به کانال بزرگ اخبار سرطان در تلکرام بپیوندید - cancernews@
نشانه های ابتلا به تومور مغزی
Symptoms of brain tumor risk
در ادامه مقاله ارزشمندی از دو سازمان بسیار معتبر علمی در آمریکا را که توسط "بانک اطلاعات سردرد" ترجمه و آماده شده است مطالعه می فرمایید،
ما و سایر بازدیدکنندگان منتظر نظرات و تجربیات شخص شما درباره تومورهای مغزی هستیم
تومورهای مغزی عموما دارای علائم غیر اختصاصی هستند که با بسیاری دیگر از بیماری ها مشابه و مشترک است. به عبارت دیگر در اغلب موارد نشانه های تومر مغزی آنگونه نیستند که هشداری محکم و قاطع را برای وجود تومور در سر به پزشک متخصص بدهند
علائم تومورهای مغزی بین افراد مختلف بسیار متفاوت است و این تفاوت در علایم تومورهای مغزی به خاطر دو عامل می باشد:
1- محل قرار گیری تومور (غده) در مغز 2- اندازه غده (تومور)
به عبارت بهتر یک غده کوچک می تواند در جایی قرار گیرد که بیمار شدید ترین علائم و نشانه های وجود تومور مغزی را بروز دهد.
در ادامه به بررسی مهمترین علائم و نشانه هایی که معمولا در بیشتر تومور ها و غده های مغزی بروز می کنند و دیده می شوند می پردازیم.
سردرد: نیمی از افراد مبتلا به تومور مغزی از سردرد ها رنج می برند، اما آنها معمولا به علل دیگر و بی خطر مربوط است،سردرد معمولا از علائم اولیه تومورمغزی نبوده و هچنین تنها تجربه آن نیز نمی باشد. سردرد های تومور های مغزی معمولا با سایر علائم همراه است، سردرد های تکرار شونده ای که همراه با سایر علائم هشدار دهنده تومور مغزی هستند نباید مورد بی توجهی قرار گیرند بویژه آن دسته از سردرد هایی که با عطسه کردن و یا خم شدن بیشتر می شوند.
((یک مقاله تخصصی و جدید درباره تشخیص و ویژگی سردرد های مربوط به تومور مغزی در بانک اطلاعات سردرد وجود دارد، جهت مطالعه آن -اینجا کلیک کنید- ))
استفراغ: استفراغ یکی دیگر از علائمی است که می تواند به ما در تشخیص امکان وجود تومور مغزی کمک کند. استفراغ کردن در صبح گاهان و خصوصا اگر قبل از آن حالت تهوع وجود نداشته باشد و یا اینکه گاهی اوقات هم استفراغ همراه با حالت تهوع باشد. دقیقا مثل سردرد، استفراغ هم علامت روشنی از وجود غده در سر نمی باشد چرا که استفراغ به دلایل دیگری نیز می تواند بروز کند و حتی ممکن است که در فردی که مثلا دارای میگرن است ، استفراق به علت دیگر ظهور کند این دلیلی بر سرطان مغزی نمی تواند باشد، اما می تواند به متخخص کمک کند که در کنار شواهد و قرائن نسبت به وجود تومور در مغز بیمار مشکوک بشود.
تغییر در شخصیت و خلق و خوی: بزرگسالانی که مبتلا به تومور مغزی هستند گاهی اوقات دچار تغییرات رفتاری و خلقی می شوند که ناامید کننده است و در ادامه موجب توقف فعالیت های عادی و روزمره آن ها می شود، مثلا خندیدن به چیز ها و مسائلی که خنده دار نیستند، افزایش ناگهانی هیجانات و علاقه مندی در روابط جنسی، بروز بد اخلاقی، بروز پارانویا که جنون و هزیان گویی می باشد، دوری از اجتماع می توانند از جمله تغییرات رفتاری باشند که در افراد مبتلا به تومور مغزی احتمال دارد ظهور کنند.البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که این تغییرات فقط مختص به تومور مغزی نمی باشند و ممکن است علل دیگری داشته باشند.
حملات صرعی و تشنج: در یک سوم افراد بروز تشنج قبل از تشخیص قطعی تومور مغزی گزارش شده است. تشنج یعنی حالتی که بدن بیمار بصورت غیر ارادی دچار لرزش و تکان خودن می شود که البته شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. همچنین از دیگر علائم تشنج علامت های همچون زل زدن و خیره نگاه کردن برای یک تا چند دقیقه، اختلالات بینایی، کاهش هوشیاری می توانند در بیمار بروز کنند. در هر حال باید توجه داشت که تشنج ها بجز سرطان ها و تومورهای مغزی امکان دارد در اثر بیماری های دیگری مانند صرع یا ضربه مغزی ظهور کنند. اگر شما فکر می کنید که دچار تشنج هستید می بایست به سرعت اقدام به پیگیری های پزشکی کنید.
