و حملات میگرنی مواجه شدند.
 

اصغر نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز از تاثیر تنتور  گیاه دارویی گل مینا برای درمان میگرن گفت و ادامه داد: در آغاز درد میگرن، نوشیدن هر نیم ساعت یک بار 10- 5 قطره از تنتور گل مینا توصیه شده است.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: نوشیدن تنتور گل مینا برای میگرن های سرد که در آن عروق خونی مغز منقبض شده با استفاده از حوله گرم، سردرد کاهش می یابد.

نقشی تاکید کرد: زخم دهان عارضه ای شایع در خوردن برگ تازه این گیاه دارویی است و برای برطرف شدن این عارضه، می توان در ابتدا برگ ها را داغ نمود و سپس جوید.

 گل مینا:
این گیاه از خانواده Asteraceae (گل ستاره ای)میباشد و بومی اروپا و مناطق معتدل آسیا میباشد ودر شمال ایران نیز به خوبی می روید . گل مینا قابلیت رشد در مراتع و مزارع و جنگل را دارد . این گونه به بخشهایی از ایالات متحده آمریکا و استرالیا و زلاند نو معرفی شد و در حال حاضر گیاهی رایج میباشد ولی در برخی زیستگاهها آن را بعنوان گیاهی مضر میدانند زیرا میزبان یک سری بیماریها می باشد که بر سایر محصولات کشاورزی اثر گذار است.
گل مینا یک گیاه همیشگی میباشد به ارتفاع 61 سانتیمترو عرض 30 سانتی متر. برگهای سبز تیره در هر 2 طرف ساقه وجود دارند و برگ پایه(وسطی)قاشقی شکل و دندانه دندانه میباشد ، برگهای بالایی کوتاهتر و چسبنده میباشد . سر کوچک این گل که بیش از 5 سانتیمتر نمیباشد ، شامل 20 گلچه سفید میباشد که یک قرص زرد را در بر گرفته . گیاه خود بارور است یعنی همزمان نر و ماده میباشد و گرده افشانی توسط زنبورها ، مگس و سوسک ها انجام میشود. شکوفایی این گل از اواخر بهار تا پاییز میباشد.
این گیاه به حداقل روزی 4 ساعت آفتاب نیاز دارد تحمل سردی هوا تا 6- درجه را دارد ولی بهتر است در معرض بادهای سرد و خشک قرار نگیرد و به خاکی مرطوب و غنی با قدرت زهکشی بالا نیاز دارد

میگرن به روایت انستیتو ملی سلامت آمریکا

میگرن به روایت انستیتو ملی سلامت آمریکا

در این پست در ارتباط با بیماری میگرن مقاله جامع ، و بسیار معتبر علمی استخراج شده از کتابخانه ملی پزشکی آمریکا بخشی انستیتو ملی سلامت ایالات متحده آمریکا برای اولین بار به زبان فارسی در وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" منتشر میگردد.

هشدار: هرگونه کپی برداری از مقالات منتشره در این وبسایت تنها با درج نام "بانک اطلاعات سردرد" به صورت لینک و به عنوان منبع مجاز می باشد.

میگرن عکس

میگرن یک نوع رایج از سردرد می باشد که ممکن است با علائمی مانند تهوع، استفراغ یا حساسیت به نور همراه باشد. در بسیاری از مردم، درد به شکل ضرباندار فقط در یک طرف سر احساس می شود. برخی از افراد که دچار میگرن بوده اند، علائم هشدار دهنده ای داشته اند که اصطلاحا هاله (aura) نامیده می شود، این حالت قبل از آغاز واقعی میگرن خود را نشان می دهد. هاله گروهی از علائم، از جمله اختلالات بینایی، که یک علامت هشدار دهنده است که سردرد بد در حال آمدن است. هاله گروهی از علائم، از جمله اختلالات بینایی، و در اصل یک علامت هشدار دهنده است که یک سردرد بد و آزاد دهنده (همان سردرد میگرنی) در حال آمدن است.

علل، شیوع، و عوامل خطر
سردرد های میگرن معمولا برای اولین بار بین سنین 10 و 45 سال ظاهر می شوند. گاهی اوقات آنها ممکن است در مراحل بعدی زندگی آغاز خواهد شد.

    میگرن اغلب در زنان نسبت به مردان بیشتر رخ می دهد
    میگرن ها ممکن است خانوادگی و فامیلی باشند
    برخی از زنان، اما نه همه، ممکن است در دوران حاملگی دچار میگرن شوند

میگرن ناشی از فعالیت غیر عادی مغز است، که می تواند توسط تعدادی از عوامل ایجاد می شود. با این حال، زنجیره دقیق حوادث و اتفاقات همچنان نامشخص است. امروز، بسیاری از پژوهشگران پزشکی معتقدند حمله میگرنی در مغز آغاز می شود، و مسیرهای عصبی و مواد شیمیایی سیستم اعصاب مغزی را درگیر می کند. این تغییرات در مغز و بافت های اطراف جریان خون را تحت تاثیر قرار می دهند.

الکل، استرس و اضطراب، بوهای خاص یا عطر، صداهای بلند یا چراغ های روشن پر نور ، و سیگار کشیدن ممکن است میگرن را آغاز کند.

همچنین موارد زیر ممکن است موجب آغاز حملات میگرنی شود:

    ترک ناگهانی مصرف کافئین (قهوه)
    تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی زن و یا استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری
    تغییرات در الگو خواب
    ورزش یا سایر استرس های فیزیکی
    حذف یک وعده غذایی و گرسنگی
    سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض دود

سردرد میگرنی می تواند با غذاهای خاص تحریک و تشدید شود. شایع ترین آنها عبارتند از:

    هر ماده غذایی فرآوری شده، تخمیر شده، ترشی یا غذاهای کهنه، و همچنین غذاهایی که حاوی مونوسدیم گلوتامات (MSG)
    محصولات پخته شده، شکلات، آجیل، کره بادام زمینی، و فراورده های لبنی
    غذاهای حاوی تیرامین، که شامل شراب قرمز، پنیر از سالمندان، ماهی دودی، جگر مرغ، انجیر و برخی از حبوبات
    میوه ها (آواکادو، موز، مرکبات)
    گوشت های حاوی نیترات (هات داگ، گوشت خوک و یا گوشت گاو خشک شده، سوسیس، کالباس، همبرگر، ژامبون)
    پیاز

البته این لیست ممکن است همه محرک های میگرن را شامل نشود.

واقعا باید دانست که سردرد های میگرنی به علت تومور مغزی یا دیگر مشکلات پزشکی جدی و خطرناک نیستند. با این حال، تنها ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و پزشکی با تجربه می تواند تعیین کند که آیا شما علائم میگرن را دارید یا مسئله چیز دیگری است.

 علائم میگرن
اختلالات بینایی، یا اورا (هاله)، به عنوان یک "علامت هشدار دهنده" که از آمدن و شروع میگرن در آینده نزدید خبر میدهد. هاله در هر دو چشم رخ می دهد و ممکن است هر یک یا تمام موارد زیر را شامل:

    نقطه و لکه کور موقت
    تاری دید
    درد چشم
    دیدن ستاره ای یا خطوط زیگزاگ و اشیع معلق
    دید تونل

علائم هشدار دهنده دیگر شامل خمیازه کشیدن، مشکل در تمرکز، تهوع، و مشکل انتخاب و پیدا کردن کلمات مناسب در صحبت کردن است.

هر فرد مبتلا به میگرن حالتی از آ اورا را دارد. معمولا حدود 10 - 15 دقیقه قبل از سردرد این حالت بروز میکند. با این حال اورا ممکن است از چند دقیقه تا 24 ساعت قبل از سردرد میگرن رخ می دهد. سردرد ممکن است همیشه از هاله آ اورا و از این قاعده پیروی نکند.

سردرد میگرن می تواند کسل کننده یا شدید باشد. درد ممکن است در پشت چشم یا در پشت سر و گردن احساس شود. برای بسیاری از بیماران، سردرد همیشه در یک طرف سر شروع می شود. این سردرد معمولا دارای ویژگی های زیر است:

    احساس ضربان، تپش یا جهیدن
    در یک طرف سر بدتر هستند
    شروع به عنوان درد کسل کننده و بدتر و بدتر می شوند ظرف چند دقیقه تا چند ساعت
    دوام و مدت طول کشیدن این سردرد ها 6 - 48 ساعت است

سایر علامت ها و نشانه هایی که ممکن است با سردرد در میگرن رخ دهند عبارتند از:

    لرز و احساس سردی
    افزایش دفع ادرار
    خستگی و احساس فرسودگی
    از دست دادن و کاهش اشتها
    تهوع و استفراغ
    بی حسی و کرختی، احساس سوزن سوزن شدن، یا ضعف و کوفتگی
    مشکلات تمرکز، ضعف در پیدا کردن کلمات و جمله سازی مناسب در گفتار
    حساسیت به نور یا صدا
    عرق کردن

برخی از علائم و نشانه های میگرن حتی پس از برطرف شدن حمله میگرنی ممکن است باقی بمانند این موارد خاص به شرح زیر هستند:

    احساس روان کسل کننده ، مانند تفکر مبهم
    افزایش نیاز به خواب
    درد گردن


بررسی ها و آزمایشات جهت تشخیص میگرن


پزشک شما می تواند این نوع سردرد را با پرسیدن سوال در مورد علائم شما و سابقه خانوادگی میگرن ، تشخیص دهد. یک معاینه فیزیکی کامل انجام خواهد شد برای تعیین اینکه سردرد شما به دلیل تنش عضلانی، بیماری مشکلات سینوس، یا یک اختلال جدی در مغز مثل تومور یا غده خوش خیم نباشد.

هیچ آزمون خاصی وجود ندارد تا قطعا ثابت کند سردرد شما میگرن است!. با این حال، پزشک شما ممکن است سفارش یک MRI مغزی یا سی تی اسکن اگر شما تا به حال چنین حالتی را نداشته بودید و یا اگر شما دچار علائم غیر معمول مبتلا به میگرن باشید  از جمله ضعف، مشکلات حافظه، یا از دست دادن هوشیاری.

EEG (نوار مغزی) ممکن است لازم باشد برای رد کردن تشنج. پونکسیون کمری (نمونه گیری مایع نخاعی) ممکن است انجام می شود.


درمان و روش معالجه میگرن

هیچ درمان خاص و دقیقی برای سردرد های میگرن وجود ندارد. هدف جلوگیری از بروز نشانه ها و عوارض آزار دهنده و علل آغاز کننده آن است.

گام کلیدی شامل یادگیری نحوه مدیریت میگرن در خانه است. یک دفترچه یادداشت روزانه سردرد می تواند کمک به شما تا سردرد خود و محرک های آن را شناسایی و پیدا کنید. سپس خود شما و پزشک شما می تواند برنامه ریزی کند برای چگونگی پیشگیری و جلوگیری از این محرک های سردرد.

اگر شما میگرن های مکرر دارید، پزشک شما ممکن است تجویز دارو برای کاهش تعداد حملات میگرن در دستور کار قرار دهد. برای تاثیر گذاری اینگونه دارو ها شما می بایست آنها را روزانه مصرف کنید. این داروها ممکن است شامل موارد زیر باشند:
    داروهای ضد افسردگی مانند آمی تریپتیلین یا ونلافاکسین
    داروهای ضد فشار خون مانند مسدود کننده های بتا (پروپرانولول، metroprolol) یا مسدود کننده های کانال کلسیم ( وراپامیل )
    داروهای تشنج مانند اسید والپروئیک ، گاباپنتین و توپیرامات

سم بوتولینوم نوع آ (بوتاکس) به صورت تزریق نیز ممکن است کمک به کاهش حملات میگرنی که بیش از 15 روز در هر ماه اتفاق می افتند.

مصاحبه با یک متخصص مغز و اعصاب درباره سردرد

مصاحبه با یک متخصص مغز و اعصاب درباره سردرد

در این بخش از وبسایت بانک اطلاعات سردرد ؛ متن مصاحبه ایسنا با رئیس بیمارستان شهید صدوقی یزد را می خوانیم که طی آن این متخصص معتبر مغز و اعصاب در خصوص انواع سردرد ، علائم و نشانه ها ، علل ایجاد ، عوارض ، روش های درمان و ارتباط تغذیه با سردرد توضیحاتی را ارائه میکنند که قطعا مفید می باشد.

 

سردرد

دكتر محمد اسلامي با بيان اين كه سردرد يكي از شايع‌ترين شكايتي است كه بيماران مراجعه كننده به پزشكان دارند، اظهار كرد:‌ سردرد يك بيماري نيست بلكه علامتي از يك بيماري است.

وي با اشاره به اينكه سردردها به سه صورت تظاهر مي‌كنند، افزود: نوع اول؛ سر درد حاد است که بدون سابقه قبلي و به طور ناگهاني ايجاد شده و اگر در گذشته سابقه سردرد در بيمار وجود داشته باشد اين سردرد از نظرشدت و كيفيت و محل درد با سردردهاي قبلي تفاوت دارد.

وي شايع‌ترين علت سردرد حاد را خونريزي مغزي، بيماري‌هاي عروقي مغز، التهاب بافت مغزي (انسفاليت) بيماري چشمي مثل آب سياه (گلوكوم)، تشنج،‌ كشيدن مايع مغزي نخاعي،‌ فشار خون بسيار بالا، تب،‌ مسموميت با CO و مصرف بعضي از داروها عنوان کرد.

اين متخصص مغز و اعصاب دومين دسته را سردردهاي تحت حاد ذكر كرد و گفت: سردردهاي تحت حاد معمولا سير نسبتا تدريجي دارند و در مدت چند هفته يا چند ماه بروز مي‌كند. اين نوع سر درد اگر در افراد مسن ديده شود و سير طولاني داشته باشد بايد جدي گرفته و بررسي كامل از آن صورت گيرد.

رئيس بيمارستان شهيد صدوقي يزد، شايع ترين عللي كه مي تواند باعث اين نوع سر درد شود را التهاب شريان گيجگاهي، ‌تومور مغز، ‌آبسه مغزي، ‌خونريزي لب، ‌افزايش فشار داخل جمجمه (پود و تومور) گرفتاري عصب سه قلو و عصب نهم، ‌فشار خون،‌ دردهاي غيرمعمول صورت، بيماريهاي مزمن ريه،‌ كم كاري تيروئيد برشمرد.

وي خاطرنشان كرد :‌ نوع سوم سردرد، ‌سردردهاي مزمن است كه ساليان سال وجود داشته و گاهي نيز حملات سر درد آن باعث ناراحتي و ناتواني بيمار شده ولي سير خوش خيم دارد.

دكتر اسلامي تصريح كرد: ‌سردردهاي عصبي،‌ ميگرن، سردردهاي خوشه اي، ‌بيماري‌هاي ستون فقرات گردني، سينوزيت و بيماري هاي دندان از جمله شايع ترين علل سر دردهاي مزمن مي‌باشد.

اين متخصص مغز و اعصاب در خصوص درمان سردرد اظهار داشت: درمان سردرد بستگي به علت آن دارد به عنوان مثال

درمان سردرد با روش عجیب

درمانی عجیب برای سردرد

در برخی وبسایت و وبلاگ ها افرادی مدعی هستند که از طریق نفس کشیدن ویژه از سوراخ های بینی می توان سردرد را کنترل کرد ما جمع بندی این مطالب را به شرح زیر در وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" در اختیار شما قرار می دهیم.

خواهشمند است موارد را آزمایش کنید

و نتیجه کار خود را در بخش نظرات اعلام بفرمایید

سردرد سوراخ بینی

بینی شما از حفره های راست و چپ تشکیل شده است که هر دو قسمت در فرآیند تنفس نقش دارند، اما در حقیقت دو سوراخ بینی شما متفاوتند و شما میتوانید این تفاوت را حس کنید. حفره سمت راست بینی، نشانگر خورشید و حفره سمت چپ نشانگر ماه است.
وقتی سردرد دارید، سعی کنید که حفره سمت راست بینی تان را ببنیدید و برای تنفس کردن تنها از حفره سمت چپ استفاده کنید. خواهید دید که بعد از پنج دقیقه سردرد شما خوب خواهد شد.
اگر احساس خستگی می کنید، برعکس اقدام فوق را عمل کنید. حفره سمت چپ بینی تان را ببندید و تنها از حفره سمت راست بینی تان تنفس کنید. بعد از مدتی احساس میکنید که خستگی شما برطرف شده است.
حفره سمت راست بینی شما به گرمی مربوط است و لذا براحتی گرم میشود این درحالی است که حفره سمت چپ بینی تان به سردی مربوط میباشد.
تفریباً همه خانم ها از حفره سمت چپ بینی شان تنفس می کنند، بنابراین با سرعت بیشتری خنک میشوند. اما بیشتر پسر بچه ها با بینی سمت راستشان تنفس می کنند.

منابع خارجی:

Using Breathing Techniques For Self Healing – Headaches, Migraines, Tiredness

May 5, 2009 · Filed under For Good Health, Natural, Home Remedies For Health, Yoga Breathing Techniques - Pranayama    · Tagged Alternate Nostril Breathing, Breathing For Health, Healthy Breathing Techniques, Natural Remedies for Headaches and Migraines, Pranayama    

Good afternoon, dear friends :D

I received this interesting email (quoted below the picture) on using the breathing through our respective nostrils to heal certain aspects of our lives.  As always, I am interested in natural remedies for health and thought you may be interested in this form of healing. This technique is known in Yoga as “Pranayama.”

The connection that the breath has to our physical, emotional, and spiritual health has been well recognized by healing traditions of both East and West.  In Chinese, the character    (Qì), is used to represent both the vital energetic force which sustains all living beings as well as the breath itself. In both Chinese and Indian systems of self-healing, the breath and vital force are said to move together; they are inseparable.  Many techniques of manipulating the breath have been devised to support physical health, establish a balanced and well-adjusted emotional temperament, and assist with spiritual growth.

The picture below suggests that we open the four fingers while pressing on one nostril with our thumb. However, most yoga instrutors would teach us to curl our index and middle fingers into our palm, let our ring finger and pinkie relax, and have our thumb pressing close one nostril. Try both techniques to see which is more suitable for you…

breathing-techniques
Our noses have left and right nostrils. Are these nostrils having the same function for inhaling (breathe in) and exhaling (breathe out)?
Actually it’s not the same and we can feel the difference. Accordingly, the right side represents the sun and the left side represents the moon.
When having headache, try to close your right nostril and use your left nostril to do breathing for about 5 min. The headache will be gone.
If you feel too tired, do it the opposite way. Close your left nostril and breathe through your right nostril. After a while, you will feel refresh again.
Because the right side belongs to heat, so it gets hot easily. The left side gets cold easily.
Women breathe mainly with their left nostril, so they get calm down easily.
Men breathe mostly with their right nostril, so they get angry easily.!
When we wake up, do we notice which nostril breathes faster? Is it the left side or the right side?
If the left nostril breathes faster, you will feel very tired. Close your left nostril and use your right nostril for breathing and you will get refresh quickly.
You can teach your kids about it. The effect of breathing therapy is much better for adults.
I used to have painful headache. When consulted a doctor, he told me jokingly,” You will be all right if you get married!” The doctor did not bullshit me as he had his theory and supported with testimony.
During that time, I used to have headache every night and I was not able to study. I took medicine but I was not cured.
One night as I sat down to medidate, I closed my right nostril and breathed with my left nostril. In less than a week, it seemed that my headache problem had left me! I continued doing it for about a month and since then there was no recurrence of head! ache in me. This is my own experienc! e. I used to tell others who also suffer headache to try this method as it was effective for me. It also works for those who have tried as well. This is a natural therapy, unlike taking medicines for a long time may have side effect. So, why don’t you try it out?
Practice the correct ways of breathing (breathe in and breathe out) and your body will be in a very relaxing condition

    Our noses have left and right nostrils. Are these nostrils having the same function for inhaling (breathe in) and exhaling (breathe out)?


    Actually it’s not the same and we can feel the difference. Accordingly, the right side represents the sun and the left side represents the moon.


    When having headaches, try to close your right nostril and use your left nostril to do breathing for about 5 min. The headache will be gone.


    If you feel too tired, do it the opposite way. Close your left nostril and breathe through your right nostril. After a while, you will feel refreshed  again.


    Because the right side belongs to heat, so it gets hot easily. The left side gets cold easily.


    Women breathe mainly with their left nostril, so they get calmed down easily.


    Men breathe mostly with their right nostril, so they get angry easily.!


    When we wake up, do we notice which nostril breathes faster? Is it the left side or the right side?


    If the left nostril breathes faster, you will feel very tired. Close your left nostril and use your right nostril for breathing and you will get refreshed quickly.

    You can teach your kids about it. The effect of breathing therapy on them is much better  than for adults.


    At one time,  I used to have headaches  every night and I was not able to study. I took medication for them but I was not cured.


    One night as I sat down to medidate, I closed my right nostril and breathed with my left nostril. In less than a week, it seemed that my headache problem had left me! I continued doing it for about a month and since then there was no recurrence of head! ache in me. This is my own experience!

    I used to tell others who also suffer from headaches to try this method as it was effective for me. It also worked for those who have tried this breathing techniques as well. This is a natural therapy, unlike taking medicines for a long time, which may have negative side effects.

    So, why don’t you try this breathing techniques out?

    Practise the correct ways of breathing (breathe in and breathe out) and your body will be in a very relaxing condition!

With best wishes for good health,

همه چیز درباره تومور های مغزی (سرطان مغز)

کانال اخبار سرطان

به کانال بزرگ اخبار سرطان در تلکرام بپیوندید - cancernews@

همه چیز درباره تومور های مغزی (سرطان مغز)

مطلبی که می خوانید درباره تومورها و غده هایی  است که در مغز تولید می‌شود (معروف به تومورهای مغزی اولیه). بسایری از سرطان های مغز حاصل متاستاز برخی دیگر از سرطان ها به مغز هستند.
سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کلیه، ملانوم، و برخی دیگر از سرطان ها ممکن است به مغز گسترش مي‌یابند، این تومورها، تومورهای مغزی متاستاتیک نام دارند.

تومور مغزی بانک اطلاعات سردرد

تومور مغزی - بانک اطلاعات سردرد


بیماران مبتلا به تومورهای مغزی متاستاتیک انتخاب های درمانی مختلفی دارند. درمان اساساً به این بستگی دارد که سرطان در کجا آغاز شده است. به‌جای این مقاله، اگر بخواهید، مي‌توانيد منتخب مقالات پايگاه آموزشي مؤسسه تحقيقات، آموز سرطان (www.ncii.ir) را  مطالعه کنید.

مطلب زیر شامل سؤالاتی است که مي‌توانيد از پزشک خود بپرسید. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که به‌همراه داشتن فهرستی از سؤالات هنگام ديدار پزشک مفید است؛ برای فراموش نكردن آنچه پزشک به شما می‌گوید می‌توانید یادداشت‌برداری کرده یا از ضبط صوت استفاده کنید؛ همچنین می‌‌توانید یکی از اعضای خانواده و یا یکی از دوستانتان را جهت یادداشت‌برداری، پرسیدن سؤال یا فقط گوش‌دادن به صحبت‌هاي پزشك با خود ببرید.

مغز

مغز تودۀ نرم و اسفنجی از بافت‌های عصبی است، كه محافظت می‌شود توسط :

  •  الف) استخوان جمجمه
  •  ب)  سه لایه نازک از بافت‌ها، مننژها یا آبشامه (Meninges)
  •  ج)  مایع آبکی (مایع مغزی نخاعی) که در فضای بین مننژها و در فضاهای داخل مغز (بطن‌های مغز) جریان دارد.


مغز کارهایی را که تصميم به انجام آن مي‌گيريم (مانند راه ‌رفتن و یا حرف‌ زدن) و کارهایي را که بدن ما بدون فکر کردن (به صورت اتوماتیک) انجام می‌دهد (مانند تنفس، ضربان قلب، واکنش عصبی و...) را هدایت مي‌كند. مغز همچنین مسئول حواس پنجگانه ما (بینایی، شنوایی، بساوايي، چشایی و بویایی)، حافظه، احساسات، و شخصیت ما است و شبکه‌ای از عصب‌ها، پیام‌ها را از مغز به بقیه‌ بدن و بالعکس می‌رسانند؛ برخی عصب‌ها مستقیماً از مغز به چشم‌ها، گوش‌ها، و دیگر قسمت‌های سر می‌روند؛ عصب‌هاي ديگر در درون نخاع قرار دارند تا مغز را به دیگر قسمت‌های بدن وصل كنند.

در داخل مغز و ستون فقرات، سلول‌های گلیال (Glial)، سلول‌های عصبی را محاصره مي‌كنند و آنها را در مکان خود ثابت نگه می‌دارند.

سه بخش مهم در مغز فعالیت‌های مختلفی را کنترل مي‌كنند :

مخ:

مخ از اطلاعات داده شده توسط حواس استفاده مي‌كند تا به ما بگوید در اطراف ما چه می‌گذرد و بدن ما چگونه بايد به آنها پاسخ دهد. این بخش از مغز، کنترل‌کنندۀ مطالعه، تفکر، یادگیری، صحبت، و احساسات است.

مخ به نیمکره‌های مغزی چپ و راست تقسیم می‌شود. نیمکره راست عضلات سمت چپ و نیمکره چپ عضلات سمت راست بدن را کنترل مي‌كند.

  • مخچه : مخچه تعادل در راه رفتن و ایستادن و دیگر فعالیت‌های پیچیده را کنترل مي‌كند.
  • ساقه مغز : ساقة مغز، مغز را به ستون فقرات متصل مي‌كند؛ وظيفة این بخش کنترل تنفس، حرارت بدن، فشار خون، و دیگر عملکردهای اساسی بدن است.


درجات تومور مغزی و انواع آن

درجه تومور

انواع تومورهای اولیه مغز

هنگامی‌ که بیش‌تر سلول‌های طبیعی، پیر و یا آسیب‌دیده می‌شوند، از بین مي‌روند و سلول‌های جدیدي جای آنها را می‌گیرند. برخی اوقات، این فرآیند اشتباه پیش می‌رود؛ سلول‌های جدید در هنگامی‌که بدن به آنها نیاز ندارد تشکیل مي‌شوند و سلول‌های پیر و یا آسیب‌ دیده عادی ازبین نمی‌روند. توليد سلول‌های اضافی اغلب تشکیل توده‌ای از بافت را می‌دهد، که به آن رشد زائد و یا تومور اطلاق می‌شود؛ تومورهای اولیة مغز می‌توانند خوش‌خیم و یا بدخیم باشند.

تومورهای خوش‌خیم مغزی دارای سلول‌های سرطانی نيستند.

در زیر به بیان نکاتی درباره غده های مغز ی خوش خیم غیر سرطانی می پردازیم:

  •     معمولاً تومورهای خوش خیم قابل برداشتن هستند و به ندرت دوباره رشد می‌کنند.
  •     تومورهای مغزی خوش‌خیم معمولاً دارای مرز و یا لبة مشخصی هستند. سلول‌های تومورهای خوش‌خیم به ندرت بافت‌های اطراف خود را مورد هجوم قرار می‌دهند و در دیگر قسمت‌های بدن گسترش نمی‌یابند. به هرحال، تومورهای خوش‌خیم می‌توانند با فشار بر نقاط حساس مغز باعث مشکلات جدی در سلامتي شوند.
  •     برخلاف تومورهای خوش‌خیم بیش‌تر قسمت‌های ديگر بدن، برخي اوقات تومورهای مغزی خوش‌خیم زندگی فرد را تهدید مي‌كنند. این مسئله علل مختلفی دارد که از جمله آنها می توان محدود بودن فضای مغز به مرز جمجمه و همچنین اهمیت فعالیت های مغز و حساس بودن بافت مغزی اشاره نمود.


تومورهای مغزی بدخیم (که سرطان مغزی نیز نامیده‌ می‌شود) حاوی سلول‌های سرطانی هستند :

    تومورهای مغزی بدخیم عموماً جدی‌تر و اغلب تهدیدی برای زندگی محسوب می‌شوند.
    احتمال دارد سریع‌تر رشد و تجمع کرده یا به بافت‌های مغزی مجاور حمله كنند.
    سلول‌های سرطانی ممکن است از تومورهای مغزی بدخیم بیرون آيند و در دیگر قسمت‌های مغز و یا نخاع گسترش یابند، ولي به‌ندرت در دیگر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند.

درجه بندی تومور های مغزی

متخصصان، انواع تومورهای مغزی را بر اساس درجه آنها درجه بندی مي‌كنند؛

تومور مغزی درجه یک، توموري است که سلول‌هايش در زیر میکروسکوپ قابل رؤيت و مشاهده باشند.

بافت خوش‌خیم است. سلول‌ها تقریباً شبیه سلول‌های طبیعی مغزی هستند و به آرامی رشد می‌کنند.

تومور مغزی درجه دو : بافت تومور بدخیم است و در مقایسه با تومورهای درجه یک، سلول‌ها شباهت کم‌تری به سلول‌های طبیعی دارند.

تومور مغزی درجه سه : بافت‌ بدخیم بوده و سلول‌هایی دارد که با سلول‌های طبیعی متفاوت هستند؛ سلول‌های غیرطبیعی فعالانه در حال رشد هستند  (آناپلاستیک Anaplastic).

تومور مغزی درجه چهار : بافت‌ها بدخیم و سلول‌ هایی بسیار شبیه به سلول‌های کاملا غیرطبیعی با تمایل به رشد سریع، دارند.

سلول‌ها در تومور‌های درجه پایین (درجه يك و دو) طبیعی‌تر به‌نظر مي‌رسند، و عموماً کندتر از سلول‌های تومورهای درجه بالا (درجه سه و چهار) رشد دارند.

در طی گذشت زمان، یک تومور درجه پایین ممکن است تبدیل به تومور درجه بالاتر شود. به هرحال، اين تغییر اغلب در بین افراد بزرگسال بیش‌تر از کودکان رخ می دهد.

انواع تومورهای مغزی اولیه

انواع گوناگونی از تومورهای مغزی اولیه وجود دارند؛ تومورهای مغزی اولیه براساس نوع سلول‌ها و یا قسمتی از مغز که در آن شروع به رشد می‌کنند، نامگذاری می‌شوند. برای مثال، بیش‌تر تومورهای مغزی اولیه در سلول‌های گلیال (Glial) شروع می‌شوند. این نوع تومور گلیوما (Glioma) نامیده می‌شود.

شایع‌ ترین انواع تومورهای مغزی در بزرگسالان عبارتند از:

آستروسیتوما (Astrocytoma) : اين تومور درسلول‌ های گلیال (Glial) ستاره‌اي شكل، که آستروسیت (Astrocytes) نامیده می‌شوند، شروع می‌شود. این تومور می‌تواند در هر درجه‌ای باشد، در بزرگسالان، یک آستروسیتوما (Astrocytoma) اغلب در مخ ایجاد می شود.

    آستروسیتومای درجه يك و دو : گلیوم (Glioma) درجه پایین نیز نامیده مي‌شود.
    آستروسیتومای درجه سه : آستروسیتومای آناپلاستیک نیز نامیده می‌شود.
   آستروسیتومای درجه چهار : گلیوبلاستوما (Gliblastoma ) و یا گلیوم آستروستیک بدخیم هم نامیده می‌شود.

منینژیوما (Meningioma) : اين تومور در مننژ (Meninnges) ((مننژ غشا و پرده ای سه لایه ای در اطراف مغز و نخاع می باشد و کار محافظت و تغذیه دستگاه عصبی مرکزی را بر عهده دارد) بروز مي‌کند. این نوع تومور می‌تواند درجه يك، دو یا سه باشد. معمولاً به صورت خوش‌خیم (درجه یک) شروع مي‌شود و به‌آرامی رشد می‌کند.

الیگودندروبلاستوما (Oligodendroglimoa) : اين تومور در سلول‌های ماده چرب پوشش‌دهنده عصب‌ها، كه آن را محافظت می‌کند، بروز می‌کند. این اتفاق معمولاً در مخ رخ می‌دهد؛ این بیماری در افراد میانسال شایع‌تر است و می‌تواند در درجات دو و سه باشد.

شایع‌ترین انواع تومورهای مغزی درکودکان عبارتند از :

مدولوبلاستوما (Medulloblastoma ) : اين تومور معمولاً در مخچه بروز مي‌کند و به تومور اولیه نوروآکتودرمال (Neuroectodermal ) معروف است. این تومور درجه چهار است.

آستروسیتومای درجه يك و یادو : در کودکان، این تومور درجه پایین در هر قسمتي از مغز ممکن است بروز کند. شایع‌ترین آستروسیتوما در کودکان، آستروسیتوم پیلوسیتیک جوانان است. تومور این بیماری درجه يك است.

تومور اپاندیموما (Ependymoma) : اين تومور درسلول‌هایی که حفرة مغز و یا کانال مرکزی نخاع را می‌پوشانند بروز می‌کند. این نوع بیماری در کودکان و نوجوانان شایع‌تر است و می‌تواند درجه يك، دو و یا سه باشد.

گلیوم ساقه مغز (Brain Stem Glioma) : اين تومور در پایین‌ترین قسمت مغز بروز مي‌كند و می‌تواند درجه پایین و یا بالا باشد. شایع‌ترین نوع آن گلیوم منتشر داخل پل مغز است.

عوامل خطر زا و ایجاد کننده تومور مغزی

هنگامی‌ که به شما می‌‌‌گویند دچار تومور مغزی شده‌ايد، طبیعی است اگر با خود بیاندیشید چه عاملی باعث بروز بیماری در شما شده است؛ اما هیچ‌کس علت دقیق تومورهای مغزی را نمی‌داند. پزشکان به‌ندرت می‌توانند توضیح دهند که چرا یک فرد دچار تومور مغزی مي‌شود ولی دیگری نمی‌شود.

پژوهشگران در حال مطالعه هستند که ببينند آیا افراد دارای عوامل خطرزا خاص، به نسبت دیگران، بيش‌تر در معرض خطر ابتلا به تومور مغزی هستند يا خير؛ عامل خطرزا آن چیزی است که احتمال ابتلا به یک بیماری را افزایش مي‌دهد.

در مطالعات به عوامل خطرزاي زیر برای تومورهای مغزی دست یافته‌اند :

    پرتو یونیزه‌ کننده : پرتو یونیزه‌ کننده‌اي که از اشعه‌های ايكس در دوزهای بالا (از قبیل پرتودرمانی با یک دستگاه بزرگ که پرتوهایی به ناحیه سر مي‌دهد) و دیگر منابع ساطع مي‌شود می‌تواند باعث صدمه به سلول‌ها شده منجر به ايجاد یک تومور شود. افرادي که در معرض پرتوهای یونیزه کننده قرار می‌گیرند، خطر ابتلای آنها به تومور مغزی، از قبیل مننژیم و گلیوم، بیش‌تر است.
    سابقه خانوادگی : به‌ندرت اتفاق می‌افتد که تومورهای مغزی در چند نسل از يك خانواده بروز كند؛ تنها تعداد بسیار کمی از خانواده‌ ها، چندین عضو مبتلا به تومور مغزی دارند.

محققان در حال مطالعه این نکته هستند که آیا استفاده از تلفن همراه، داشتن جراحات در ناحیه سر، و یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص در محل کار و یا میدان‌های مغناطیسی، عوامل خطر زای مهمی هستند یا نه؛ مطالعات هنوز ارتباط مداومی بین این عوامل بروز بیماری خاص و تومورهای مغزی نشان نداده‌اند، اما بايد مطالعات بیش‌تری در اين مورد انجام گيرد.

علائم بیماری در تومور مغز

علایم تومور مغزی بستگی به اندازه تومور و محل ایجاد آن دارد. علائم هنگامی‌ بروز مي‌كنند که تومور بر عصب‌های یک قسمت از مغز فشار آوردند و یا به آن صدمه بزنند. علاوه بر این، علائم ممکن است هنگامی آشكار شوند که تومور، مانع جریان مایع در داخل یا اطراف مغز، و یا تجمع مایع موجب تورم مغز شود. موارد زیر رایج‌ترین علائم تومورهای مغزی هستند:

    سردردها (که معمولاً در اوايل صبح شدیدتر هستند)
    حالت تهوع و استفراغ
    تغییرات در صحبت، بینایی و شنوایی
    مشکلات در تعادل و راه‌ رفتن
    تغییرات در خلق، شخصیت، و توانایی تمرکز
    مشکلات در حافظه
    انقباض ماهیچه‌ای (صرع یا تشنج)
    خواب‌رفتگی و یا سوزش در بازوها و پاها

اغلب اوقات، این علائم به‌علت وجود تومور مغزی نيستند و برخی دیگر از مشکلات سلامت نیز مي‌توانند باعث بروز این علائم شوند. اگر شما دارای هر يك از این علائم هستيد، بایستی با پزشک خود مشورت کنید تا این مشکلات تشخیص داده شده درمان شوند.
در بسیاری از موارد برخی از میگرن ها علائمی مشابه با تومور مغزی از خود بروز میدهند البته ضربه مغزی و یا خونریزی های مغزی هم ممکن است علامت ها و نشانه ها ی مشابهی داشته باشند.


تشخیص تومور مغزی

اگر شما دارای علائمی می باشید که از احتمال وجود تومور مغزی خبر می‌دهد، پزشک بایستی یک معاینه فیزیکی از شما به‌عمل آورد و سؤالاتی درباره سابقه بيماري‌هاي شخصي و خانوادگیتان بپرسد.

    معاینه دستگاه عصبي: پزشک بینایی، شنوایی، هوشیاری، قدرت عضلات، هماهنگی، و (رفلکس‌ها) شما را بررسی مي‌كند و همچنین چشم‌هایتان را جهت بررسی تورمی که در اثر فشار یک تومور بر عصبی که چشم را به مغز وصل می‌نماید به‌وجود می‌آید، مورد معاینه قرار می‌دهد.
    ام‌ آر‌ آی (MRI) : دستگاه بزرگي مجهز به آهنربای قوی، که به کامپیوتر متصل است، جهت عکس‌برداری دقیق از نواحی مختلف سر مورد استفاده قرار مي‌گیرد. برخی اوقات رنگ مخصوصی (ماده حاجب) هم به داخل رگ‌های خونی در بازو یا دست شما تزریق می‌شود، تا کمک کند تفاوت‌های بافت‌های مغز بیش‌تر نشان داده ‌شوند؛ اين عکس‌ها می‌توانند نواحی غیرعادی، از قبیل تومور، را نشان دهند.
    سی‌تی‌اسکن (CT Scan) : دستگاه اشعه ايکس، متصل به کامپیوتر، یک‌سری عکس‌های دقیق از سر شما می‌گیرد؛ گاهي ماده حاجب نيز به داخل رگ‌های بازو یا دست شما تزریق مي‌شود. ماده حاجب باعث می‌شود كه نواحی غیرعادی راحت‌تر دیده‌ شوند.

پزشک شما ممکن است دستور آزمایش‌هاي دیگری را نیز بدهد :

    آنژیوگرام (Angiogaram) : مواد رنگی که به داخل جریان خون تزریق می‌شود موجب می‌شود كه رگ‌های خونی مغز در اشعه ايكس نشان داده شوند؛ اگر تومور در مغز وجود داشته‌باشد، اشعه ايكس تومور و یا رگ‌های خونی که آن تومور را تغذیه می‌کنند نشان می‌دهد.