کاهش قدرت شناختی: کاهش سرعت پردازش و توان مغز می تواند شاهدی بر ابتلای به تومور مغزی (سرطان مغز) باشد. اگر می خواهید این حالت را بشناسید از علائم ابتلا به آن طول کشیدن و کندی بی سابقه در انجام وظایف عادی و روزمره می باشد و شما باید آن را به پزشک گزارش دهید، این مربوط به خستگی یا نبود انگیزه نمی باشد و اتفاقی عمومی است که در همه حال خود را نشان می دهد. منظور از ضعف مغز در انجام کارهای روزمره کارهایی می باشد که یک انسان معمولی باید بتواند آن ها را انجام دهد مانند مسائل ساده و اولیه ریاضی (که نیاز به دانش و تجربه ندارد مثل جمع و تفریق) ، نوشتن جملات، چیدن صحیح مهره های شطرنج، انجام یک دستورالعمل. افرادی که تومور مغزی دارند ممکن است تلاش های بیش از حدی برای انجام یک عمل ساده روزمره انجام دهند،
کاهش حافظه و نداشتن تمرکز می تواند از علائم مبتلا بودن به تومور ها و غده های مغزی یا به قول عموم سرطان مغز باشد.
مشکلات بینایی و شنوایی: برخی از تومور های مغزی می توانند موجب اختلالات و آشفتگی های دیداری و شنوایی در فرد مبتلا شوند که نادیده انگاشتن آن ها ممکن نمی باشد. اختلالات معمول بینایی می تواند شامل دیدن نور محیط به صورت متناوب و اصطلاحا چشمک زن، تار و بلوری دیدن و دیدن اجسام شناور مزاحم در میدان دید باشد. مشکلات و عوارض شنوایی نیز عموما شامل شنیدن صدای زنگ در گوش و یا کاهش شنوایی یکی از گوش ها می باشد.
تغییرات فیزیکی بدن: در بزرگسالان مبتلا به تومورهای مغزی علام نابهنجار بدنی ظاهر می شود، مثلا عدم تعادل، برخورد با دیوار در حین راه رفتن، سرخوردن و زمین خوردن و همچنین برداشتن گام های غیر عادی ناگهانی دشواری در برقراری هماهنگی در بین اندام ها مثلا در هنگام راه رفتن تنظیم کردن قدم ها به هم می خورد.
تغییر در نحوه ی تکلم: بروز نقص در بیان لغات و همچنین کند شدن توان صحبت کردن فرد؛ شخص مبتلا به تومور مغزی ممکن است بسیاری از چیزها را اشتباه بیان کند و کلمات را نامناسب بکار ببرد در حالی که خود سعی در صحیح صحبت کردن دارد، چنین فردی ممکن است جملات را بصورت ناقص بسازد و همچنین از کلمات بی ربط در جملات خود استفاده کند؛ این فقدان و عارضه می تواند برای فرد مبتلا به تومور مغزی ناامید کننده باشد
شما بازدید کننده وبسایت بانک اطلاعات سردرد اگر اکنون با خواندن مطلبی که در بالا بیان شد احتمال می دهید که به تومور مغزی مبتلا باشید بهتر است قبل از هرگونه قضاوت نابجایی ابتدا به یک پزشک مراجعه و موارد مورد نظر خود را برای او شرح دهید پزشک در صورت احساس ضرورت برای شما آزمایش هایی را جهت تشخیص دقیق تر مسئله تعیین می کند، ضمنا خواهشمند است ما و سایر بازدید کنندگان این وبسایت را از تجربیات و اطلاعات خود که قطعا به آن نیاز داریم محروم نکنید. بخش نظرات آماده تایپ شما می باشد.
------------
تحقیق و ترجمه توسط بانک اطلاعات سردرد
منابع:
- American Cancer Society. Brain and Spinal Cord Tumors in Adults. June 20, 2011. Accessed June 23, 2011.http://www.cancer.org/Cancer/BrainCNSTumorsinAdults/DetailedGuide/brain-and-spinal-cord-tumors-in-adults-diagnosed
- National Cancer Institute of USA. What You Need to Know About Brain Tumors. Accessed June 23, 2011.http://www.cancer.gov/cancertopics/wyntk/brain