    نمونه‌برداری از مایع مغزی نخاعی : پزشک از مایع مغزی نخاعی شما (مایعی که فضا‌های داخل و اطراف مغز و نخاع را پر می‌کند) نمونه‌برداری مي‌كند. این فرآیند با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پزشک از یک سوزن بلند نازک، جهت برداشتن مایع از داخل قسمت پایینی ستون فقرات، استفاده می‌کند. نمونه‌برداری از نخاع حدود 30 دقیقه طول می‌کشد. شما بایستی برای چندین ساعت بعداز نمونه‌برداری به پشت دراز بکشید تا دچار سردرد نشوید. اين مایع جهت كشف سلول‌های سرطانی و یا دیگر علائم بیماری، در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

  نمونه‌برداری : به برداشتن بافت‌ها برای بررسی وجود سلول‌های تومور، نمونه‌برداری می‌گویند؛ آسیب‌شناس جهت كشف سلول‌های سرطاني، به بررسي سلول‌هاي غيرعادي زیر میکروسکوپ می‌پردازد. نمونه‌برداری می‌تواند سرطان، تغییر بافت منجر به سرطان و يا دیگر شرایط غيرعادي را نشان دهد؛ اين روش تنها راه مطمئن جهت تشخیص تومور مغزی، اطلاع از درجه آن وبرنامه‌ ریزی درمان است.

جراح می‌تواند جهت بررسی سلول‌های توموری، به دو طریق به بافت‌ها دست بیاید :

    نمونه‌برداری در هنگام درمان : جراح زمانی‌که در حال جراحی جهت برداشتن تمام يا قسمتي از تومور است، نمونه‌برداری مي‌كند. بخش جراحی را مطالعه کنید.
    نمونه‌برداری استریو تاکتیک (Stereotactic ) : اين كار با بي‌حسي موضعي يا بيهوشي كامل انجام مي‌گيرد؛ ابتدا يك كلاه از جنس سخت بر سر بيمار مي‌گذارند، سپس جراح برش کوچکی در پشت سر ایجاد کرده و با مته سوراخ کوچکی در جمجمه ایجاد مي‌كند؛ جهت هدایت سوزن از طریق سوراخ به مکان تومور از CT و یا MRT استفاده می‌شود و جراح نمونه‌ای از بافت را توسط سوزن بیرون می‌آورد؛ زمانی‌که تومور به‌طور عمیقی در داخل مغز و یا در قسمتی از مغز باشد، به‌نحوي كه نتواند تحت عمل جراحی قرار گیرد، از نمونه‌برداري سوزن استفاده مي‌‌شود.

اگر تومور در ساقه مغز و یا بخش معین دیگری باشد، جراح نمي‌تواند بدون آسیب ‌رساندن به بافت‌های طبیعی مغز، از تومور نمونه‌برداری كند؛ در این شرايط، پزشک جهت آگاهي هر چه بیش‌تر از تومور مغز، از CT و یا MRI و یا دیگر آزمايش‌هاي تصویربرداری استفاده مي‌كند.

فردی که نیاز به بيوپسي دارد، مي‌تواند از پزشک این سؤالات را بپرسد :

    چرا نیاز به نمونه‌برداری دارم و نتایج نمونه‌برداري برنامة درمانم را تا چه حد تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؟
    چه نوع نمونه‌برداری روي من انجام مي‌گيرد؟
    چقدر طول می‌کشد؟ آیا هوشیار خواهم بود؟ آیا درد دارد؟
    تا چه ميزان احتمال عفونت و خونریزی بعداز نمونه‌برداری وجود دارد؟ آیا خطرات دیگری هم وجود دارد؟
    بعد از چه مدتی نتایج را دریافت مي‌كنم؟
    اگر دارای تومور مغزي می‌باشم، دربارۀ درمان با چه كسي بايد صحبت كنم و چه زماني؟

درمان تومور مغزی


افرادی که دارای تومور مغزی هستند، چند گزینه درمان در اختیار دارند؛ این گزینه‌ها عبارتند از جراحی، پرتودرمانی، و شیمي‌درمانی. بسیاری از بيماران ترکیبی از این درمان‌ها را دریافت مي‌كنند.

انتخاب نحوۀ درمان اساساً بستگی به موارد زیر دارد :

    نوع و درجۀ تومور
    مکان تومور درمغز
    اندازۀ آن
    سن و سلامت عمومی

برای برخی از انواع سرطان مغز، پزشک بايد بداند آیا سلول‌های سرطانی در مایع مغزی نخاعی نیز وجود دارند يا نه.

پزشک می‌تواند گزینه‌های درمانی، نتایج احتمالی و عوارض جانبی را برای شما تشریح كند. از آنجا که درمان سرطان معمولاً به سلول‌ها و بافت‌های سالم نیز آسیب می‌رساند، عوارض جانبی هم بسیار شایع هستند. بنابراين قبل از آغاز درمان، از تیم خدمات پزشكي خود درباره عوارض جانبی احتمالی و اینکه در چه صورت درمان مي‌تواند فعالیت‌های طبیعی شما را تغییر دهد، سؤال کنید. شما به كمك تیم خدمات پزشكيتان می‌توانید برنامة‌ درمانی طراحی کنید که نیازهای پزشکی و شخصی شما را برآورده كند.

اگر مي‌خواهيد در مورد شرکت در پژوهش‌های بالینی، مطالعة تحقیقاتی شیوه‌های جدید درمان، اطلاعاتي به‌دست آوريد، به بخش شرکت در تحقیقات سرطان مراجعه کنید.

پزشک ممکن است شما را به نزد یک متخصص بفرستد، و یا اینکه شما چنین درخواستی از او داشته باشید؛ متخصصین درمان تومورهای مغزی عبارتند از: متخصص بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، سرطان‌‌‌شناس تومورهای مغزی، ‌‌‌راديوتراپيست آنكولوژيست (Radiation Oncologist) و رادیولوژیست عصبی.

گروه خدمات پزشكي همچنین شامل یک پرستار سرطان‌‌‌ شناس، كارشناس تغذیه، مشاور بهداشت روان، مددکار اجتماعی، فیزیوتراپیست یا توان درمانگر، یک درمانگر شغلی و گفتار درمان، و نیز یک متخصص درمان فیزیکی است؛ کودکان هم شايد به یک مربی جهت کمک به انجام تكاليف درسيشان نياز داشته‌باشند. (اطلاعات بیش‌تري در مورد درمانگرها و مربیان به شما ارائه می‌دهد)

شايد لازم باشد قبل از شروع درمان، این سؤالات را از پزشکتان بپرسید:

    به چه نوع تومور مغزی مبتلا هستم؟
    این تومور خوش‌خیم است یا بدخیم؟
    درجة تومور چند است؟
    چه گزینه‌های درمانی دارم و کدام را توصیه می‌کنید؟ چرا؟
    مزاياي احتمالی هر کدام از گزینه‌های درمان چه هستند؟
    برای آماده شدن جهت درمان چه کاری می‌توانم و بايد انجام دهم؟
    آیا نیازي هست که در بیمارستان بستری شوم؟ اگر چنین است، برای چه مدت؟
    خطرات و عوارض جانبی احتمالی هر کدام از گزینه‌های درمانی چه هستند؟ چگونه با عوارض جانبی آن‌ها كنار بيايم؟
    هزینة احتمالی درمان چقدر است و آیا بیمه آن را تحت‌پوشش قرار می‌دهد؟
    درمان چگونه بر فعالیت‌های عادي من اثر می‌گذارد؟ چقدر احتمال دارد که بعد از درمان دوباره مجبور به یادگيري چگونه راه ‌رفتن، حرف زدن، خواندن و یا نوشتن شوم؟
    آیا شركت در تحقيقات براي من مناسب است؟
    آیا می‌توانید پزشکان دیگری را توصیه کنید که گزینة دومی را به‌جاي گزینه‌‌های درمانی من ارائه دهند؟
    هرچند وقت یک‌بار بایستی معاینة عمومی شوم؟

جراحی

جراحی اولین روش معمول برای درمان اغلب تومورهای مغزی است. براي جراحی بایستی بیهوشی عمومی دریافت كنيد و قبلاً هم موی سر خود را بتراشید؛ البته هميشه نیازی به تراشیدن تمامی سر خود نداريد.

جراحی جهت بازکردن جمجمه را كرانيوتومي Craniotomy مي‌نامند؛ براي اين كار جراح برشي در پوست سر شما ایجاد كرده و از اره مخصوصي براي بريدن مقداری از استخوان جمجمه استفاده مي‌كند.

گاهي ممکن است هنگامی‌ که جراح تمامی تومور مغز يا بخشي از آن را برمی‌دارد به هوش باشید؛ جراح تا مقدار ممکن تومور را بر می‌دارد و از شما خواسته مي‌شود که مثلاً پای خود را حرکت دهيد، بشمرید، یا الفبا را بگوييد و یا یک داستان نقل كنيد. توانایی شما در انجام این دستورها به جراح کمک می‌کند تا از بخش‌های مهم مغز مراقبت كند.

بعد از اینکه تومور برداشته‌ شد، جراح سوراخ جمجمه را با تکه‌ای از استخوان و یا با تكه فلز می‌پوشاند و سپس برش پوست را بخيه مي‌زند.

برخی مواقع جراحی غیرممکن است، مثلاً اگر تومور در ساقه مغز و یا بخش خاص دیگری باشد، جراح ممکن است قادر نباشد بدون آسیب رساندن به بافت‌های طبیعی مغز، تومور را بردارد. اين افراد ‌که نمی‌توانند مورد جراحی قرار گیرند، بايد پرتودرمانی و یا دیگر درمان‌ها را دریافت كنند.در چند روز اول پس از جراحي ممكن است سردرد داشته باشيد و يا احساس بيقراري كنيد در اين‌صورت دارو مي‌تواند معمولاً درد را كنترل كند.

قبل از جراحی، بایستی برنامه کاهش درد را با گروه پزشكي خود در میان بگذارید . بعد از جراحی، تیم شما می‌تواند، در صورتی‌که نیاز به تسکین درد بیش‌تری داشته‌باشد، برنامة خود را با شما تنظیم كند.

شما همچنین ممکن است گاهي احساس خستگی و یا ضعف کنید. زمان مورد نیاز برای دوره نقاهت در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است چند روزی را هم در بیمارستان سپری کنید.

برخی مشکلات غیرمعمول ديگر نیز بعد از جراحی تومور مغزی اتفاق مي‌افتد. مغز ممکن است متورم شده یا مایع در جمجمه جمع شود. گروه پزشكي شما، علائم تورم و یا تجمع مایع را کنترل كند؛ به ‌طور مرتب در شما مورد بررسي قرار مي‌دهد. شما ممكن است براي كمك به كاهش تورم استروئيد (كورتن) دريافت كنيد.

جهت بیرون کشیدن مایع، شايد به جراحي دومي هم نیاز باشد. جراح یک لولة باريك بلند در بطن مغز قرار مي‌دهد. (برای برخی افراد، شانت قبل از انجام عمل جراحی تعبيه مي‌شود) لوله از زیرپوست به قسمت دیگري از بدن ـ معمولاً به شکم ـ وصل می‌شود. مایع اضافه از مغز بیرون کشیده ‌شده به داخل شکم ریخته می‌شود. برخی اوقات هم مایع به داخل قلب ریخته می‌شود.

عفونت مشکل دیگری است که ممکن است بعد از جراحی اتفاق بیفتد، در اين‌صورت گروه درماني به شما آنتی‌بیوتیک می‌دهد.

جراحی مغز گاهي مي‌تواند به بافت‌های سالم نیز آسیب برساند؛ آسیب مغزی ممکن است یک مشکل جدی باشد و مي‌تواند باعث بروز مشکلاتی در فکر کردن، دیدن، و یا صحبت ‌کردن شود. برخی اوقات هم اين آسیب مغزي دائمی و يا طولاني است. و شايد به توان درمانگری، گفتار درمانی، و یا درماني شغلی نیاز داشته‌ باشید. به بخش بازتوانی مراجعه کنید.

شما بهتر است در مورد جراحي این سؤال‌ها را از پزشکتان بپرسید :

    آیا جراحی رابه من پیشنهاد می‌کنید؟
    بعد از عمل چه احساسی خواهم داشت؟
    اگر احساس درد داشته‌ باشم، شما چه کاری برای من انجام خواهید داد؟
    چه مدت در بیمارستان بستری خواهم بود؟
    آیا دچار عوارض طولانی‌مدت خواهم شد؟ آیا موهایم دوباره رشد خواهند کرد؟ آیا استفاده از فلز و یا پارچه، جهت جایگزینی استخوان جمجمه، عوارض جانبی خواهد داشت؟
    چه موقع می‌توانم فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرم؟
    احتمال بهبودی کامل من چقدر است؟

پرتودرمانی

پرتودرمانی، با استفاده از اشعه ‌ايكس بسیار قوی، اشعه ‌گاما، و یا پروتون، باعث از بین بردن سلول‌های سرطانی مي‌شود.

پرتودرمانی معمولاً بعد از جراحی آغاز می‌شود. پرتو، سلول‌های توموری را که ممکن است در برخی بخش‌ها باقی مانده باشند از بین می‌برد. برخی اوقات، در مورد بيماراني که نمی‌توانند جراحی شوند، از پرتودرمانی استفاده مي‌كنند.

پزشکان جهت درمان تومورهای مغزی از انواع پرتودرمانی خارجی و داخلی استفاده می‌کنند.

• پرتودرمانی خارجی: اگر جهت درمان به یک درمانگاه و یا بیمارستان بروید، دستگاه بزرگی در خارج از بدن، اشعه‌های پرتو را به سر شما مي‌تاباند. از آنجايی‌که سلول‌های سرطانی مي‌توانند در بافت‌های سالم اطراف تومور نیز گسترش پیدا کرده‌ باشند، پرتو به تومور، بافت‌های مغزی اطراف و یا تمامی مغز نیز تابانده مي‌شود؛ همچنين برخی بيماران به تابش پرتو بر نخاع نيز نياز دارند. برنامة درمان به سن، نوع و اندازه تومور بستگي دارد. پرتودرمانی خارجی تفکیک شده (Fractionated External Beam Therapy) شايع‌ترين شیوة پرتودرمانی است، که برای افراد دارای تومور مغزی استفاده می‌شود. استفاده از دوز کامل پرتو در طول چندین هفته، به حفظ بافت‌های سالم در ناحیه تومور کمک می‌کند. معمولاً درمان پنج روز در هفته و به مدت چندین هفته است. یک ویزیت معمولی اغلب کم‌تر از یک ساعت و هر درمان فقط چند دقیقه طول می‌کشد.

برخی مراکز درمانی در حال بررسي روش‌هاي جديدی جهت به‌كارگيري پرتودرمانی خارجی هستند :

    پرتودرمانی با شدت سازمان یافته یا پرتودرمانی سه بعدی تطبیقی : در این نوع درمان از کامپیوتر جهت هدف‌گيري دقیق تومورها استفاده می‌شود، تا میزان آسیب به بافت‌های سالم کاهش یابد.
    پرتودرمانی با اشعه پروتون : به‌جای اینکه منبع پرتو اشعه ايكس باشد، منبع آن پروتون است و پزشک تومور را هدف اشعة‌ پروتون قرار می‌دهد. دوز تابش پرتو به بافت سالم از اشعة پرتون، کم‌تر از دوز اشعة ايكس است.
    پرتودرمانی استریوتاکتیک : پرتوهای باریکی از اشعه ايكس و یا اشعه گاما از زوایای مختلف به سمت تومور هدف‌گیری می‌شوند. برای این فرآیند، شما کلاهي از جنس سخت را به سر مي‌گذاريد. ممكن است درمان در يك نوبت (جرحي استريوتاكتيك) و یا چندین نوبت انجام مي‌گيرد.

    پرتودرمانی داخلی (پرتودرمانی ایمپلنت و یا براکی‌تراپی) : پرتودرمانی داخلی معمولاً برای درمان تومورهای مغزی رایج و در دست مطالعه است. پرتو از مادة رادیواکتیو موجود درایمپلنت‌هایی که دانه‌ها (Seeds) نامیده مي‌شوند، متصاعد مي‌شود. دانه‌ها در داخل مغز کار گذاشته مي‌شوند و برای ماه‌ها پرتوهایی متصاعد می‌کنند؛ بعد از تمام شدن پرتو، این دانه‌ها نیازی به برداشته ‌شدن ندارند.

برخی افراد بعد از درمان دچار عوارض جانبی کمی شده یا اصلاً دچار عوارض جانبی نمی‌شوند. در موارد نادری هم افراد تا چندین ساعت بعد از پرتودرمانی خارجی دچار حالت تهوع مي‌شوند. گروه پزشكي شما می‌تواند شیوه‌هایی ارائه دهد كه به شما برای غلبه بر این مشکل كمك كند. پرتودرمانی گاهي هم باعث مي‌شود شما بعد از هر درمان شديداً احساس خستگی کنید. البته استراحت کردن بسیار اهمیت دارد، اما پزشکان معمولاً به افراد توصیه می‌کنند تا آنجا که می‌توانند فعال باقی بمانند.

علاوه بر این، پرتودرمانی خارجی معمولاً باعث از دست دادن مو در آن قسمت از سر می‌شود که مورد درمان واقع شده است. معمولاً ظرف چندین ماه موها دوباره شروع به رشد می‌کنند. پرتودرمانی همچنین باعث مي‌شود که پوست سر و گوش‌ها قرمز، خشک و حساس شود. گروه خدمات پزشكي شما می‌تواند شیوه‌‌هایی را براي کاهش این مشکلات به شما پیشنهاد كند.

برخی اوقات پرتودرمانی باعث می‌شود که بافت مغز متورم شود. شما ممکن است دچار سردرد شويد یا احساس فشار کنید. گروه خدمات پزشكي شما می‌تواند مراقب علائم بروز این مشکلات باشد. آنها می‌توانند داروهایی را برای کاهش این ناراحتی‌ها تجويز كنند. پرتو گاهی بافت‌های سالم مغز را از بین می‌برد و اگرچه این امر بسیار نادر است، این عارضه جانبی می‌تواند باعث سردرد، تشنج و حتی مرگ شود.

پرتو ممکن است به غده هیپوفیز و دیگر قسمت‌های مغز آسیب برساند. برای کودکان، این عارضه باعث مشکلات یادگیری و كندي رشد و پیشرفت مي‌شود؛ علاوه بر این، پرتو خطر ايجاد تومورهای ثانویه را در مراحل بعدی زندگی افزایش می‌‌دهد.

بهتر است قبلاً این سؤال‌ها را دربارۀ پرتو درمانی از پزشکتان بپرسید :

    چرا به این درمان نیاز دارم؟
    درمان چه موقع شروع می‌شود و چه موقع پایان می‌یابد؟
    در طی درمان چه احساسی خواهم داشت؟ آیا عوارض جانبی نیز وجود دارد؟
    برای مراقبت از خودم در طی درمان، چه کاری بايد و می‌توانم انجام دهم؟
    چگونه می‌توانم بفهمم که پرتودرمانی مؤثر بوده است؟
    آیا قادر خواهم بود در طی درمان به فعالیت‌های روزمره خود بپردازم؟

شیمي‌ درمانی

گاهی اوقات از شیمي‌درمانی، يعني استفاده از داروها برای از بين بردن سلول‌های سرطانی، جهت درمان تومور‌های مغزی استفاده می‌شود. داروها به شیوه‌های زیر به بيمار داده‌ مي‌شود:

    خوراکی یا داخل وریدی : شیمي‌درمانی ممکن است در طی و یا بعد از پرتودرمانی انجام شود. داروها وارد جریان خون مي‌شوند و در تمام بدن جریان پیدا می‌کنند. اين داروها ممکن است در بخش بیماران سرپایی بیمارستان، درمطب پزشکان، و یا در منزل به بيمار داده‌ شوند. شما به‌ندرت نیاز خواهید داشت که در بیمارستان بمانید.

عوارض جانبی شیمي‌درمانی اساساً بستگی به این دارد که چه نوع دارو و چه مقدار از آن به بيمار داده ‌شده است. عوارض جانبی رایج عبارتند از حالت تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، سردرد، تب و لرز، و احساس ضعف. اگر داروها سطح سلول‌های خونی سالم را پایین بیاورد، احتمال بیش‌تری دارد که شما دچار عفونت، کبودی و یا خونریزی و نیز احساس ضعف و خستگی شوید. گروه خدمات پزشكي شما به بررسی سطح پایین سلول‌های خونی خواهد پرداخت. برخی از عوارض با مصرف دارو کاهش پیدا خواهند کرد.

    در ویفرهایی (Wafer) که در داخل مغز کار گذاشته می‌شوند : در برخی افراد بزرگسالی که دچار گلیوم درجه بالا هستند، جراح چندین ویفر را در داخل مغز قرار می‌دهد. هر ویفر تقریباً به اندازه 19 ميلي‌متر است. در طی چندین هفته، ویفرها حل شده و دارو را در داخل مغز آزاد می‌کند. دارو، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. این امر ممکن است مانع برگشت تومور در مغز بعد از جراحی جهت برداشتن تومور بشود.

افرادی که یک ایمپلنت (یک ویفر) حاوی دارو را دریافت مي‌كنند جهت کنترل علائم عفونت بعد از جراحی توسط گروه خدمات پزشكي تحت نظر قرار می‌گیرند. عفونت می‌تواند با استفاده از آنتی‌بیوتیک درمان شود.


بهتر است این سؤالات را درباره شیمي‌درمانی از پزشکتان بپرسید :

    چرا به این درمان نیاز دارم؟
    این درمان چه کاری انجام خواهد داد؟
    آیا دارای عوارض جانبی است؟ من چه کاری می‌توانم دربارة آن انجام دهم؟
    درمان چه موقع آغاز و چه موقع تمام می‌شود؟
    درمان چگونه می‌تواند بر فعالیت‌های روزمرة من تأثیر بگذارد؟

نظر دوم

 

سردرد روزه دار و دستورالعمل جلوگیری از آن

دشمن سردرد بازدید : 15249 نظرات (5)

ضمن تبریک آغاز ماه مبارک رمضان در این پست از وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" قصد داریم به یکی از مشکلات روزه داران محترم در ایام ماه مبارک رمضان پرداخته و ضمن بررسی موضوع راه حل هایی برای آن ارائه نماییم.

سردرد یک مشکل فراگیر برای روزه داران بویژه در ایام گرم خصوصا فصل تابستان می باشد. برخی از روزه داران اظهار می کنند که از اول صبح دچار سردرد شدید می شوند و برخی دیگر از بی حالی و سردرد بعد از ظهر شکایت دارند.

اما علت سردرد روزه داری چیست؟ آیا خطرناک است؟ و اما درمان و راه حل این سردرد چیست؟

اگر کمی در وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" گشت و گذاری کنید مطلع می شوید که سردرد علل و عوامل بسیار متنوع و گوناگونی می تواند داشته باشد از تومور مغزی، انسفالیت، مننژیت گرفته تا آلودگی هوا، بی خوابی، تغذیه نامناسب و غیره

تشخیص نوع سردرد به عهده متخصص مغز و اعصاب است اما اگر شما فردی هستید که تا قبل از ماه رمضان دچار سردرد های ممتد نبوده اید و اکنون هم زمان با روزه گرفتن دچار سردرد های جدیدی می شوید نیازی به مراجعه به پزشک ندارید و ما سعی می کنیم در این مقاله علمی مشکل شما را برطرف کنیم.

چه عواملی در ماه رمضان و روزه داری می توانند باعث ایجاد و بروز سردرد شوند؟

1- بی خوابی
2- خواب نامناسب (بد خوابی)
3- تغذیه نامناسب
4- کم آبی بدن و عدم نوشیدن آب کافی
5- تغییر شرایط و روند عادی زندگی روزمره

در ادامه به بررسی موارد فوق الذکر می پردازیم

1- بی خوابی: ساعت اذان صبح رمضان امسال (92) چهار و ده دقیقه بامداد می باشد و برای آماده سازی و صرف سحری می بایست حداقل ساعت 3.30 دقیقه از خوب بیدار شد. پس از خواندن نماز صبح روزه دار شاغل فرصت بسیار کمی برای استراحت دارد، از سوی دیگر شب ها خیلی از خانواده ها یا افطاری دارند و یا در مجلس افطاری حضور پیدا می کنند و حداقل تا ساعت یک بامداد هم فرصت خوابیدن نخواهند داشت حتی اگر در مجلس میهمانی هم نباشند برنامه های فشرده تلوزیونی تا ساعت 12 شب روزه داران را بیدار نگه خواهد داشت. با اختساب این موارد و گرفتن میانگین خواب مفید شبانه بیشتر از 3 ساعت نیم نخواهد بود و البته بسیار از هموطنان ظهر ها هم فرصت خوابیدن ندارند، منابع علمی ابراز دارند که یک انسان بالغ روزانه بین 6 تا 8 ساعت نیاز به خوابیدن دارد بنابراین قطعنا کم خوابی یکی از مشکلات احتمالی روزه داران است که می تواند موجب خستگی روزانه و البته سردرد های متوسط گردد.

2- خواب نامناسب: به هم ریختن ساعات خواب روزانه از جمله مواردی است که موجب بروز سردرد می گردد. در ماه رمضان خوردن سحری روزه داران را مجبور می کند تا نیمه شب از خواب بیدار شوند لذا می تواند موجب ایجاد سردرد در ایشان گردد.

3- تغذیه نامناسب: تغذیه مسئله مهمی در حفظ سلامتی می باشد، شاید برخی این تصور را داشته باشند که گرفتن روزه با توجه به ساعات طولانی نخوردن غذا به سلامتی آنها آسیب میزند اما این درست نمی باشد چرا با یک برنامه تغذیه  اصولی روزه گرفتن حتی میتواند موجب افزایش سلامتی گردد که در بخش بعدی به آن خواهیم پرداخت اما در اینجا می خواهیم به بررسی آن دسته از موارد غذایی بپردازیم که کمبود آن ها موجب بروز سردرد می شود.
1-3- مواد قندی: سلول های عصبی بدن جهت زنده ماندن و فعالیت ایدآل خود نیاز مند مصرف گلوکز می باشند لذا مواد قندی نقش بسیار مهمی در بهبود کارکرد یسیستم اعصاب بدن انسان دارد اما این بدان معنا نیست که فرد مجبور باشد داتما مواد قندی مصرف کند.
2-3-ویتامین ها: کمبود ویتامین ها بویژه گروه B و خصوصا ویتامین B1 می تواند کیفیت کار سیستم اعصاب بدن را دستخوش تغییر و تضعیف کند.

4- کم آبی بدن: یکی از مهمترین عوامل بروز سردرد در ماه رمضان برای روزه داران بویژه در فصول گرم مواجهه بدن با کمبود آب است، اگر در طول روز بدن به اندازه کافی آب دریافت نکند، دچار کم آبی شده و همین، زمینه ساز بروز سردرد است. دلیل آن نیز بروز مشکل در جریان طبیعی خون و تاثیر منفی بر اکسیژن رسانی به سلول ها و بافت ها به ویژه سلول های مغز است. این موارد باعث ایجاد سردرد می شوند.

5- تغییر در روند عادی زندگی روزمره: تغییر ساعات خواب و بیداری، تغییر ساعات و وعده های غذایی از جمله مواردی است که موجب بروز سردرد می شوند.

روش های جلوگیری و مقابله با سردرد های ماه رمضان برای روزه داران چه می باشد؟

(در ادامه وبسایت تخصصی "بانک اطلاعات سردرد" یک دستورالعمل جامع ، روشن و مشخص برای مبارزه با سردرد را برای اولین بار ارائه می کند. اجرای دقیق این دستور العمل تا 90% افراد جلوی بروز سردرد های روزه داری را میگیرد)

  1. باید سعی کنید شب ها قبل از ساعت 12 بخوابید
  2. تا جایی که میتوانید بعد از ظهر ها بین ساعات 14 الی 19 حدود 1.30 تا 2 ساعت خواب داشته باشید.
  3. در طی روز از انجام کارهای غیر ضروری خودداری کنید.
  4. تا جای ممکن از قرار گیری در معرض تابش نور خورشید پرهیز کنید.
  5. سحر ها حتما میوه بخورید (خیار، هندوانه، طالبی).
  6. سحرها حتما سبزیجات هم بخورید (گوجه فرنگی، کاهو، سبزی خوردن و...)
  7. سحرها اگر میتوانید حداقل یک عدد گردو یا مقداری بادام زمینی بخورید.
  8. اگر دستور منع مصرف از سوی پزشک ندارید، سحر ها نصف قرص ویتامین B1 صدمیلی گرم و نصف قرص ویتامین C  مصرف کنید. (از مصرف قرص های مولتی ویتامین خارجی و داروهای تقویتی دیگر خودداری کنید)
  9. از خوردن غذاهای چرب و سنگین مانند (کله پاچه، آبگوشت و...) در هنگام سحر خودداری کنید.
  10. از خوردن غذاهایی که تشنه کننده هستند مانند (ماکارانی ها، سیب زمینی، نان بربری، ترشی یا شور، پنیر و..) خودداری کنید.
  11. اگر به تخم مرغ حساسیت ندارید، سحر ها یک تخم مرغ آبپز (مغز پخت) بخورید.

آسپرین را کاملا بشناسیم

آسپرین را کاملا بشناسیم

All educational information about the painkiller aspirin

آسپيرين يا استيل ساليسيليک اسيد که به اختصار به آن آ.اس.آ (ASA) هم گفته می شود در اصل يک داروي مسکن درد، ضد تب و ضد التهاب است. و مصرف عمده آن برای درمان سردرد است. آسپيرين اولين دارويي بود که از خانواده داروهاي ضدالتهابي غير استروئيدي يا NSAID ها کشف شد.
اين خانواده شامل ايبوپروفن، ناپروکسن، ديکلوفناک و ديگر مسکن‌ها هستند که همگي اثراتي مشابه آسپيرين دارند و نحوه عملکردشان کمابيش شبيه آسپيرين است.

آسپرین_بانک اطلاعات سردرد


آسپيرين عمدتا به عنوان مسکن مورد استفاده قرار مي گيرد، اما تاثيرات بسيار ديگر آن باعث شده تا يکي از پرمصرف‌ترين داروها در سراسر جهان باشد؛ به طوري که سالانه 80 ميليارد عدد از اين دارو در دنيا به فروش مي رسد. هر سال ۵۰۰۰۰ میلیون قرص آسپرین در جهان مصرف می‌شود. در بریتانیا هر فرد سالانه ۷۰ قرص آن را جدا یا همراه با مسکن‌های دیگر، کافئین یا ویتامین “ث” مصرف می‌کند. آسپرین علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی، تب‌بر و ضد التهاب هم هست، ضمن اینکه اثرهایی نظیر ایجاد زخمهای گوارشی و جلوگیری از لخته شدن خون را نیز از خود نشان می‌دهد. اما مصارف امروزه آسپرین عبارتند از:پیشگیری از بیماریهای قلبی ۳۷٫۶٪ ورم مفاصل ۲۳٫۳٪ سر درد ۱۳٫۸٪ بدن درد ۱۲٫۲٪ و دردهای دیگر ۱۴٫۱٪
آسپيرين براي تسکين دردهاي ملايم تا متوسط، سردرد ، ميگرن ، درد دندان و درد استخوان‌ها و عضلات و کاهش تب و التهاب به کار مي رود. همچنين اين دارو با داشتن خاصيت ضد انعقاد خون مي تواند به عنوان رقيق‌کننده خون به کار رفته و براي پيشگيري از لخته شدن خون و جلوگيري از وقوع سکته قلبي يا مغزي در کساني که سابقه آن را داشته‌اند مفيد واقع شود.
پیشینه استفاده از ترکیبات دارویی حاوی سالیسیلیک اسید به دوران باستان بازمی‌گردد. بیش از ۳۵۰۰ سال پیش بشر این پودر را می‌شناخت. در سال ۱۸۰۰ یک باستان شناس آلمانی که در مصر تحقیق می‌کرد، با ترجمه یکی از پاپیروس‌های مصری متوجه شد که بیش از ۸۷۷ نوع مواد دارویی برای مصارف مختلف در مصر باستان شناخته شده بود که یکی از آنها سالیسیلیک اسید بود که برای برطرف کردن درد از آن استفاده می‌شد. در نوشته‌های دیگری که در یونان بدست آمده است نیز مشخص شده که بشر حدود ۴۰۰ سال پیش از میلاد از شیره پوست درخت بید برای درمان تب و درد استفاده می‌کرده است. همچنین آنها هنگام زایمان زنان از این ماده برای کاهش درد استفاده می‌کردند. امروزه مشخص شده که ماده موجود در این شیره اسید سالیسیلیک است. در سال ۱۷۶۳ یک کشیش انگلیسی به نام ادوارد استون مقاله‌ای در جلسه سلطنتی انگلستان ارائه داد که در آن استفاده از برگ درخت بید را حتی در درمان مالاریا نیز موثر معرفی کرده بود. ۱۰۰ سال بعد یک پزشک اسکاتلندی با همین ترکیب توانست عوارض ناشی از رماتیسم را به طرز معجزه آسایی کاهش دهد. بعدها چارلز فردریگ گرهارت در سال ۱۸۵۹ موفق به تهیه استیل سالیسیلیک اسید ناخالص شد. و در ماه مارچ ۱۸۹۹ کمپانی بایر محصول خود بنام آسپرین را به ثبت رساند. فردریک بایر، بینانگذار شرکت داروسازی بایر، متولد سال ۱۸۲۵ در آلمان بود.

بانک اطلاعات سردرد شرکت بایر آلمان

او به دنبال شغل پدرش، به نساجی و رنگرزی پارچه رو آورد و یک کارخانه نساجی به نام «بایر» تاسیس کرد. در آن زمان، برای رنگ‌کردن پارچه، از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شد اما آنها در کارخانه جدید خود، برای رنگرزی پارچه، شروع به استفاده از رنگ‌های حاصل از مواد نفتی کردند. این کارخانه بعد از چندی، با استخدام چند شیمیدان جوان، شروع به فعالیت در زمینه‌های داروسازی کرد و توانست به غولی عظیم در داروسازی تبدیل شود. یکی از شیمیدان‌های جوان کارخانه بایر، فلیکس‌ هافمن بود. او برای رسیدن به یک داروی مسکن برای درمان آرتریت پدر خود، آزمایش‌های مختلفی روی موادشیمیایی و ضایعات رنگی انجام داد. یکی از این مواد شیمیایی، استیل سالیسیلیک‌اسید بود که چند سال قبل یک شیمیدان فرانسوی آن را کشف کرده بود. این بار هافمن جوان با تمرکز روی خواص شفابخش این ماده، توانست به روش‌های ساخت جدیدی برسد و درنهایت این دارو به نام او به ثبت رسید. هرچند بعد از ثبت ‌نام او به عنوان کاشف آسپیرین، اعتراض‌هایی صورت گرفت و محققان دیگری ادعا کردند که پیش از هافمن به این کشف رسیده بودند اما درنهایت کارخانه‌ بایر این محصول را در سال ۱۸۹۹ به نام تجاری «آسپیرین» رسما به ثبت رساند و این دارو در همه جهان معروف شد، هافمن چند سال ماده مسکن دیگری به نام "هروئین" (!) را نیز کشف و تولید نمود.

آسپرین بایر آلمان


خصوصیات شیمیایی آسپرین
آسپرین به صورت قرص‌های سفید یا بلورهای سوزنی شکل یا به صورت پودرهای بلورین موجود می‌باشد،
خصوصیات

    وزن مولکولی آن ۱۸۰ می‌باشد.
    نقطه ذوب آن ما بین ۱۳۵ تا ۱۳۷ درجه سلسیوس می‌باشد.
    نقطه جوش آن ۱۴۰ درجه سلسیوس است که در این درجه حرارت تجزیه می‌گردد.
    آسپرین دارای بلورهای سوزنی شکل است.
    آسپرین در آب به مقدار کم و در الکل به مقدار زیاد محلول می‌باشد.

ساختار شیمیایی آسپرین



روش ساخت آسپرین

برای تلید آسپرین یک گرم اسید سالسیلیک را داخل ارلن خشک ریخته و ۱/۵ میلی لیتر انیدرید استیک و ۱ الی ۲ قطره اسید سولفوریک غلیظ به آن اضافه کنید و با چرخش ارلن سعی کنید کلیه مواد با هم مخلوط شوند. ارلن را به مدت ۱۵ دقیقه در حمام آب در دمای ۵۰ تا۶۰ درجه سانتیگراد نگه دارید و در این مدت محتویات ارلن رابا چرخش هم بزنید. پس از این مدت ۱۵ میلی لیتر آب سرد به ارلن اضافه نمائید - آسپرین به صورت بلورهای جامد ظاهر می‌گردد. آن را با قیف بوخنر صاف کنید. برای خالص سازی آسپرین مقدار بدست امده را در ۳ میلی لیتر اتانول و ۷ میلی لیتر آب در گرما حل کرده و کریستالیزه نمایید.

آسپرین در بدن چکار میکند ؟
بدن انسان درد را به وسيله اعصاب حس مي‌کند. وقتي قسمتي از بدن آسيب ببيند، سلول هاي آن ناحيه نوعي ماده شيميايي به نام پروستاگلاندين توليد مي‌کنند که به اعصاب کمک مي‌کند درد را حس کنند. آسپيرين مانع از ساخته شدن اين مواد شيميايي مي شود و به اين ترتيب ما درد را حس نمي‌کنيم.
پروستاگلاندين‌ها باعث ايجاد التهاب در بدن نيز مي شوند، يعني موجب مي‌شوند تا عضو آسيب‌ديده قرمز و متورم شود. آسپيرين با ممانعت از ساخت پروستاگلندين‌ها التهاب را نيز کاهش مي‌دهد.


آسپيرين خواص زيادي دارد که روز به روز بر تعداد آن‌ها افزوده مي‌شود.
بر اساس تحقيقات متعدد دانشمندان دريافتند استفاده از اين دارو و ديگر داروهاي خانواده NSAID مي تواند از بزرگي پروستات و پيشرفت آن در مردان مسن جلوگيري کند. بزرگي پروستات بيماري خوش‌خيمي است که اغلب مردان بالاي پنجاه سال را گرفتار مي‌کند و باعث بروز مشکلات ادراري در آن‌ها مي شود. به اين ترتيب معلوم شد استفاده از آسپيرين و ديگر اعضاي خانواده آن مي‌تواند به سلامت سيستم ادراري مردان کمک کند.
بحث درباره اثرات آسپيرين بر سيستم قلبي عروقي نيز تا کنون موضوع پژوهش‌هاي بسياري بوده است. متخصصين قلب و عروق مرکز پزشکي دانشگاه دوک در يک بررسي دريافتند آسپيرين مي‌تواند خطر بروز سکته مغزي را در زنان تا حد چشمگيري کاهش دهد.
همچنين چندي پيش دانشمندان موسسه تحقيقات شنوايي دانشگاه ميشيگان خاصيت جالب ديگري از اين دارو را کشف کردند.آن‌ها متوجه شدند آسپيرين مي‌تواند مانع از بروز عارضه‌هاي شنوايي گروهي از آنتي بيوتيک‌ها شود. شايد شنيده‌ايد كه برخي از آنتي‌بيوتيک‌ها مانند جنتامايسين داراي اثرات جانبي نامطلوب و برگشت‌ناپذيري بر شنوايي انسان هستند. محققان به اين نتيجه رسيدند كه استفاده از آسپيرين مي‌تواند مانع از بروز يا پيشرفت اين عارضه در بيماران شود.

آسپرین-asprin



آسپرین و اثر آن بر سایر بیماری ها
تحقیقات جدیدی که در شماره سوم سال ۲۰۱۰ مجله انجمن پزشکی آمریکا چاپ شده نشان دهنده این است که مصرف روزانه آسپرین ممکن است افراد را بیماری های عروقی مبتلا کند.در این تحقیقات تاکید شده است درمان با آسپرین برای همگان جواب گو نمیابشد.

افزایش خطر ابتلا به ناشنوایی
در مارس ۲۰۱۰ در شماره سوم  مجله آمریکایی پزشکی ، محققان گزارش داده اند که استفاده منظم از آسپرین حداقل دو بار در هفته در طول یک سال ، در مردان  ، ۱۲ درصد خطر ابتلا به ناشنوایی  را افزایش میدهد. همچنین استفاده از سایر داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی و یا استامینوفن افزایش خطر ابتلا به کاهش شنوایی را به دنبال دارد.
عوارضی در طول دوره بارداری
در دوران بارداری برای درمان با آسپرین حتما باید با پزشک متخصص زایمان مشورت کنید .تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۰۷ نشان میدهد که مصرف آسپرین احتمال ابتلا به فشار خون بالا و عوارض جدی برای مادر در طول دوره بارداری را افزایش میدهد.


کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال
محققان طی مطالعاتی در مجله انجمن پزشکی آمریکا پیشنهاد کردند که استفاده از آسپرین در بیماران خاصی که مبتلا به سرطان کولورکتال ممکن است زنده ماندن را بهبود بخشد.


کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان
مطالعات نشان میدهد که مصرف دوز پائین آسپرین دو تا پنج بار در هفته برای زنانی مبتلا به سرطان پستان ، ۷۱ درصد احتمال عود این بیماری را کمتر میکند .
بررسی و پژوهش مؤسسه منتشر شده در ۲۰۰۸ درمجله ملی نشان دهنده این است که ، زنانی که به طور مرتب آسپرین استفاده می کنند، ، در مقایسه با کسانی استفاده ای ندارند ۱۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به سرطان پستان دارند .


مانعی برای تشخیص سرطان پروستات
در سال ۲۰۰۸  در نشریه سرطان ، پژوهشگران گزارش داده اند که مصرف آسپرین مانعی برای تشخیص سرطان پروستات در افرادی که به  طور منظم استفاده میکنند باشد.


حفاظت در برابر آلزایمر
تحقیقات نشان دهنده این است  که افرادی که آسپرین مصرف میکنند تا به حال ۱۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر بوده اند .


کمک به پیشگیری از سکته مغزی
مطالعه کوچک فارماکولوژی به چاپ رسیده در سال ۲۰۰۸ در مجله بالینی نشان میدهد که آسپرین به بیماران سکته مغزی برای جلوگیری از سکته مغزی کمک میکند مگر اینکه بیمار برای رفع درد و … مصرف ایبوپروفن هم داشته باشد . منافع آسپرین ممکن است توسط ایبوپرفن کاهش پیدا کند.


محافظت در برابربیماری پارکینسون
مطالعه مغز و اعصاب منتشر شده در سال ۲۰۰۷ نشان می دهد که زنانی که به طور مرتب آسپرین استفاده می کنند(دو یا چند بار در هفته به مدت حداقل یک ماه ) ممکن است ۴۰ درصد کمتر احتمال ابتلا به این بیماری را داشته باشند .


جلوگیری از ابتلا به آسم در زنان
مطالعات نشان میدهدکه زنان ۴۵ ساله و بالاتر که مصرف ۱۰۰ میلی گرم آسپرین در هر روز  دارند ، ۱۰ درصد کمتر خطر احتمال ابتلا به آسم در طول ده سال آینده نسبت به زنان دیگر را دارند .نویسندگان این مطالعه گفته اند که توجه داشته باشید که آسپرین می تواند علائم را در حدود ۱۰ درصد از مردم که  در حال حاضر مبتلا به آسم هستند تشدید کند .


حفاظت در برابر حملات قلبی در افراد مبتلا به دیابت
تحقیقات نشان می دهد بیماران دیابتی که مصرف آسپرین برای جلوگیری از حمله قلبی  دارند احتمال کمتری دارد که تجربه حمله قلبی داشته باشند . افرادی که مبتلا به دیابت هستند حداقل دو برابر احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی  را نسبت به عموم مردم دارند.


مرگ زنان بر اثر حمله قلبی را کاهش نمیدهد
تحقیقات پزشکی چاپ شده در مجله BMC  نشان داد اگرچه در مردان مصرف آسپرین برای کاهش میزان حمله قلبی است ، در  زنان این  مزیت وجود ندارد .


بروز  مشکلات معده
افرادی که مصرف آسپرین دارند ،بیشتر در معرض خطر  خونریزی معده و روده و زخم معده هستند ،به ویژه افرادیکه استفاده طولانی مدت از مواد مخدر دارند.


افزایش خطر ابتلا به خونریزی
آسپرین خون را رقیق تر میکند ،پلاکت خون قابلیت منعقد شدن کمتری پیدا میکند  بنابر این در صورت بروز خونریزی این موضوع میتواند کشنده  باشد .


آسپرین برای دیابتی ها خطرناک است
مجله پزشکی The British، اعلام کرد که به دنبال انجام بررسی ها در یک هزار و ۳۰۰ فرد بزرگسال انگلیسی که هیچ گونه علائم بیماری قلبی در آنها مشاهده نمی شد، مصرف آسپرین منجر به خونریزی معده شد و هیچ گونه تأثیر مثبتی در آنها نداشت.تحقیقات جدید در واقع خط قرمزی بر مطالعات پیشین که طی آنها اعلام شده بود بیماران دیابتی برای جلوگیری از ابتلا به حملات قلبی، آسپرین مصرف کنند، می کشد.با وجود دستاوردهای جدید، محققان اعلام کرده اند که مصرف این دارو هنوز برای گروهی که در معرض خطر بالای برخی بیماری ها قرار دارند، لازم است که می بایست قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.به گفته محققان، در افرادی که پیشتر با حملات قلبی یا سکته مغزی مواجه بودند یا دچار بیماری شریان اکلیلی بوده اند، مصرف آسپرین خطر حمله مجدد را در این افراد تا ۲۵ درصد کاهش می دهد.بنا بر گزارش های رسیده، بیش از دو میلیون نفر از ۴۰ میلیون مبتلا به دیابت در جهان، در انگلستان زندگی می کنند.در حدود ۸۰ درصد از افرادی که به دیابت مبتلا هستند بر اثر بیماریهای قلبی عروقی از جمله سکته مغزی و حملات قلبی جان خود را از دست می دهند.


آسپیرین به جنگ سرطان‌های ارثی می‌آید
گروهی از دانشمندان انگلیسی دریافتند که مصرف روزانه آسپرین به مدت دو سال می‌تواند خطر ایجاد سرطان‌های ارثی را 60 درصد کاهش دهددانشمندان دانشگاه نیوکسل با مشارکت 10 کشور اروپایی دریافتند که مصرف روزانه یک قرص آسپرین حداقل به مدت 2 سال می‌تواند خطر نوعی سرطان‌های ارثی را در افراد مبتلا به "سندروم لینچ" به میزان 60 درصد کاهش دهد.بررسی‌ها نشان می‌دهد که منشا حدود 10 درصد از تمام موارد سرطان‌ها به صورت ارثی والدین و از طریق ژن‌ها منتقل می‌شوند و در حقیقت، سندروم لینچ یک شرط ژنتیکی برای توسعه سرطان‌های پوست، مغز، روده کوچک، رحم و معده است.اکنون این تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف آسپرین می‌تواند خطر توسعه این بیماری‌ها به ویژه سرطان روده و رحم را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.به گزارش خبرگزاری مهر، این محققان که نتایج کشف خود را در مجله پزشکی "لانست" منتشر کردند، دریافتند افراد مبتلا به شرط ژنتیکی که به مدت سال‌ها و به طور منظم روزانه یک قرص "اسید استیل سالیسیلیک" (آسپرین) مصرف می‌کنند کمتر با خطر توسعه سرطان‌های ارثی مواجه‌اند.هرچند توانایی آسپرین در پیشگیری از تومورهای وراثتی تقریباً تائید شده است اما هنوز واضح نیست که آیا فواید مصرف روزانه این قرص نسبت به عوارض جانبی آن بیشتر است یا خیر.درحقیقت، مصرف روزانه آسپرین به خاطر خاصیت رقیق کنندگی خون، خطر خونریزی داخلی و زخم معده را افزایش می‌دهد. به همین دلیل پزشکان به طور معمول، مصرف روزانه این دارو را به عنوان یک استراتژی پیشگیرانه در مقابله با سرطان توصیه نمی‌کنند.این تحقیق بر روی هزار بیمار متاثر از سندروم لینچ انجام شد. این شرط وراثتی، 50 درصد خطر بیماری سرطان روده و رحم را در طول زندگی افزایش می‌دهد.حق امتیاز داروی آسپرین 114 سال قبل به ثبت رسید و امروز به عنوان یکی از ارزان‌ترین و رایج‌ترین داروها در دنیا شناخته می‌شود. به همین منظور این دانشمندان بدون تحقیق درباره عوارض جانبی مصرف این دارو تنها به بررسی نتایج بسیار مثبت این قرص اقتصادی در مبارزه با سرطان‌های وراثتی پرداخته‌اند.این محققان بین سال‌های 1999 تا 2005 بر روی 861 فرد متاثر از سندروم لینچ روزانه 600 میلیگرم آسپرین تجویز کردند (برای پایین آوردن تب، 500 میلیگرم آسپرین مصرف می‌شود).سپس محاسبه کردند که 19 مورد در گروه مصرف کننده آسپرین و 34 مورد در گروه پلاسیبو (گروه کنترل) سرطان را توسعه دادند. بنابراین در شرکت کنندگانی که آسپرین مصرف می‌کردند خطر توسعه سرطان به میزان 60 درصد کاهش یافته بود.نتایج تحقیقات دیگری که در سال 2010 توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام شد، نشان داد در افرادی که 75 میلیگرم در روز آسپرین، حداقل به مدت 4 سال مصرف می‌کردند خطر توسعه سرطان به میزان 20 درصد کاهش یافت.

داروی آسپرین سردرد


مصرف روزانه قرص آسپرین برای افراد بالای 55 سال
پزشکان انگلیسی تاکید کردند که تمام افراد بالای ۴۵ سال باید دوز روزانه آسپیرین را مصرف کنند تا خود را در برابر بیماری‌های قلبی و سرطان مصون سازند. aspirin مصرف روزانه قرص آسپرین برای افراد بالای 45 سال به ویژه‌ افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی هستند، می‌توانند به عنوان یک داروی پیشگیری کننده از این مسکن استفاده کنند.به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام به نقل ایسنا، این پزشکان خاطرنشان کردند: شواهد آزمایشگاهی و مطالعاتی تایید می‌کند که مزایای استفاده از این دارو برای افراد میانسال سالم و سالمندان خیلی بیشتر از عوارض جانبی آن است.این پزشکان با ارائه گزارشی در مجله پزشکی لانست متذکر شدند: به ویژه‌ افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی هستند، می‌توانند به عنوان یک داروی پیشگیری کننده از این مسکن استفاده کنند.به گزارش سایت اخبار بین‌المللی آسیا، این کارشناسان خطاب به انجمن سلطنتی دارو در انگلیس یک ماه پس از مطالعات دانشگاه آکسفورد خاطرنشان کردند که مصرف روزانه ۷۵ میلی گرم آسپیرین برای مدت پنج سال مداوم خطر ابتلا به سرطان روده را تا یک چهارم کاهش می‌دهد و تا یک سوم هم خطر مرگ ناشی از این سرطان را کاهش می‌دهد.به گزارش روزنامه‌ تلگراف، ۷۵ میلی گرم در واقع یک چهارم دوز استاندارد این داروی OTC (بدون نیاز به نسخه پزشک) است.

هنگام مصرف آسپیرین توصیه می شود

  1. برچسب روی دارو را بخوانید و از دستوراتش پیروی كنید.
  2. برچسب روی سایر داروهای بدون نیاز به تجویز پزشك را نیز بخوانید تا مبادا در حال مصرف داروهایی باشید كه حاوی آسپیرین هستند یا حاوی داروهایی باشند كه با آسپیرین تداخل ایجاد می كنند.
  3. آسپیرین را دور از دسترس كودكان ، دور از گرما، تابش نور مستقیم و رطوبت نگه دارید (در این شرایط آسپیرین فاسد می شود). شیاف آسپیرین را در یك جای خنك نگاه دارید، ولی شیاف و شكل های مایع آسپیرین را منجمد نكنید.
  4. آسپیرین تاریخ گذشته را دور از دسترس كودكان در توالت دور بریزید.
  5. در صورتی كه آسپیرین را برای درد، تب یا گلودرد مصرف می کنید، در موارد زیر با پزشك خود مشورت كنید:
  6. درد بیش از 10 روز طول بكشد یا علامت جدیدی به آن اضافه شود.
  7. تب بیش از 3 روز طول بكشد، تشدید شود یا علامت جدید به آن اضافه شود.
  8. گلودرد دردناك تر شود، بیش از 2 روز به طول انجامد، یا تب، تهوع، استفراغ، بثورات پوستی یا سردرد رخ دهد.
  9. آسپیرین را فقط به مقدار تجویز شده برای جلوگیری از حمله قلبی ، مغزی و دیگر مشكلات ناشی از لخته شدن خون مصرف كنید.


هنگام مصرف آسپیرین مراقب موارد زیر باشید:


 

استامینوفن را خوب بشناسیم

دشمن سردرد بازدید : 20804 نظرات (2)

استامینوفن را خوب بشناسیم

Drug acetaminophen

استامینوفن (Acetaminophen)‏ یا پاراستامول (Paracetamol)
رده درمانی: داروهای مسکن
اشکال دارویی: قطره ، قرص ، شربت و شیاف

استامینوفن یکی از معروف ترین داروها جهت درمان سردرد می باشد. در ادامه در وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" به بررسی هرچه بیشتر داروی استامینوفن می پردازیم.

بانک اطلاعات سردرد -  استامینوفن


استامينوفن که با نام‌هاي تجاري تايلنول در آمريکا و پاراستامول در انگلستان به فروش مي‌رسد، يک داروي مسکن و تب بر است که براي تسکين انواع دردهاي مداوم و خفيف، سردرد، درد عضلاني، کمردرد، دندان درد، دردهاي قاعدگي، درد مفاصل و درد ناشي از سرماخوردگي به کار مي رود.
استامينوفن از جمله داروهاي ضدتب و ضددرد غير مخدر است که اثرات ضدالتهابي و ضدپلاکتي ندارد و با تاثير مستقيم بر مرکز حرارتي هيپوتالاموس براي انسداد اثرات مواد تب زاي دروني، اثر ضد تب خود را اعمال مي‌کند، اما با انسداد عروق محيطي باعث افزايش جريان خون در پوست و افزايش تعريق شده و در نتيجه حرارت بدن زياد مي شود.
قدرت اثر استامينوفن در مهار سنتز پروستاگلندين‌ها در سيستم اعصاب مرکزي به اندازه آسپرين است اما قدرت مهار سنتز پروستاگلندين هاي محيطي دارو از آسپرين کمتر است ، درنتيجه فاقد آثار مشخص باليني ضد تورم و ضد رماتيسمي است. استامينوفن از مجراي گوارش به سرعت و به طور کامل جذب مي‌شود. 25 درصد دارو به پروتئين پيوند مي يابد، تقريباً 90تا 95 درصد آن در کبد شکسته مي شود و از طريق ادرار دفع مي شود و کمتر از 5 درصد استامينوفن بدون تغيير دفع مي شود.
نيمه عمر دفع دارو يک تا 4 ساعت است. مصرف بيش از حد دارو در کوتاه مدت، باعث طولاني شدن نيمه عمر دارو و اثرات سمي آن مي شود. نيمه عمر بيش تر از 4 ساعت با ازبين رفتن بافت کبدي همراه است و نيمه عمر بيشتر از 12 ساعت باعث اغما مي‌شود.


انواع متنوع استامینوفن
استامينوفن در بازار ايران به شکل قطره ،شربت ،قرص و شياف يافت مي‌شود که هر يک داراي مقادير متفاوتي ماده موثر است.

مصرف صحيح استامینوفن
قرص‌ استامينوفن‌ را مي‌توان‌ براي‌ سهولت‌ بلع‌، خرد کرد. انواع‌ خوراکي‌ استامينوفن‌ را مي‌توان‌ با مقدار اندکي‌ از مواد غذايي‌ نظير ماست‌ يا‌ ‌مربا مخلوط‌ کرد. براي‌ استعمال‌ راحت‌تر شياف‌ بهتر‌ ‌است‌ آن‌ را 30 دقيقه‌ در يخچال‌ نگاه‌ داشت‌. براي‌ استعمال‌ شياف‌، پوشش‌ شياف‌ را برداشته‌، آن‌ را با آب‌ سرد مرطوب‌ کرده‌، سپس‌ در حالي‌ که‌ به‌ يک‌ پهلو‌ ‌خوابيده‌ايد با انگشت‌ خود شياف‌ را داخل‌ مقعد کنيد.
براي کودکان شربت‌هاي طعم‌دار استامينوفن در بازار موجود است. اگر يک‌ نوبت‌ دارو را فراموش‌ کرديد، مي‌توانيد به‌ مجردي‌ که‌ آن‌ را به‌ ياد آورديد، مصرفش‌ کنيد. اما‌ ‌اگرنوبت‌ بعدي‌ رسيده‌ است‌، نوبت‌ فراموش‌ شده‌ را رها کرده‌ به‌ برنامه‌ دارويي‌ منظم‌ خود بازگرديد. مقدار دارو را دو برابر نکنيد

باور غلط
استامينوفن از بين مسکن‌هاي موجود، به‌ ‌عنوان يک داروي ضددرد کم عارضه در ميان مصرف کنندگان دارو شناخته شده است و در‌ ‌نتيجه اين باور غلط، برخي افراد به صورت خودسرانه و بي‌رويه اين دارو را مصرف‌ ‌مي کنند، در حالي که اين دارو در موارد مصرف با مقاديردرماني نيز ايجاد عارضه‌ ‌کرده و در صورت مصرف بيش از حد و بي‌رويه و نيز خارج از کنترل، عوارض دارو به صورت‌ ‌بارز و برجسته ظهور مي‌کند، لذا مصرف دارو بايد با احتياط و فقط در مواقع‌ ‌نياز صورت گيرد.توجه داشته باشيد که مصرف استامينوفن نبايد بيش از 10 روز ادامه يابد، مگر آنکه زير نظر پزشک باشد‌.

کم يا زياد
ميزان مصرف توصيه شده براي بزرگسالان و بچه هاي بالاي 12 سال 335 تا 650 ميلي گرم هر 4 تا 6 ساعت در صورت نياز است.اين ميزان براي بچه‌هاي 6 تا 11 سال 150 تا 300 ميلي‌گرم 3 تا 4 بار در روز است. تعيين ميزان مصرف دارو براي بچه‌هاي زير 6 سال بايد با مشورت پزشک صورت گيرد. توجه داشته باشيد که فرآورده‌هاي مختلف اين دارو داراي مقادير متفاوتي استامينوفن هستند.

استامینوفن


آن روي سکه مصرف استامینوفن
استامينوفن عوارض جانبي کمي دارد. شايع‌ترين عارضه آن سبکي سر است. بعضي افراد ممکن است دردي در کمر احساس کنند. همچنين به طور نادر باعث بروز واکنش‌هاي آلرژيک مي‌شود. هر فردي که پس از مصرف استامينوفن، جوش، تورم يا تنگي نفس پيدا کرد، بايد مصرف دارو را قطع کرده و فوراً به پزشک مراجعه کند.ديگر اثرات جانبي نادر عبارتند از: زردي پوست يا چشم‌ها، خونريزي يا کبودي غيرمعمول، ضعف، خستگي، مدفوع سياه يا خوني، ادرار خوني يا کدر و کاهش ناگهاني مقدار ادرار.
از کار افتادگي کبد

دانشمندان پس از آنکه معلوم شد مسکن استامينوفن يکي از علل عمده از کار افتادگي کبد در آمريکا بوده است، نسبت به عواقب مصرف زياد اين دارو هشدار داده‌اند. به گفته محققان موارد سالانه از کار افتادگي کبد در اثر مصرف استامينوفن از 28 درصد در سال 1998 به 51 درصد در سال 2003 افزايش يافته است. کارشناسان مي‌گويند اعمال محدوديت بر فروش اين دارو در انگلستان به کاهش موارد از کار افتادگي کبد در اين کشور کمک کرده است.
گروه مطالعه از کارافتادگي حاد کبد در آمريکا، که با شرکت پژوهشگران از دانشگاه‌هاي مختلف اين کشور تشکيل شد، داده هاي 662 بيمار که در فاصله سال هاي 1998 تا 2003 به خاطر ازکارافتادگي حاد کبد بستري و درمان شده بودند را تجزيه و تحليل کرد.از ميان 275 موردي که به مصرف استامينوفن مربوط مي شد، 48 درصد آنها غيرعمدي، 44 درصد ناشي از تلاش براي خودکشي و باقي نامعلوم بود.معلوم شد افرادي که دچار مسموميت غيرعمدي شده بودند چندين داروي مختلف که حاوي استامينوفن بوده است را مصرف کرده‌اند. محققان دريافتند که مصرف 10 گرم استامينوفن در روز – معادل 20 قرص 500 ميلي گرمي – مي‌تواند باعث از کار افتادن کبد شود.

استامينوفن و اثر آن روی  آسم
در پژوهشي که از سوي موسسه ملي پژوهشي آزمايشي بهداشت و تغذيه دانشگاه ناتينگهام انگليس صورت گرفته است، محققان دريافتند که مصرف دائم و بدون تجويز مسکن استامينوفن، خطر ابتلا به آسم و بيماري مزمن گرفتگي ريوي را افزايش داده و در صورت مصرف روزانه باعث آسيب فعاليت ريه‌ها مي‌شود.
پژوهشگران حدود 13 هزار و 500 آمريکايي را طي سال‌هاي 1988 تا 1994 از نظر ميزان مصرف آسپرين، استامينوفن و ايبوپروفن مورد مطالعه قرار دادند. به گفته اين محققان، مصرف ميزان بالاي استامينوفن ميزان آنتي‌اکسيدان <گلوتاتيون> را در بافت شش‌ها کاهش مي‌دهد که اين امر منجر به آسيب ريه و بروز بيماري‌هاي تنفسي و آسم مي‌شود. در اين مطالعات در مورد ساير مسکن‌ها از جمله آسپرين و ايبوپروفن اين نتايج به دست نيامد.

مصرف بيش از حد استامینوفن
مصرف بيش از حد استامينوفن سبب تهوع، استفراغ، تعريق و خستگي مي‌شود. استامينوفن نبايد بيش از 4 گرم 4000(ميلي گرم) در 24 ساعت مصرف شود، چون ممکن است به کبد صدمه بزند.در صورتي‌ که‌ به‌ مصرف‌ بيش‌ از حد استامينوفن‌ شک‌ کرديد، حتي‌ در صورت‌ عدم‌ وجود هرگونه‌ علامت‌ مسموميت‌ از اورژانس‌ تقاضاي‌ کمک‌ کنيد. درمان‌ مسموميت‌ بايد هرچه‌ زودتر آغاز شود. در صورتي‌ که‌ درمان‌ مصرف‌ بيش‌ از حد‌ ‌استامينوفن‌ ظرف‌ 24 ساعت‌ اول‌ آغاز نشود، ممکن‌ است‌ نتوان‌ از آسيب‌ کبدي‌ يا‌ ‌مرگ‌ جلوگيري‌ کرد‌.

تداخل دارويي استامینوفن
استامينوفن ممکن است با داروهاي ديگر تداخل پيدا کند. در اين حالت ممکن است اثر يک يا هر دو دارو تغيير کند يا عوارض جانبي داروها تشديد شود.
از جمله داروهايي که با استامينوفن تداخل دارند، مي‌توان به الکل، ضد التهاب‌هاي‌‌ غيراستروئيدي (مانند آسپرين بروفنو … ) داروهاي ضدبارداري خوراکي، فني توئين ، وارفارين ، کلستيرامين، ايزونيازيد و زيدو وودين اشاره کرد
. براي جلوگيري از بروز عوارض بهتر است قبل از استفاده همزمان استامينوفن با ديگر داروهاي تجويز شده و يا بدون نسخه با يک پزشک مشورت کنيد.

چند توصیه درباره استامینوفن
فقط‌ به‌ مقدار توصيه‌ شده‌ توسط‌ پزشکتان‌ استامينوفن‌ مصرف‌ کنيد‌.
‌برچسب‌ روي‌ دارو را بخوانيد و از دستوراتش‌ پيروي‌ کنيد‌.
‌استامينوفن را نبايد بيش از 10 روز 5( روز در بچه ها) براي تسکين درد و بيش از سه روز براي کاهش تب استفاده کنيد البته اگر با دستور پزشک باشد، مجاز هستيد.
شياف‌هاي استامينوفن‌ را در يک‌ جاي‌ خنک‌ نگا ه‌ داريد،‌ ‌ولي‌ شياف‌ و انواع‌ مايع‌ استامينوفن‌ (قطره‌ و شربت‌) را منجمد نکنيد‌.
سيگار ممکن است با اثر استامينوفن تداخل کند. سيگاري ها ممکن است به مقادير بيشتري از دارو نياز داشته باشند اما نبايد بيش از ميزان توصيه شده روزانه مصرف کنند.
استامينوفن‌ را دور‌ ‌از دسترس‌ کودکان‌، دور از حرارت‌، نور مستقيم‌ و حرارت‌ مرطوب‌ نگاه‌ داريد (در‌ ‌چنين‌ شرايطي‌ استامينوفن‌ فاسد مي‌شود.)
اگر استامينوفن‌ را به‌ سبب‌ درد، تب‌ يا گلودرد مصرف‌ مي‌کنيد در صورت باقي ماندن علائم يا بدتر شدن آنها با پزشک تماس بگيريد. از دو ترکيب حاوي استامينوفن به طور همزمان استفاده نکنيد.
افرادي که به مقدار زياد الکل مصرف مي کنند بايد حتي الامکان از مصرف اين دارو پرهيز کنند چون مصرف همزمان الکل و استامينوفن خطر آسيب کبدي را به دنبال دارد.
استامينوفن‌ تاريخ‌ گذشته‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌ در توالت‌ دور‌ ‌بريزيد‌.‌ استامينوفن نتايج برخي از آزمايش‌هاي پزشکي را تغيير مي دهد بنابراين بايد مصرف آن را چند روز قبل از آزمايش مورد نظر قطع کرد.
برچسب‌ روي‌ ساير داروهاي‌ بدون‌ نياز به‌ نسخه‌ را بخوانيد تا مطمئن‌ شويد که‌ در آنها استامينوفن‌ يا دارويي‌ که‌ با استامينوفن‌ تداخل‌ کند، وجود نداشته‌ باشد‌.
هر فردي که بيشتر از 3 نوشيدني الکلي در روز مي نوشد، افرادي که بيماري کبدي يا کليوي و يا عفونت کبدي دارند و زنان باردار يا شيرده بايد تحت نظر پزشک استامينوفن مصرف کنند

استامینوفن Acetaminophen یا پاراستامول Paracetamol یک داروی ضد درد و ضد تب است. از استامینوفن در درمان بسیاری از دردها مانند سردرد، دردهای عضلانی، کمردرد و درد دندان استفاده میشود. تاثیر این دارو حدود 12 دقیقه بعد از مصرف خوراکی آن شروع میشود. استامینوفن یک داروی ضد التهاب نبوده و اثرات ضد التهابی اندکی دارد. مصرف زیاد استامینوفن میتواند موجب آسیب کبد شود و در بعضی کشورها این دارو شایعترین علت آسیب حاد کبدی است. استامینوفن یکی از شایعترین داروهایی است که اوردوز میشود. این دارو بدون نسخه پزشک قابل دسترس است.

اثرات ضد درد استامینوفن در حد آسپیرین است در حالیکه اثرات ضد التهابی کمتری دارد. از استامینوفن میتوان در کاهش درد آرتریت یا التهاب مفاصل استفاده کرد گرچه این دارو تاثیر زیادی بر خود التهاب و یا کاهش قرمزی یا تورم مفصل ندارد. این دارو را میتوان بطور موثری در کنترل درد ساییدگی مفاصل مصرف کرد و اثر این دارو در کاهش درد آرتروز زانو با اثر ایبوپروفن قابل مقایسه است.


 
مکانیسم تاثیر استامینوفن

مکانیسمی که استامینوفن به وسیله آن عمل میکند به درستی شناخته شده نیست ولی بنظر میرسد که اثر آن به علت کاهش تولید پروستاگلاندین ها به توسط بدن باشد. پروستاگلاندین ها موادی هستند که موجب بروز التهاب و تب میشوند. با این حال برعکس داروهای ضد التهابی دیگر که موجب کاهش تولید پروستاگلاندین در تمام بدن میشوند استامینوفن فقط در سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) تولید این ماده را کاهش میدهد.

 

تاریخچه داروی مسکن استامینوفن

تاریخچه داروی مسکن استامینوفن

History painkiller acetaminophen

در قرون وسطی ترکیبات موجود در پوست درخت بید سفید(گروهی از مواد شیمیایی به نام ساليسينات، که بعدها به تکامل و ظهور آسپرین منجر شدند) و همچنین ترکیبات موجود در پوست درخت اوکالیپتوس بعنوان مواد کاهنده حرارت شناخته می‌شدند. پوست درخت اوکالیپتوس در ساخت گنه‌گنه برای درمان مالاریا به کار رفت که خود گنه‌گنه خاصیت کاهش سطح حرارت بدن را داراست. تلاش ها برای پالایش و جداسازی اسید سالیسیلیک و سالیسیلین تا اواخر قرن نوزدهم میلادی ادامه داشت تا اینکه فیلکس هوفمان شیمیدان شرکت آلمانی بایر، این تلاش‌ها را به سرانجام رساند. چهل سال پیش از هوفمان، فريدريك گيرهارد دانشمند و شیمیدان فرانسوی این کار را کرده بود ولی به‌دلیل اینکه گمان می‌برد جداسازی این مواد از یکدیگر امکان‌پذیر نمی‌باشد از ادامه کار منصرف شد. هنگامی که در دهه هشتاد قرن نوزدهم درختان اوکالیپتوس کم‌یاب شدند جستجو برای یافتن جایگزین آغاز شد. در سال ۱۸۸۶ پروفسور أدولف كوسمال در دانشگاه استراسبورگ در حال مطالعه بر روی تاثیرات ماده ضدانگل نفتالین بود، هنگامی که نفتالین موجود در آزمایشگاه تمام شد دو تن از همکاران جوانش به نام‌های أرنولد كان و پل هپ برای تهیه نفتالین به داروخانه رفتند لیکن داروساز به اشتباه اسیتانیلید را به جای نفتالین به آنها فروخت. آنان پس از مطالعه، از اثرات کاهنده حرارت اسیتانیلید شگفت‌زده شدند و به لطف اشتباه داروساز، خواص کاهنده حرارت استانیلید کشف گردید. اما خواص ضددرد اسیتانیلید، سال‌های زیادی پس از این ماجرا کشف شد. اسیتانیلید در واقع پدر پاراستامول و فیناسیتین است. دکتر هپ برادری داشت که در شرکت کوچکی به نام "کاله و شرکاء" که تولیدکننده اسیتانیلید بود، فعالیت می‌کرد. او به دکتر هپ پیشنهاد داد این یافته جدید را برای رقابت با سایر کاهنده‌های حرارت موجود، مانند اسید سالیسیلیک، روانه بازار کند. پس از آن اسیتانیلید با نام تجاری آنتیفیبرین وارد بازار شد. در پایان سال 1880 پارانیتروفینول با قیمتی ارزان‌تر از اسیتانیلید وارد بازار شد. کارل دویسبورگ مسئول تحقیقات در شرکت بایرن که به نام شرکت فردریک بایر و شرکاء معروف بود، از کارکنان بخش پارانیتروفینول خواست تا کاربرد مفیدی برای این محصول بیابند. اسکار هینزبرگ به تبدیل این ماده به اسیتوفینیتیدین می‌اندیشید. ایده اولیه ساخت این ماده جدید تنها براساس اهدافی تجاری بود لیکن بخت با آنها یار بود و آزمایش‌ها نشان داد که این ماده از آنتیفیبرین قوی بوده و عوارض جانبی کمتری دارد، لذا دویسبورگ تصمیم به به فروش این ماده با نام تجاری فیناسیتین گرفت. پیش از آن و در سال ۱۸۷۸ هارمون نورثروپ مورسه برای اولین بار پاراستامول را از طریق اکسایش و کاهش پارانیتروفینول با قلع در اسید استیک خلق کرد. با اینحال پاراستامول تا سال ۱۸۹۳ در درمان‌های پزشکی به کار نرفت تا اینکه در همان سال پاراستامول در نمونه‌های ادراری افرادی که فیناسیتین استفاده کرده‌بودند مشاهده گشت. شیمیدانان آن را روی ترکیبی سفیدرنگ و بلورین متمرکز کردند.

سردرد نشانه ای از مننژِیت

سردرد نشانه ای از مننژِیت

Headache is a symptom of meningitis

سردرد می تواند نشانه ای از بیماری خطرناک مننژیت باشد، لذا در ادامه مقاله ای مناسب در خصوص مننژیت در وبسایت بانک اطلاعات سردرد ارائه می گردد.

مننژیت Meningitis  عبارت از عفونت پرده مغز و ساقه نخاع و یا مایع مغزی-نخایی می باشد. و اسم معادل ایرانی آن "شامه‌آماس" ذکر می شود. عامل بوجود آورنده مننژیت معمولاً یک عفونت ویروسی یا باکتریال و یا حتی قارچی می باشد. شناسایی عامل ایجاد مننژیت ، در انتخاب شیوه درمان بسیار مهم است.
مننژیت های ویروسی ، معمولا ضعیف تر هستند و بدون نیاز درمان خاصی بهبودی پیدا می کنند . اما مننژیت باکتریایی ، می تواند شدت پیدا کرده و عوارض بدی بر روی مغز ایجاد نماید  از جمله کاهش توانایی یادگیری و هوش راز جمله آن عوارض می توانند باشند . همچنین شناختن نوع باکتری عامل عفونت در مننژیت ، بسیار مهم است . این امر در انتخاب نوع آنتی بیوتیک تاثیر کلیدی دارد .

شامه یا مننژ (meninge)‏ واحدی تشکیل شده از چند لایه (غشاء) می باشد که سیستم عصبی مرکزی (CNS) را در بر می‌گیرد. این غشاها کار محافظت، تغذیه، و کاهش ضربه مغزی را به عهده دارند. مننژ اطراف مغز و نخاع دارای سه لایه و پوشش است که از خارج به داخل با نام‌ سخت شامه (دوراماتر)، عنکبوتیه (آراکنوئید)، نرم شامه (پیاماتر) شناخته می‌شوند. این پرده‌ها به طور کلی مننژ یا شامه نامیده می‌شوند که میان استخوان جمجمه و بافت مغز (و در طناب نخاعی بین ستون مهره‌ها و بافت نخاع) قرار دارند. این پرده‌ها شدت ضربه‌‌هایی که به استخوان سر و ستون مهره‌ها وارد می‌ شوند را کاهش داده و همچنین به عنوان یک سد شیمیایی در برابر بسیاری از مواد آسیب ‌رسان ایفای نقش می کنند.

وظیفه حفاظت فیزیکی مغز پس از مننژ به عهده جمجمه است. مغز توسط استخوان‌های سخت جمجمه محصور شده است که از آن در برابر آسیب دیدگی محافظت می نماید. استخوان های اصلی جمجمه عبارتند از: استخوان های پیشانی، گیجگاهی، آهیانه ای و پس سری. این استخوان‌ها در ناحیه درزها (سوچور) به هم متصل می شوند و قاعده جمجمه را تشکیل می دهند.

مننژِیت و سردرد



تا پیش از 1990 ، آنفلوآنزای هموفیلی نوع b ، باعث مننژیت باکتریال می شد. اکنون واکسن Hib موجب کاهش این خطر گردیده است . واکسن یاد شده جزو برنامه واکسیناسیون عمومی کودکان قرار گرفته است . اما در این روزگار دو باکتری پنومونیای استرپتوکوکوس ( Pneumoniae Streptpcoccus) و نایسریا (Neisseria meningitides) بیش از سایرین از از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری مننژیت محسوب می شوند.

علائم و نشانه های بیماری مننژیت ؟

سردرد و تب شدید ، خشک و سفت شدن عضلات گردن نشانه های عمومی مننژیت در همه افراد بالای 2 سال می باشد . این علائم در عرض چند ساعت می توانند شدید گردیده و یا امکان دارد طی یک تا دو روز خود را نشان بدهند .

مننژیت_عکس



علایم دیگر مننژیت عبارتند از اسهال ، استفراغ ، حساسیت به روشنایی ، ناراحتی و خواب آلودگی . در نوزادان و کودکان خردسال ، علائم اصلی مننژیت مانند تب ، سردرد ، خشک و سفت شدن گردن را شاید به سختی بتوان تشخیص داد . اما کودکان خردسال ممکن است دچار بی حالی و کم تحرکی ، استفراغ و اسهال ، بی قراری و کم اشتهایی بشوند . تشنج در هر سنی نشانه پیشرفت بیماری منژیت میباشد.

مننژیت باکتریال

این که این نوع از مننژیت سریعتر تشخیص داده شود بسیار مهم می باشد. اگر علایم ظاهر شدند ، بیمار  می بایست هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند . معمولاً با کشت دادن نمونه مایع نخاع ، نوع باکتری را می توان تشخیص داد . تعیین نوع باکتری در انتخاب نوع آنتی بیوتیک بسیار مهم است .

درمان مننژیت باکتریال

اما امروزه به کمک آنتی بیوتیک های خاص این نوع از مننژیت قابل درمان می باشد . با این حال زمان تشخیص و شروع درمان بسیار مهم است . هرچه زودتر ، بهتر . درمان مناسب باعث کاهش مرگ و میر بیماران به کمتر از پانزده درصد می گردد . البته در افراد مسن میزان مرگ و میر ، زیادتر است .

آیا مننژیت باکتریال مسری است ؟

متأسفانه جواب این پرسش مثبت است . برخی از باکتریها می توانند از فردی به فرد دیگر سرایت کنند . این بیماری از طریق سرفه ، بوسیدن و یا عطسه کردن می تواند انتقال پیدا کند . خوشبختانه باکتری های عامل مننژیت ، این ویژگی را ندارند که به راحتی ویروس های سرماخوردگی منتقل شوند . همچنین این باکتریها از طریق تماس معمولی با بیمار و یا تنفس انتقال نمی یابند .

عوامل   Neisseria Meningitidis و Hib می توانند در اثر تماس طولانی مدت به فرد دیگر منتقل گردند . این افراد (meningococcul meningitis)  عموماً پرستاران بیمار ،  چه در خانه و چه در بیمارستان را شامل می شوند . کلیه افرادی که به گونه ای در تماس نزدیک با این بیماران هستند ، بهتر است که همان آنتی بیوتیک ها را دریافت کنند که بیمار دریافت می کند . به این کار پیشگیری Prophylaxis می گویند . خوشبختانه بر علیه بیشتر عوامل ویروسی و باکتریال مننژیت ، واکسن ساخته شده است . توصیه می گردد که تمام افراد 11 تا 18 ساله ، یک دوز از واکسن MCV4 را دریافت کنند . البته تزریق این واکسن به افراد 2 تا 55 سال ، عموماً توصیه می گردد .



مننژیت ویروسی

آلودگی و عفونت های ویروسی ، مهمترین عامل ایجاد مننژیت هستند . به این گونه مننژیت ها ، گاهی مننژیت  aseptic (غیر عفونی) می گویند . مننژیت ویروسی ، بیماری خطرناکی است ولی اشخاص با سیستم ایمنی طبیعی ، عموماً کمتر به آن مبتلا می شوند . معمولاً علائم بیماری در هفت روز خود را کاملاً نشان می دهند . این علائم مشابه مننژیت باکتریال هستند .

 از عوامل مننژیت ویروسی ، به عفونت های ویروسی بسیاری می توان اشاره کرد . در آمریکا ، مردم به ویژه در فصول تابستان و پاییز بیشتر مبتلا می شوند . در این رابطه به عفونت های ویروسی enteroviruses، Coxsaclcieviruses، echoviruses می توان اشاره کرد . بیشتر مردم به  enteroviruses مبتلا می شوند و علائم این عفونت شامل ، سرماخوردگی، جوش و یا عوارض دهانی با تب پایین هستند که تعداد بسیار کمی منجر به مننژیت می شوند . عفونت های ویروسی دیگر شامل herpesviruse , mumps   ( مانند Epstein-Barr viruse, Herpes simlex viruse , varicella-zoster viruse ، measles ) و آنفلوآنزا می توانند به مننژیت منجر شوند.

Arboviruses نیز از طریق حشرات ، می توانند انتقال یافته و باعث مننژیت شوند . و ویروس Lymphocytic choriomeningitis که از طریق جوندگان انتشار می یابند ، نیز عامل مننژیت می توانند باشند .

علائم و نشانه های مننژیت ویروسی خیلی زود یا در خلال چند روز خود را نشان می دهند . این علائم شامل :سرماخوردگی، آبریزش بینی ، اسهال ، استفراغ و یا دیگر علائم بیماری عفونی می شوند .

مننژیت قارچی: یکی از قارچ‌هایی که عامل مننژیت در افراد دارای نقص ایمنی (همانند بیماران دچار به ایدز) می‌شود، کریپتوکوکوس است که در صورت نبود درمان و تشخیص به موقع می‌تواند موجب مرگ بیمار شود. دیگر قارچ‌ها نیز گاهی مایهٔ مننژیت می‌شوند که از دید نشانه‌ها، همانند دیگر گونه‌های مننژیت بوده ولی یک روند بسیار کند و موذی داشته و بخاطر نشانه‌های خفیفِ آن گاهی تشخیص درست بیماری مننژیت دیر داده می‌شود.

علامت های عمومی ابتلا به مننژیت در خردسالان:
    - تب                                                          
    - بی اشتهایی
    - بی قراری   
    - سخت بیدار شدن از خواب

 

مشکلات عمومی در کودکان و بزرگسالان مبتلا به مننژیت
    - تب بالا
    - حساسیت به نور
    - سردرد شدید
    - خواب آلودگی یا سخت بیدارشدن از خواب
    - سفت شدن گردن
    - اسهال ، استفراغ

 

بررسی سردرد هایی که از عطسه و سرفه ناشی می شوند

سردرد های ناشي از عطسه و سرفه


سردرد های ناشي از سرفه نوع غيرمعمولي از سردرد هستند كه بیمار بعد از سرفه کردن، عطسه کردن، خندیدن، گریستن، فوت کردن یا سوت زدن، دميدن از طريق بيني، آوازخواندن يا خم شدن دچار آنها می شود. کلا این سردرد وقتی بروز می کند که فرد فشار زیاد به خود وارد می کند.


متخصصین «سردرد سرفه» را به دو دسته تقسيم مي كنند:
    سردرد سرفه اوليه: اين نوع سردرد اغلب خطرناك نبوده و بخش هاي محدودي از سر را شامل می شود و در آخر خود به خود بهبود پیدا میکند.
    سردرد سرفه ثانويه: اهمیت و خطر این نوع از سردرد بیشتر است و منشا آن مشكلات ساختاري و یا وجود ضایعه در مغز فرد عنوان مي شود که حتی ممكن است براي برطرف كردن اين مشكل نياز به عمل جراحي باشد.


سردرد عطسه و سرفه-بانک اطلاعات سردرد

 

دلايل و علل بروز و ایجاد سردرد هاي سرفه
علت وقوع «سردرد سرفه اوليه» هنوز شناخته نشده است اما برخي محققان و پژوهشگران بیان میکنند که فشار بیش از حدی كه بر اثر سرفه، عطسه، گريه، خنده و... در فضای داخلی جمجمه به وجود آمده و به مغز وارد می شود، نقش اصلي را در ايجاد اينگونه سردردها ايفا مي كند. اما دلیل وقوع سردردهاي سرفه ثانويه، بیشتر مواقع معلوم است. بروز يك نقص و مسئله در پشت مغز و يا در قاعده جمجمه كه در آن قسمت مغز و نخاع به هم اتصال پیدا می کنند مي تواند عامل اصلي اين سردردها محسوب شود . دليل رخ دادن اين مسائل می تواند يكي از موارد زير باشد:


    ـ نقص یا ضایعه در جمجمه
    ـ نقص یا مشکل در پيكربندي مخچه
    ـ تومور مغزي
    
مشخصات سردرد های ناشی از سرفه چیست ؟
در هر دو نوع اوليه و ثانويه، سردرد به صورت ناگهاني و غیر منتظره بعد از عطسه ، سرفه و.... شروع مي شود. آغاز درد ممکن است از چند ثانيه تا چند دقيقه بعد از ايجاد فشاردر نوع اوليه آن و حتي تا چند روز بعد، در نوع ثانويه آن، اتفاق بيفتد. اين گونه درد ها به صورت تيركشيدن خود را نشان مي دهد و ممكن است درد درچند ناحیه سر تقسيم شود. همچنين اين دردها هر دو طرف سر را پوشش می دهند و اغلب در نواحي پشت سر شدت بيشتري نشان می دهند.
اگر نگران اين هستيد كه سردردتان از نوع ثانويه باشد، جهت بررسی اين مسئله، ضروري است كه آزمايش هاي جدی تری را انجام دهيد و درصورتي كه پزشك شما لازم بداند به دو صورت سي.تي اسكن و ام.آر.آي از مغز تصويربرداري شود.
    علاوه بر اين اگر از سردردهاي مكرر و شديد يا هرگونه علائم عصبي، مثل عدم تعادل، تاري چشم يا دوبيني رنج مي بريد حتما آن را با پزشك خود درميان بگذاريد.

(((در وبسایت "بانک اطلاعات سردرد" به مقالات مربوط به تومور مغزی مراجعه نمایید)))
    
چگونه با سردرد عطسه مقابله کنیم ؟
ساده ترين اقدام براي پيشگيري از اين سردردها اين است كه هنگام عطسه، سرفه، گريه، خنده و... فشار كمتري به خودمان وارد كنيم: به اين ترتيب مي توانيم تعداد دفعاتي را كه به اين سردردها دچار مي شويم، كاهش دهيم.


اقدامات پيشگيرانه ديگري هم وجود دارد كه در ادامه به بخشي از آنها اشاره مي شود:
    ـ پرهیز از خم شدن بیش از حد
    ـ در صورتی که لازم باشد می توانید نماز را به صورت نشسته بخوانید
    ـ درمان عفونت هاي ريوي مانند برونشيت
    ـ واكسيناسيون سالانه آنفلوآنزا
    ـ جلوگيري از يبوست
    ـ در صورت نياز استفاده از داروهای سركوب كننده هاي سرفه
    ـ تا حد امكان خودداري از حمل اجسام سنگين
 

سردرد های تومور مغزی

سردرد های تومور مغزی

Brain tumor headaches

در این پست مقاله ای جدید و ارزشمندی را در خصوص مسئله بسیار حساس سردرد در تومور مغزی از معتبرترین پایگاه های علمی جهان استخراج و ترجمه کرده ایم، همانطور که می دانید اغلب کسانی که دچار سردرد هستند و یا می شوند همیشه از اینکه نکند خدای ناکرده مبتلا به تومور مغزی یا همان سرطان مغز باشند، هراس دارند و همین ترس ختی باعث می شود که از مراجعه به پزشک خودداری کنند و به نوعی از روبرو شدن با واقعیت وحشت دارند؛ ولی واقعیت اینجاست که تومورهای مغزی نادر هستند.

وبسایت بانک اطلاعات سردرد در این مقاله به تمام سوالاتی که ذهن شما عزیز مبتلا به سردرد را مشغول و نگران کرده است پاسخ می دهد، امیدواریم که با مطالعه این مقاله نگرانی شما برطرف گردد اما اگر خدایی ناکرده بر نگرانی شما افزوده شد امیدواریم که با مراجعه سریع به پزشک و انجام درمان های لازم به سرعت مداوا شوید ، و این را هم باید بدانید که در تمام سرطان ها خصوصا در تومور های خوش خیم و بدخیم (سرطانی) مغزی مراجعه به موقع در ابتدای ظهور عارضه، در کنترل و درمان آن بسیار موثر است.

بانک اطلاعات سردرد

سردرد یکی از نشانه های تومور مغزی

آنچه باید درباره سردرد های تومور مغزی بدانیم
هنگامی که سر درد به سمت وخیم تر شدن برود و اثری از فروکش در آن دیده نشود طبیعتا احتمال دارد عامل جدی تری مانند تومور مغزی داشته باشد.
سردردها یکی از نشانه های تومورهای مغزی هستند و آن دسته از سردرد ها که مرتبط با تومور هستند مشخصات متفاوت تری نسبت به سایر سردردها دارند که در ادامه با آن ها آشنا می شویم. (جهت آشنایی با سایر نشانه های تومور مغزی -اینجا کلیک کنید- )
اولا این مهم هست که بدانیم تومورهای مغزی از شیوع کمی برخوردارند و کسانی که علت سردرد آن ها تومور تشخیص داده می شود بسیار کم هستند، سردرد های مزمن معمولا به علل کم خطر تر دیگری وابسته هستند مانند میگرن،آلرژی، مشکلات عمومی در بینایی و غیره. (بسیاری از سردرد ها علل ساده ای دارند جهت آشنایی با این عوامل - اینجا کلیک کنید-)

تصویر تومور مغزی


چه عواملی موجب بروز سردرد در افراد مبتلا به تومور مغزی می شود؟
افزایش فشار داخل جمجمه ای (IICP) معمولا عامل اصلی بروز سردرد در افراد مبتلا به تومور مغزی(دارای غده در مغز) می باشد. IICP به معنای افزایش فشار به مغز است که می تواند در اثر افزایش مایعات، تورم و آماس مغز، و یا بوجود آمدن توده باشد.
در داخل جمجمه تنها فضای کافی برای مغز و مقداری مایعات معمول می باشد، هرچیز مازادی خواه مایع باشد یا بافت موجب اشغال فضا در محفظه داخل جمجمه شده و فشار داخل آنرا بالا می برد.

تصویری از یک تومور مغزی


خصوصیات سردرد های ناشی از تومور مغزی:
به طرز شگفت آوری سردرد هایی که علل غیر عادی دارند اولین نشانه و تجربه ای تازه برای شخص هستند اگر آن مبتلا به تومور مغزی باشد، دیگر نشانه ها و علامت های وجود تومور در مغز مانند: تشنج،تغییردر حواس بینایی و شنوایی، کاهش بنیه و توان دست ها و پاها، کاهش توانایی های مغزی و شناختی،، اغلب جزو علایم اولیه هستند.
معمولا اعتقاد بر این بوده که از عوامل کلاسیک ابتلا به تومور مغزی سردرد از نوع سردردهای صبحگاهی است اما تحقیقات و پژوهش ها نشان داده که این همیشگی و قطعی نیست،
اکثریت مردم از سردرد های شدید و ناتوان کننده رنج نمی برند سردرد هایی که فرد را از شدت درد از خواب بیدار می کند، سردردهایی که موجب بیدار شدن از خواب می شوند ممکن است بسیار مهم و جدی باشند و نیازمند پیگیری اما به طور قطع و یقین نمی توان گفت که عامل آن ها تومور مغزی می باشد، گرچه بیمارانی که مبتلا به تومور مغزی هستند معمولا از چنین سردرد هایی گلایه دارند.
درد را می توان به صورت های : کسل و خسته کننده، شدید، و ضرباندار توصیف کرد، در دراز مدت سردردها ممکن است بیشتر تکرار شوند و همچنین همچنین شدت آنان افزایش یافته و کم کم دائمی شوند بگونه ای که دیگر تحمل آن ها آسان نباشد؛ تغییر در حالت بدن می تواند موجب بدتر شدن آن سر درد ها شود خصوصا در حالت دراز کش ممکن است درد بیشتر شود، همچنین آن ها می توانند در اثر سرفه یا عطسه بدتر شوند.
این ها فقط نمونه هایی از مشخصات تومور های مغزی می باشند، تومور های مغزی بسیار پیچیده هستند و هر شخصی ممکن است تجربه ای خاص خود از سردرد هایی داشته باشد که ممکن است این شاخصه ها را داشته باشند یا اصلا نداشته باشند.

تومور مغزی و سردرد



دلایلی که پزشک شما ممکن است بخاطر آنها به وجود تومور مغزی شک کند:
هنگامی که شما با شکایت از سردردهای مکرر به دکتر پزشک مراجعه می کنید او در ارتباط با سردردی که دارید از شما تعدادی سوال می پرسد، این کمک شایانی به او می کند تا به علت سردرد شما پی ببرد و بررسی کند که آیا خدایی ناکرده مبتلا به تومور مغزی هستید یا خیر، بطور مثال می پرسد که چه چیز هایی و چگونه سردرد شما را بدتر می کند و اینکه کی و کجا اولین بار این سردردها به سراغ شما آمدند؛ این سوالات مهمترین فاکتور ها و شاخصه ها را در این خصوص در بر دارد .
همانطور که گفتیم پزشک شما چندین سوال درباره سردری که از آن شکایت دارید، از شما می پرسد، در ادامه این مقاله در وبسایت بانک اطلاعات سردرد تعدادی از این سوالات را که عموما پرسیده می شوند به همراه پاسخ های احتمالی شما مورد بررسی قرار می دهیم:

1- آیا شما اخیرا دچار سردرد و یا قبلا سردرد داشته اید ؟
اگر فرد سابقا هم از سردرد رنج می برده و همچنین بیماری  که از آلرژی (حساسیت) و میگرن رنج می برند، نگرانی زیادی برای پزشک ایجاد نمی کند اما کسی که اخیرا به شکلی ناگهانی دچار سردرد شده شک پزشک را به مسائل خطیر و جدی تر می برد، همچنین افرادی که سابق سردرد هایی داشته اند اما جدیدا آن سردرد ها از لحاظ شدت، محل درد و تاثر پذیری از دیگر علائم دچار تغییر شده اند توجه پزشک را به خود جلب می کنند. تغییر در خصوصیات سردرد می تواند از علائم ابتلا به تومور مغزی باشد.

نشانه های ابتلا به تومور مغزی

دشمن سردرد بازدید : 102650 نظرات (308)

کانال اخبار سرطان

به کانال بزرگ اخبار سرطان در تلکرام بپیوندید - cancernews@

نشانه های ابتلا به تومور مغزی

Symptoms of brain tumor risk

در ادامه مقاله ارزشمندی از دو سازمان بسیار معتبر علمی در آمریکا را که توسط "بانک اطلاعات سردرد" ترجمه و آماده شده است مطالعه می فرمایید،

ما و سایر بازدیدکنندگان منتظر نظرات و تجربیات شخص شما درباره تومورهای مغزی هستیم

تومورهای مغزی عموما دارای علائم غیر اختصاصی هستند که با بسیاری دیگر از بیماری ها مشابه و مشترک است. به عبارت دیگر در اغلب موارد نشانه های تومر مغزی آنگونه نیستند که هشداری محکم و قاطع را برای وجود تومور در سر به پزشک متخصص بدهند
علائم تومورهای مغزی بین افراد مختلف بسیار متفاوت است و این تفاوت در علایم تومورهای مغزی به خاطر دو عامل می باشد:


1- محل قرار گیری تومور (غده) در مغز  2- اندازه غده (تومور)
به عبارت بهتر یک غده کوچک می تواند در جایی قرار گیرد که بیمار شدید ترین علائم و نشانه های وجود تومور مغزی را بروز دهد.
در ادامه به بررسی مهمترین علائم و نشانه هایی که معمولا در بیشتر تومور ها و غده های مغزی بروز می کنند و دیده می شوند می پردازیم.

سرطان مغز


سردرد: نیمی از افراد مبتلا به تومور مغزی از سردرد ها رنج می برند، اما آنها معمولا به علل دیگر و بی خطر مربوط است،سردرد معمولا از علائم اولیه تومورمغزی نبوده و هچنین تنها تجربه آن نیز نمی باشد. سردرد های تومور های مغزی معمولا با سایر علائم همراه است، سردرد های تکرار شونده ای که همراه با سایر علائم هشدار دهنده تومور مغزی هستند نباید مورد بی توجهی قرار گیرند بویژه آن دسته از سردرد هایی که با عطسه کردن و یا خم شدن بیشتر می شوند.

((یک مقاله تخصصی و جدید درباره تشخیص و ویژگی سردرد های مربوط به تومور مغزی در بانک اطلاعات سردرد وجود دارد، جهت مطالعه آن  -اینجا کلیک کنید- ))

استفراغ: استفراغ یکی دیگر از علائمی است که می تواند به ما در تشخیص امکان وجود تومور مغزی کمک کند. استفراغ کردن در صبح گاهان و خصوصا اگر قبل از آن حالت تهوع وجود نداشته باشد و یا اینکه گاهی اوقات هم استفراغ همراه با حالت تهوع باشد. دقیقا مثل سردرد، استفراغ هم علامت روشنی از وجود غده در سر نمی باشد چرا که استفراغ به دلایل دیگری نیز می تواند بروز کند و حتی ممکن است که در فردی که مثلا دارای میگرن است ، استفراق به علت دیگر ظهور کند این دلیلی بر سرطان مغزی نمی تواند باشد، اما می تواند به متخخص کمک کند که در کنار شواهد و قرائن نسبت به وجود تومور در مغز بیمار مشکوک بشود.
تغییر در شخصیت و خلق و خوی: بزرگسالانی که مبتلا به تومور مغزی هستند گاهی اوقات دچار تغییرات رفتاری و خلقی می شوند که ناامید کننده است و در ادامه موجب توقف فعالیت های عادی و روزمره آن ها می شود، مثلا خندیدن به چیز ها و مسائلی که خنده دار نیستند، افزایش ناگهانی هیجانات و علاقه مندی در روابط جنسی، بروز بد اخلاقی، بروز پارانویا که جنون و هزیان گویی می باشد، دوری از اجتماع می توانند از جمله تغییرات رفتاری باشند که در افراد مبتلا به تومور مغزی احتمال دارد ظهور کنند.البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که این تغییرات فقط مختص به تومور مغزی نمی باشند و ممکن است علل دیگری داشته باشند.

غده در مغز


حملات صرعی و تشنج: در یک سوم افراد بروز تشنج قبل  از تشخیص قطعی تومور مغزی گزارش شده است. تشنج یعنی حالتی که بدن بیمار بصورت غیر ارادی دچار لرزش و تکان خودن می شود که البته شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. همچنین از دیگر علائم تشنج علامت های همچون زل زدن و خیره نگاه کردن برای یک تا چند دقیقه، اختلالات بینایی، کاهش هوشیاری می توانند در بیمار بروز کنند. در هر حال باید توجه داشت که تشنج ها بجز سرطان ها و تومورهای مغزی امکان دارد در اثر بیماری های دیگری مانند صرع یا ضربه مغزی ظهور کنند. اگر شما فکر می کنید که دچار تشنج هستید می بایست به سرعت اقدام به پیگیری های پزشکی کنید.

سردرد های تومور مغزی


کاهش قدرت شناختی: کاهش سرعت پردازش و توان مغز می تواند شاهدی بر ابتلای به تومور مغزی (سرطان مغز) باشد. اگر می خواهید این حالت را بشناسید از علائم ابتلا به آن طول کشیدن و کندی بی سابقه در انجام وظایف عادی و روزمره می باشد و شما باید آن را به پزشک گزارش دهید، این مربوط به خستگی یا نبود انگیزه نمی باشد و اتفاقی عمومی است که در همه حال خود را نشان می دهد. منظور از ضعف مغز در انجام کارهای روزمره کارهایی می باشد که یک انسان معمولی باید بتواند آن ها را انجام دهد مانند مسائل ساده و اولیه ریاضی (که نیاز به دانش و تجربه ندارد مثل جمع و تفریق) ، نوشتن جملات، چیدن صحیح مهره های شطرنج، انجام یک دستورالعمل. افرادی که تومور مغزی دارند ممکن است تلاش های بیش از حدی برای انجام یک عمل ساده روزمره انجام دهند،

دلیل ابتلا به میگرن

دلیل ابتلا به میگرن - Because Catching Migraines

بانک اطلاعات سردرد:

میگرن جزو آن دسته از بیماری ها می باشد هنوز علت اصلی آن ها مشخص نشده است. سر درد های میگرنی به علت گشاد شدن و انبساط عروغ خونی در مغز و فشار آن به اعصاب بوجود می آید اما علت ایجاد میگرن چیست؟ رد پای ماده معروف سروتونین (Serotonin) که در مغز نقش انتقال دهنده عصبی را بازی می کند در میگرن هم دیده می شود.
تعدادی تحقیقات جدید دخالت نقص ژنتیکی در ایجاد میگرن را تقریبا اثبات کرده اند،اما کدام ژن؟

پژوهشگران ژن معیوبی را در بین جمعی از مبتلایان به میگرن کشف کرده اند که امکان دارد علت اصلی سردرد میگرنی باشد.
تقریبا 20 درصد مردم جهان مبتلا به میگرن هستند. همانطور که در بالا بیان شد محققان شواهدی تازه‌ یافته‌اند که از احتمال اثر نقص ژنتیکی در ظهور  میگرن دلالت دارد.
 به گزارش بی‌بی سی، بر اساس دستاوردهای تحقیقات فراوانی که در دانشگاه آکسفورد انگلیس صورت گرفته، پژوهشگران ژن معیوبی را در میان گروهی از مبتلایان به میگرن کشف کرده اند که که به احتمال زیاد عامل سردرد های میگرنی می باشد. دکتر زامل سادر، از این دانشگاه، بیان می دارد که این کشف جدید می‌تواند قدمی بزرگ در شناخت بیماری‌ای باشد که از هر پنج نفر یکی به آن گرفتار است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، میگرن جزو شایع ترین بیماری های جهان می باشد.
سردردهایی که در میگرن ایجاد می شوند  اغلب برای ساعت های طولانی ادامه دارند، در برخی از بیماران با آغاز درد در ناحیه پیشانی و گیج گاهی، ناراحتی در  بینایی نیز ایجاد می شود و بیشتر افراد برای آرام کردن سردرد میگرنی از داروهای تسکین دهنده قوی استفاده و تاریکی را به روشنی ترجیح می دهند.
نتایج این تحقیق که تنی چند از محققین بخش ژنتیک دانشگاه آکسفورد نیز در آن مشارکت داشتند، نشان داد که یک ژن با نام (TRESK) به‌ صورت مستقیم در پیدایش سردردهای میگرنی بعضی از بیماران مورد آزمایش دخالت داشته است. این دستاوردها همچنین نشان می دهد که در صورتی که ژن ترسک به صورت طبیعی فعال نباشد، عوامل محیطی موثر در بروز میگرن، به راحتی هر بیشتر بخش های کنترل درد در مغز را تحت‌ تأثیر خود قرار می دهند.
 

اثر قهوه بر روی سردرد

اثر قهوه بر روی سردرد -  Coffee effect on headache

آیا قهوه روی میگرن اثر مثبت دارد؟
آیا قهوه موجب رفع سردرد می شود ؟
 

در رابطه با تاثیر مثبت و یا منفی قهوه بر روی سردرد تاکنون مطالب علمی و غیر علمی متفاوت و متناقضی منتشر شده است برخی قهوه را عامل سردرد دانسته اند و برخی دیگر آن را درمانی برای سردرد حتی برخی از متخصصین آنرا موثر تر از هر مسکنی در کاهش سر درد می دانند در عین حال بسیاری از مردم می گویند که با نوشیدن قهوه دچار سردرد می شوند خصوصا بیماران میگرنی و البته در عین حال خیلی ها قهوه را در صورتی که در مرحله اول میگرن نوشیده شود موثر می دانند در ادامه مطالبی گسترده در این خصوص قرار می دهیم امید است شما دوست گرامی نیز تجربیات ارزنده خود را با گذاشتن نظر در اختیار سایر هموطنان عزیز قرار داده و به تکمیل وبسایت بانک اطلاعات سردرد کمک بفرمایید.

محققان با تحقیقات گسترده متوجه شدند که اثر تسکینی کافئین بر روی سردرد بسیار سریعتر از مسکن هایی نظیر استامینوفن می باشد . گروهي از پژوهشگران در آمریکا با بررسی گروه هایی که مردم که اعضای آنها دست کم 3 مرتبه در فتگی دچار سردرد می شدند و مداواکردن  هر کدام با داروهاي گوناگون متوجه شدند مصرف كافیين به اندازه يك ليوان بزرگ قهوه ، حدود 30 دقیقه زودتر از مسكن باعث تسکین درد بيمار مي‌شود .

استفاده همزمان از يك نوع مسكن جديد به همراه كافئين نيز بيشترين آسودگي را براي آن دسته از مردم که سردرد های شدید دارند به همراه داشته ، در حالي كه یک ساعت و نیم پس از بر طرف شدن درد در افرادی كه فقط به مصرف كافئين اکتفا كرده بودند مجددا سردردها آغاز گردیده است . ترکیبی از داروی مسكن و كافئين حداقل تا 4 ساعت بیشتر بیماران را از درد دور نگه داشته است . پژوهشگران عقیده دارند مصرف روزانه قهوه امکان دارد در بعضی افراد موجب كاهش سردرد گردد .

سردرد قهوه

 

 

 

نگذارید مانیتور عامل سردرد شود...

نگذارید مانیتور موجب سردرد شود...

اگر از کامپیوتر استفاده می کنید و به قول معروف اپراتور کامپیوتر (کاربر رایانه) هستید احتمالا از سردرد شکایت دارید استفاده از کامپیوتر به علل مخلف باعث ایجاد سردرد می شود که ما در این پست از وبسایت " بانک اطلاعات سردرد" قصد داریم درباره مانیتور (نمایشگر) صحبت کنیم.

اینکه تا چه اندازه مانیتورهای می توانند موجب سردرد بشوند بستگی به نوع مانیتور ، تنظیمات مونیتور و نحوه استفاده شما از آن دارد.

الف) ارتباط نوع مانیتور با سردرد - Monitor type associated with headache

مانیتور های نسل های قبل اصطلاحا CRT نامیده می شدند همه شما با شکل ظاهری آن ها آشنا هستید بزرگ و جاگیر و سنگین ، کم کیفیت و پر مصرف ؛ یعنی هیچ نقطه روشن و امیدوار کننده ای در آن ها وجود نداشت، البته این قضاوت ما در سال 2013 می باشد واقعیت اینجاست این ها در زمان خودشان امپراتوری می کردند و خود ما در آن دوران انگشت تعجب به دندان می گرفتیم و می گفتیم ا... اکبر.......

نکته در خور توجه اینکه نمایشگر های CRT علاوه بر مشکلات فوق از نظر هم از نظر پزشکی و هم از نظر زیست محیطی مشکل ساز بودند.

از عوارض زیست محیطی آن ها که بگذریم می رسیم به عوارض پزشکی از عوارض بینایی هم می گذریم و مستقیم به سراغ موضوع بحث خودمان که سردرد می باشد می رویم.

مانیتورهای فوق الذکر از یک تکنولوژی منسوخ شده به نام تفنگ الکترونی استفاده می کردند و با تابش اشعه ای به نام اشعه کاتدی تصویر را می ساختند در نتیجه این تکنولوژی متاسفانه اشعه فوق الذکر به چشم کاربر برخورد و در حین استفاده شرایط بروز سردرد را فراهم می کردند.

حال خود مانیتور های CRT انواعی داشتند که خود حائز اهمیت است:

مانیتور های با لامپ محدب: سطح شیشه نمایشگر این مانیتور ها هم از سمت بیرون و هم از سمت داخل دارای قوس و محب بود و دقیقا حالت ذره بینی کامل را ایجاد می کرد در نتیجه شدت تابش اشعه کاتدی بر چشم ها بیشتر می شد.

مانیتور سردرد

 

مانیتور های با لامپ نیمه محدب: شیشه این مانیتورها از سمت بیرون محدب اما از سمت داخل تخت بود و اصطلاحا فلت نامیده شدند در حالی که واقعا فلت نبودند ، در کل از نوع قدیمی تر بهتر بودند.

مانیتورهای با لامپ کاملا تخت: این مانتورها که آخرین نسل CRT ها بودند دارای لامپ تصویر با سطح مقطع کاملا تخت بودند که به فلترون معروف شدند و دارای عوارضی کمتر از انواع قبلی بودند.

 

 

گذشته از مشکل تابش اشعه کاتدی در مانیتورهای CRT ، آنها دارای میدانی مغناطیسی در شعاع نیم متری اطراف خود بودند خوب ضرر یک میدان مغناطیسی طولانی مدت بر سیستم مغز و اعصاب بر کسی پوشیده نیست. خوشبختانه در سال های آخر دوره این مانیتور ها، برخی از آنها به یک سپر فلزی داخلی جهت کاهش میدان مغناطیسی مجهر شدند.

امروزه با ورود مانیتور های تخت با تکنولوژی های "پلاسما "LCD" , "LED" و غیره مشکلات فوق الذکر برطرف شده است.

استفاده از کامپیوتر عامل سردرد

 

ب) تنظیمات بهینه مانیتور برای جلوگیری از سردرد - Optimal settings for the monitor to prevent headaches

ما در این مبحث سعی می کنیم تنظیمات مناسب جهت استفاده بدون سردرد از مانیتور را ارائه کنیم:

1- Resolution: از رزولوشن استاندارد حسب مانیتور خود استفاده کنید و سعی کنید بی جهت آن را تغییر ندهید، اگر از مانیتورهای CRT استفاده میکنید با توجه به اینکه در آن رزولوشن به صورت خودکار تنظیم نمی شود از سایز 1024 * 768 استفاده نمایید.

2- Refresh Rate: این گزینه به فرکانس نیز معروف است و از طریق کنترل پنل تنظیم می شود در مانیتور های قدیمی تر روی 85mg و در مانیتورهای تخت از 60 استفاده نمایید

تنظیمات فرکانس

 

3- Contrast: گزینه کنتراست از طریق دکمه های روی مانیتور قابل تنظیم است، آنرا روی 40درصد قرار دهید.

4- Brightness: این گزینه همان تنظیمات روشنایی میباشد با کمک دکمه های متنیتور آن را روی 50 درصد قرار دهید.

 

5- Color: حسب مدل مانیتور سعی کنید از رنگ های خنک استفاده کنید بهتر است رنگ مانیتور کمی مایل به آبی باشد.

 

20 روش پیشگیری از سردرد

دشمن سردرد بازدید : 13043 نظرات (5)

20 روش پیشگیری از سردرد

20 ways to prevent headaches

از قدیم گفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است در این پست مقاله ای جالب را قرار داده ایم که راهکار های زیاد و متنوعی را برای جلوگیری و پیشگیری از ایجاد و بروز سردرد ارائه می کند خواهشمند است اگر شما هم تجربیاتی برای پیشگیری از سردرد دارید در بخش نظرات درج بفرمایید تا ان شاءالله روزی سردرد های بدون علت مشخص که اکنون گریبانگیر بیشتر مردم می باشد ریشه کن گردد.

در زمانه ی ما سردرد  از بیشترین بیماری هایی که مردم به خاطر آن به پزشک مراجعه می کنند. هر روز به تعداد مبتلایان به سردرد افزوده می شود که علت آن روش های نا صحیح سبک زندگی مردم در این قرن می باشد با توجه به اینکه سردرد می تواند علل مختلفی داشته باشد بهتر است فرد مبتلا حتما به پزشک مراجعه نماید اما روش هایی هم هست که در ابتدا می توان از آنها بهره جست.

 چگونه از بروز سردرد پیشگیری‌ كنیم؟

  1. هیچ وعده غذایی را حذف نکنید ، از مواد غذایی مقوی و سالم استفاده کنید. ‌در خصوص تاثیرات مواد غذایی مختلف بر سردرد در وبسایت بانک اطلاعات سردرد مطالب مفید و موثری را می توانید مطالعه بفرمایید.
  2. به هم ریختگی در زمان خواب و بیداری یکی از عوامل شایع ایجاد سردرد می باشد، ‌سعی کنید که در زمانی مشخص خوابیده و در زمانی مشخص از خواب بیدار شوید و حتی در تعطیلات به آن پایبند باشید. حتما بسیاری از مردم را دیده اید که می گویند در روزهای تعطیل دچار سردرد می شوند و همچنین اذعان دارند در روز پس از تعطیلی نیز باز هم سردرد دارند علت اصلی آن این است که در روزهای تعطیل دیر تر از معمول از خواب بیدار میشوند و در نتیجه شب هم دیرتر می خوابند که این موجب بروز سردرد می شود. لذا سعی کنید در روزهای تعطیل نیز مثل سایر روزها بخوابید و بیدار شوید تا دچار سر درد و کسلی نشوید.
  3. عامل بسیاری از سردرد ها ضعف عضلات گردن می باشد سعی کنید تا در هنگام کار یا مطالعه گردن خود را به صورت منظم ورزش دهید تا عضلات آن ضعیف نشده و دچار آرتروز یا سردرد های مربوطه نشوید.
  4. سعی کنید که هر طور میتوانید از استرس دوری کنید، انجام برخی از کارها،رابطه با بعضی از افراد،موزیک های تند،ترافیک فعالیت های بیش از حد کاری و اقتصادی فرد را دچار استرس می کند و موجبات بروز سردرد را فراهم می کند.
  5. ورزش و نرمش عمومی را فراموش نکنید ‌تنیس ، پیاده‌روی‌، ‌دوچرخه‌سواری‌، ‌دویدن آرام، ایروبیک، ‌شنا، بخصوص نرمش های کششی به علل مختلف از جمله افزایش گردش خود دفع سموم و ... موجب جلوگیری از بروز سردرد و یا کاهش آن میشود.
  6. از تمرنات آرامش بخش (ریلکسیشن) استفاده کنید. در بان اطلاعات سردرد بهترین این تمرینات به شما آموزش داده میشود.
  7. سعی کنید گردن و اطراف گردن خود را آرام ماساژ دهید ، بهتر است از کسی بخواهید تا اینکار را برای شما انجام دهد.
  8. دمای محیط اطراف خود را زیاد گرم نکنید بهترین دما برای بدن انسان و بهبود فعالیت مغزی 25 درجه سانتیگراد میباشد.
  9. در هوای سرد حتما از کلاه یا پیشانی بند استفاده نمایید.
  10. در صورتی که آلودگی هوا زیاد است حتما از ماسک های فیلتر دار مخصوص استفاده نمایید.
  11. روزانه حداقل 8 لیوان معمولی آب میل بفرمایید، کم آبی بدن از عوامل قطعی بروز سردرد می باشد.
  12. از نشستن مداوم خودداری کنید و همچنین سعی کنید که به شکلی مناسب بر روی صندلی قرار بگیرید.
  13. از خیره شدن ممتد به صفحه مانیتور خودداری کنید. در سایت بانک اطلاعات سردرد در زمینه انواع مانیتورها و تاثیر آنها روی سردرد مطالبی بسیار آموزنده ارائه می شود.
  14. صحبت کردن مداوم با گوشی تلفن و موبایل موجی سردرد می شود.
  15. گاهی اوقات عامل اصلی سردرد مشکلات و اختلالات بینایی می باشد که باید آن ها را برطرف کرد.
  16. از مصرف و استعمال دخانیات جددا خودداری نمایید که به علل مختلف که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته خواهد شد دود این مواد موجب سردرد می شوند.
  17. از شنیدن صداهای بلند خودداری کنید تلوزیون،رادیو و موسیقی را با صدایی آرام گوش کنید.
  18. اگر از هدست و هدفون استفاده می کنید در انتخاب آن دقت کنید این وسایل اگر غیر استاندارد باشند حتما موجب سردرد و بیماری های مغزی می شوند در این وبسایت ما شما

 

میگرن را بشناسیم

میگرن را بشناسیم

میگرن را بشناسیم">Migraines Know

در ادامه در وبسایت بانک اطلاعات سردرد به بررسی بیماری شایع میگرن می پردازیم متاسفانه این بیماری بیمار را شدیدا درگیر با خود می کند

 

سردرد میگرن

بیماری میگرن یکی از عوامل سردرد شدید می باشد. اغلب افرادی که به میگرن مبتلا می باشند، دچار حمله‌های ممتد سردرد برای مدت زماننی طولانی هستند. میگرن در اکثر اوقات به صورت ضرباندار می باشد اکثرا تهوع و اختلال در بینایی را در پی دارد. اگرچه اغلب میگرن شدید می باشد اما انواع خفیف نیز دارد. زمان هایی هم در اطراف گردن این درد ایجاد و با حرکت بیشتر می گردد.سردرد میگرنی در افرادی که به تازگی دچار این بیماری شده اند با تهوع همراه است اما پس از گذشت زمان به تدریج با عادت کردن فرد این حال از بیم می رود یا حداقل رو به کاهش می گذارد. سردرد میگرن معمولا در اوایل صبح آغاز می شود.

 


میگرن (Migraine) عارضه ای میباشد که با سردرد ممتد و شدید همراه است و غالبا با مشکلات کوتاه مدت در جریان خون مغز و استفراغ همراه می باشد. این عارضه شامل سردردی شدید می باشد که در اکثر موارد در یک طرف سر (چپ یا راست) بوجود می آید و با علایم‌ دیگری‌ مثل‌ تهوع ‌، استفراغ‌ و مشکلات‌ بینایی‌ تغییرات بینایی، اشكال در گفتار ، ضعف یا كرخی در قسمتی از بدن، احساس مورمور و سوزش همراه می باشد. این‌ سردرد می تواند از دو تا هفتاد و دو ساعت تداوم داشته باشد. دردهای میگرن‌ در بعضی‌ از بیماران امکان دارد هر هفته رخ‌ دهند، در حالی‌ که‌ در برخی دیگر احتمال دارد حتی‌ فقط یک بار در سال رخ دهند.

هم در زنان و هم در مردان میگرن بروز می کند، اما در جنس مونث شیوع بیشتری دارد. احتمال ارثی بودن ابتلا به میگرن زیاد است. شروع این بیماری از زمان بلوغ می باشد معمولا و در میانسالی از شدت و تکرار آن کاسته می شود.  میگرن بیشتر  در صبح ها ایجاد شده و علایم اولیه آن تاری دید یا ظهور نقطه های رنگی در جلوی چشم است. این سردرد چند ساعتی به طول می‌انجامد و پس از خوابیدن بیمار در اغلب موارد بهبود پیدا می کند.
میگرن یعنی اختلال یا سردردی كه غالبا تكرار شده و با تغییرات کوتاه مدت قطر عروق خونی در سر، ایجاد می شود.
امروزه سردردها، یكی از هدف های تحقیقات پزشكی به شمار می روند . حدودا از هر 100 نفر 10 نفر به سردرد میگرن مبتلا هستند که آمار در خانم ها بیشتر است.

 

درباره ما
بانک اطلاعات سردرد ایران با هدف آموزش ، اطلاع رسانی و کمک به ریشه کنی درد مزاحم و رنج آور سردرد شروع به کار کرده است، و سعی دارد با پرداختن تخصصی و کاملا علمی و مستند به موضوعات مرتبط مانند تغدیه، داروها و مسکن ها، رفتارها، بیماری های التهابی مغزی، آسیب ها و خونریزی های مغزی، تومورها (سرطان مغز)، جراحات مغزی، مشکلات عروقی، عفونت های باکتریایی، ویروسی یا قارچی، سردرد های ناشی از عیوب فیزیولوژیک، و خلاصه هر آنچه که به سردرد ارتباط دارد به اهداف والای خود دست یابد.
***********

 رتبه جهانی و ملی ما را ببینید ! 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    اثر قهوه بر روی سردرد شما چگونه است؟





    آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 582
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 1410
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 45
  • بازدید امروز : 44
  • باردید دیروز : 97
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 544
  • بازدید ماه : 1,106
  • بازدید سال : 27,235
  • بازدید کلی : 1,731,440